• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Trzy w jednym

Wyszukiwarka Forumowa:

przemarsz

Member
Buchów
0
Witam serdecznie miłośników natury, mam delikatny problem ponieważ nie mogę się zdecydować jaką odmianę wybrać (tyle ich jest, że każdą chciał bym mieć w płucach ;p ).
Interesuje mnie roślina która spełniała by 3 warunki w jednej odmianie, mianowicie:
* dużą moc ( co by wypierniczała z butów ;P )
*wydajny plon powyżej (150g)
*oraz żeby była to odmiana indoor, automat

Użytkowników znających się na temacie prosił bym bardzo o pomoc, z góry dziękuje ;)

MonsterBud

Well-known member
Buchów
0
Dokształć się trochę, całe forum stoi przed tobą otworem... Jakim cudem chcesz wyciągnąć z automata 150g do tego indoor? 150 to przyzwoity wynik na outdoor ze zwykłej rośliny bez AF. Podaj może rozmiary boxa będzie nam łatwiej

dr.Chronic

Well-known member
Buchów
0
Posiedź jeszcze rok na forum jako obserwator i dopiero zacznij myśleć o uprawie.

przemarsz

Member
Buchów
0
Nie mam zamiaru siedzieć rok na forum i wydawać codziennie po 25 zł. Jak sam nie spróbujesz to się nie dowiesz... chyba, że się myle (chociaż wątpie).
Z tego co czytałem maksymalnie jest do 100 g z roslinki w indoor.
Zadałem pytanie czy jest roślina która mogła by tak urosnąć, żeby miała te 3 elementy o których pisałem, jeżeli nie ma takiej to chciał bym się dowiedzieć o odmianie która była by najlepsza i najbardziej efektownie efektywna.
Dokładne rozmiary szafy w której mam zamiar hodować to :
wysokość-150 cm
głębokość-50 cm
szerokość-80 cm
Jeżeli miał bym wystarczającą wiedzę to bym nie zakładał tego tematu, ale uważam, że na owym forum jest dużo więcej osób które są bardziej kompetentne ode mnie i prosił bym o porade.
Tak,że reasumując BEZ SPINY bo o zielone ziele trzeba walczyć przyjaciele :p

Ofy

Well-known member
Buchów
0
Trzy w jednym? Hmm da się zrobić :D Posadź sobie jedną roślinkę i zaszczep na niej jeszcze 2 odmiany :D Ciekawy byłby taki mix ;]

A tak wracając na ziemię, to jakie oświetlenie planujesz? I dlaczego tak bardzo uparłeś się na automata? Nie wyciągniesz z niego więcej niż 50g a do takiej szafy dwie normalne rośliny świetnie by pasowały :) Ja od siebie polecam Super Skunka.

przemarsz

Member
Buchów
0
Najbardziej to zależy mi na szybkości uprawy, 2 miesiące to jeszcze tak w miarę szybko jest, szczerze to nawet nie myślałem o normalnej roślince tylko automata, raz dwa jedna odmiana, po zbiorach od razu następna żeby nie zabrakło i ciągłość była :p

Jak na razie mam swietlówki po dwóch stronach boxa: 4x LF36W/54 2450 lm
do tego oczywiście hps (ale tego jeszcze nie mam ) cieżko mi się zdecydować jaki miał by być mocny, żeby był mocny ale nie za mocny. I naświetlanie myślę 12 godz hps ze swietlówkami a 12 same swietlówki. Tylko nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie.
No i najbardziej męczy mnie sprawa odpowiednich nasion, jak na razie pustkę mam w głowie kusi mnie Amnesia Haze tylko to nie automat;p

---------- Aktualizacja posta 21:30 ---------- Czas poprzedniego posta 21:19 ----------

A jak mówiłem, że się da wyciągnąć z automatu około 150 to mówiłem dobrze, więc to raczej nie ja się muszę doedukować, proszę poczytać o odmianie ORIGINAL AMNESIA AUTO albo WHITE WIDOW AUTO jak i również MOBY DICK AUTO a nie pisać głupot ;]

