Trenowac w dzień czy w noc

Wyszukiwarka Forumowa:

CienkiLolek

GrubyBolek
Buchów
0
Taka mnie rozkmina złapała czy pora dnia ( w namiocie ) ma wpływ na skuteczność treningu, odbudowe rośliny po treningu? Jeśli tak to kiedy najlepiej robić trening?
Może ma ktos z tym jakieś doświadczenia. Chodzi racze o HST, rózne cięcia czy łamania ale LST w mniejszej mierze też.
Zapraszam do dyskusji, bo mnie to zaciekawiło :)

K

karczdaniel55

Guest
Też mnie to ciekawi. Będę zaczynał na dnaich wuja bena i nie wiem kidy to ogarnąć.

CienkiLolek

GrubyBolek
Buchów
0
Też planowałem bena ale potem wpadłem na mainlaining i uważam, że będzie lepszy :) Ewentulanie bena ciachne na jednej dla eksperymentu

dnx

the jungle is massive
Buchów
1
Odznaki
1
Panowie w nocy nic nie robimy i nienstresujemy roslin bo spia. Wszelkie zabiegi za "dnia" proponuje zeby sie szybciej pozbierala.
Wuj ben spoko trening, robilem go na plantach 2 grow temu i calkiem spoko. Najbardziej efektywne jak chcemy wiecej plantow wstswic. Z mainem wiecej ***ania i trudniejszy.

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,264
Odznaki
2
Ja polecam ciac chwile przed zgaszeniem swiatla. Godzine przed wyciagamy panny, tniemy, naginamy, cudujemy i do namiotu. Dlatego, ze dobrze jest zrobic obfity oprysk - czy to sama woda, czy woda plus antydepresant (polecam zrobic herbate z alg). Nic sie nie stanie jak bedziecie ciac w srodku dnia, ale z opryskiem jest juz maly problem: szybciej wyparuje i moze popalic planty (promyk slonca + kropla).

Co do samych treningow: wszystko zalezy od planowanej dlugosci wegetacji i warunkow w szafie. Wuj ben dobry do krotkiego wega, z ML potrzebujecie minimum 1.5 miesiaca. Wuj ben to jedno ciecie i kilka dni pozniej mozna (ale nie trzeba) przelaczac, ML to minimum trzy ciecia, obrywanie lisci, naginanie. Wszystko zalezy od.osobistych preferencji i warunkow.

CienkiLolek

GrubyBolek
Buchów
0
Zaciekawiłes mnie. Rozwiniesz się o tych algach? Jakie proporcje stężenia itp? Jak to działa? Z tego co wiem to algi maja sporo potasu. Jak to się ma do Wega gdzie potasu w dużych ilościach nie trzeba?

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,264
Odznaki
2
Zaciekawiłes mnie. Rozwiniesz się o tych algach? Jakie proporcje stężenia itp? Jak to działa? Z tego co wiem to algi maja sporo potasu. Jak to się ma do Wega gdzie potasu w dużych ilościach nie trzeba?

Algi maja stosunkowo malo npk, mozna je stosowac na weg i na flo. Ja daje 2-3 lyzki sproszkowanych alg na 1,5l . Do dostania w sklepach ze zdrowa zywnoscia, w niektorych zoologicznych czy na allegro. Jak dziala? Ma mnustwo enzymow i hormonow, odstresowuje rosline po cieciu, uodparnia na przelanie/susze - taki naturalny asahi sl. Moje panny bardzo sie cieszyly po opryskach, ale jedynym minusem jest zapach - po oprysku wali jak w sklepie rybnym ;)

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,257
Odznaki
1
algi dobra sprawa ale zapach w boxie masakra haha bardziej na out się nadaje

CienkiLolek

GrubyBolek
Buchów
0
Zgadzam się z murzynem ? ten zapach to słaba sprawa w indoor.
Szczególnie że mam tytanit z tegorocznego outa. Powinien się nadać.

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,264
Odznaki
2
Ja jade z filtrem weglowym przez cala uprawe i zapach rybki wyczuwalny tylko w boksie. Nie jestem pewien czy bardziej nadaje sie na out, bo moze przyciagac zwierzeta - ale sadze in i sie nie znam na wabieniu zwierzyny ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół