Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Czy maria bedzie rosła dobrze na torfie. koło mnie jest sam torf , ale slyszałem ze jest on kwaśny, i gdybym dodał dolomitu , czy wtedy było by dobrze . Odpiszcie
No jeśli bys go wzbogacił i urzyźnił na pewno lepszy od zwykłej ziemi(ph.6-7)Torf dłuzej trzyma wilgoć.I ma wartość beztlenową. Tak że uważaj z podlewanie co by rosliny nie utopić i dodaj np. styropianu co by poprawic jego przepuszczalność która wiaże sie z odpowiednim dotlenieniem korzeni !
Ale mam prze***ane , wszędzie mam torf , a on jest zły , ziemia kupna raczej tez odpada bo bym jej musiał bardzo duzo kupić , musze zrobić pare miejscówek , na ok 15 nasion . Piszcie dalej swoje myśli jak by było najlepiej PEACE
Uwaga! Uprawa konopi w Polsce i w większości krajów wymaga specjalnych zezwoleń lub jest nielegalna. Przed wykorzystaniem informacji zawartych na tym forum lub w innych naszych serwisach upewnij się jakie przepisy regulują uprawę w Twoim kraju.
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasowywać treści do Twoich potrzeb, a także pozostać zalogowanym, jeśli się zarejestrujesz.
Kontynuując przeglądanie z tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.