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Nie mam zamiaru siedzieć rok na forum Najbardziej to zależy mi na szybkości uprawy, 2 miesiące to jeszcze tak w miarę szybko jest

Jak na razie mam swietlówki po dwóch stronach boxa: 4x LF36W/54 2450 lm
do tego oczywiście hps (ale tego jeszcze nie mam ) cieżko mi się zdecydować jaki miał by być mocny, żeby był mocny ale nie za mocny. I naświetlanie myślę 12 godz hps ze swietlówkami a 12 same swietlówki. Tylko nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie.
No i najbardziej męczy mnie sprawa odpowiednich nasion, jak na razie pustkę mam w głowie kusi mnie Amnesia Haze tylko to nie automat;p

---------- Aktualizacja posta 21:30 ---------- Czas poprzedniego posta 21:19 ----------

A jak mówiłem, że się da wyciągnąć z automatu około 150 to mówiłem dobrze, więc to raczej nie ja się muszę doedukować, proszę poczytać o odmianie ORIGINAL AMNESIA AUTO albo WHITE WIDOW AUTO jak i również MOBY DICK AUTO a nie pisać głupot ;]

Czytam twojego posta, i ewidentnie powinieneś najpierw poczytać forum , a potem walić swoje pytania i pomysły . Jakieś kombinacje z hpsem i świetlówkami, trochę tym trochę tamtym poświecisz, chcesz wyciągać 150 g z automata, bo przeczytałeś ulotkę producenta, i kwestionujesz doświadczenie growerów, i na koniec będąc takim zieleniakiem który nic nie wie chcesz zacząć pierwszą uprawę od amnesi albo innej odmiany z genami haze :pl: ???... SORRY ale z taką wiedzą spie****isz każdą uprawę, nawet z tak łatwymi i komercyjnymi odmianami jak chociażby ak czy wiele wytrzymującą ww, ....wiec zacznij jak ci radzą koledzy - CZYTAĆ WIKIPEDIE to przestaniesz zadawać kretyńskie pytania
Z fartem - peace

przemarsz

Member
Buchów
0
Spoko ziomuś... Moje kombinacje moje pomysły, nie od razu Kraków zbudowano, człowiek uczy sie na błędach, ja zrobię po swojemu i zobaczymy jak wyjdzie, pytanie główne było odnośnie odmiany, co urośnie i jak urośnie to kwestia czasu i doświadczenia.
Nie mówię, że koledzy nie mają racji aczkolwiek podam Ci prosty przykład: nauczysz się jeździć autem nie kierując nim?:pl: także sama teoria nie wystarczy ważniejsza jest praktyka, wiadomo bez teorii również ani rusz ale jak nie widzisz rosnącej roślinki to jak można cokolwiek stwierdzić.
Dobrze przeczytałeś od czego chce zacząć i od tego zacznę także za kilka tygodni się okaże czy miałeś racje czy tylko to było jałowe gadanie.
A skoro jesteś takim doskonałym growerem to mogę Ci tylko pogratulować doświadczenia i tyle... :) mam nadzieję, że sam również będę je posiadał po wyhodowaniu kilku odmian...
Elo

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
... Moje kombinacje moje pomysły,
Nie mówię, że koledzy nie mają racji aczkolwiek podam Ci prosty przykład: nauczysz się jeździć autem nie kierując nim?:pl:
Wszystko się zgadza, twój burdelik, i twoje panienki, więc ty tam rządzisz. Ale skoro wykorzystujesz przykład nauki jazdy, to w przełożeniu to na twoje growerskie kombinacje, twoje pytania wyglądaja tak: a może spróbował bym kierować zamiast dwoma rękoma, to jedną ręką i jedna nogą....

Dobrze przeczytałeś od czego chce zacząć i od tego zacznę także za kilka tygodni się okaże czy miałeś racje czy tylko to było jałowe gadanie.
A skoro jesteś takim doskonałym growerem to mogę Ci tylko pogratulować doświadczenia i tyle... :) mam nadzieję, że sam również będę je posiadał po wyhodowaniu kilku odmian...
Elo

Nie jestem doskonałym growerem, bo sam tez się uczę i praktykuje i dalej popełniam błędy, dlatego korzystam z rad "starszych" kolegów. Ale skoro chcesz uprawiać trudniejsze odmiany na pierwszy raz - to oczywiście twój wybór.
Oczywiście życzę ci powodzenia, także ucz się i doświadczaj i zbieraj potem soczyste pały :) - z fartem

dr.Chronic

Well-known member
Buchów
0
Testowałem dużo automatów w tym roku i jeżeli chodzi o moc i ilość zbioru to wygrywają:
Ak47 Orion Seeds(2 tyg dłużej od BM, ale super topy) oraz Black Master od tego samego breedera.
Konkurowała Bigberry od GGS która bardzo mocno się krzewi i jest bardzo mocna. Topy są jednak dosyć liściaste i jeśli się trymuje niekomercyjnie to nie wychodzi już tak duże tego palenia.
Nie polecam Sensi Genetics -> geny loteria.

przemarsz

Member
Buchów
0
Myślę, że nasza konwersacja nie wnosi niczego do tematu który był zadany, więc może zamiast się prze zbywać wniósł byś, opierając się na Twoim doświadczeniu informacje które były by przydatne na przyszłość;p jeżeli masz ochotę z miłą chęcią dowiedział bym się informacji odnośnie dobrych odmian ;)

---------- Aktualizacja posta 23:13 ---------- Czas poprzedniego posta 23:12 ----------

dzięki dr. Chronic :)

G

Gość

Guest
Roz***ałeś mnie tym... :D
Automat jest ku**a mac mały no nie i automatycznie zakwita nie jest to ku**a możliwe zeby urósł doścyć wysoki i wykonać na nim porządny trening 50 g to jest max

Ofy

Well-known member
Buchów
0
W 2 miesiące 150g z automata? :sunny: Życzę powodzenia ;] Automaty rosną około 3 miesiące, oczywiście można ten czas skrócić dzięki odpowiednim zabiegom, ale wtedy nie otrzymasz więcej niż 5-10g :D Z automata nawet w idealnych warunkach nie wyciągniesz więcej niż 50g, zwłaszcza jeśli jesteś początkującym.
Amnesia Haze? Polecam, jednak nawet 4 miesiące mogą nie wystarczyć :D
Możesz jednak spróbować czegoś z rodziny amnesii, np. Amnesia White, kwitnie tylko ok. 70 dni.
A te 180g z automata to niezła kpina ze strony Satindi. Takie cuda się niestety nie dzieją, no chyba że oni liczą jeszcze masę liści, korzeni i łodyg :sunny:
Plony zależą głównie od oświetlenia, zazwyczaj z HPSa czy kompaktów osiąga się max 1g z watta. Na Twoją szafę pasowałby HPS 150W i do tego te świetlówki co już masz :) Nie zapomnij o dobrej wentylacji bo będziesz miał gorąco.

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ja zrobilbym na twoim miejscu tak:
- hps 250w plus te swietlowki ktore masz - niewiele zmienia, ale niech juz sobie swieca.
- jezeli rzeczywiscie automaty to 5-6 sztuk. jezeli standardowe odmiany to ze 3 krzuny.
- odmiany: tutaj masz duze pole do popisu. mi osobiscie podpasowaly pestki dinafemu, szczegolnie ich automaty.
- naswietlanie: automatom dawaj 20/4, normalne odmiany standardowo: 18/6 na weg, 12/12 na flo. i nie kombinuj z wlaczonymi swietlowkami na faze ciemna, nie ma to najmniejszego sensu. ogolnie to swietlowki dorzuc dopiero jak zaczna kwitnac, chociaz przy 250w hps niewiele dadza.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół