akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[TUTORIAL] Wrzucanie zdjęć do haszyszowej galerii

Wyszukiwarka Forumowa:

TommyChong

Nate Higgers.
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
2,438
Odznaki
6
Musisz się zalogować do galerii,jeśli tego nie zrobisz to wtedy wyskakuje taki komunikat że są za duże.Posiadam iphona i nie mam żadnych problemów
Nie no, limit jest większy i tylko tyle.
Pisałem ostatnio o zwiększeniu limitu ale zostałem olany - jak zresztą każdy kto ma jakiś pomysł na tym forum, później się dziwić co pozycjonuje google do tego forum 😆

Tarnin

$$$
Weteran
Buchów
1,431
Odznaki
2
@TommyChong jaki masz tel? Nie możesz sobie po prostu zmienić w ustawieniach mniejszej rozdzielczości czy jakości, żeby się mieścić w limicie? Nie trzeba się bawić w przycinanie. Myślę, że do 10mb można całkiem fajne foty robić . Na wszystkich zdjęciach i tak widać co jest grane a chyba mało kto zoomuje na szczegóły 😁

DużyTPO

Well-known member
Weteran
Buchów
1,896
Odznaki
4
@TommyChong jaki masz tel? Nie możesz sobie po prostu zmienić w ustawieniach mniejszej rozdzielczości czy jakości, żeby się mieścić w limicie? Nie trzeba się bawić w przycinanie. Myślę, że do 10mb można całkiem fajne foty robić . Na wszystkich zdjęciach i tak widać co jest grane a chyba mało kto zoomuje na szczegóły 😁
8-9 mb już wychodzi bardzo dobre zdjęcie,wystarczy zmienić właśnie w ustawieniach jakość zdjęć z Bardzo dobrej na dobrą jak w moim przypadku i gra gitara 💪🙈

TommyChong

Nate Higgers.
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
2,438
Odznaki
6
8-9 mb już wychodzi bardzo dobre zdjęcie,wystarczy zmienić właśnie w ustawieniach...
No i tu jest sęk, bo większość zdjęć robię w innym celu i chcę jak najlepszą jakość - wychodzi przeważnie powyżej 10MB. Dlatego zmiana ustawień pod forum w te i we wte jest bzdurą. Doradzono mi zmianę telefonu na starszy xd
Poczekam, aż admini uzbierają na coś z bebechami obecnych flagowców to zmienią też limit hehe 😉

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
6,059
Odznaki
11
Ja bym zmienił rozdzielczość na niższą do zdjęc na forum i olał temat :) Szkoda nerwów a zmiana rozdziałki to chwileczka :)

BZK

Konopny Świr!
Weteran
Buchów
6,082
Odznaki
12
Od siebie dodam, że zmiana formatu z png na jpg też uszczupla wagę pliku nie karając przy tym drastycznie jakości zdjęcia.

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
18,352
Odznaki
1
No i tu jest sęk, bo większość zdjęć robię w innym celu i chcę jak najlepszą jakość - wychodzi przeważnie powyżej 10MB. Dlatego zmiana ustawień pod forum w te i we wte jest bzdurą. Doradzono mi zmianę telefonu na starszy xd
Poczekam, aż admini uzbierają na coś z bebechami obecnych flagowców to zmienią też limit hehe 😉
Typie, gmailem tez takich fot nie przeslesz, wiec napisz do google.com zeby to zmienili albo poczekaj niech uzbieraja na lepsze telefony.
Jestes jedyny, ktory ma z tym tak wielki problem, wiec wybacz, ze nie wprowadzamy zmian na forum pod twoje preferencje.

DużyTPO

Well-known member
Weteran
Buchów
1,896
Odznaki
4
Ja zazwyczaj robię sesje dla siebie z jakością ultra wtedy 1zdj wychodzi jakoś 15-17 mb
Na forum zmieniam dwoma kliknięciami w ustawieniach aparatu i jest bajka 💪

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
18,352
Odznaki
1
Wiekszosc korzysta z telefonow, fotce 100mb mozna zrobic screenshota, ktory zawsze ma maly rozmiar i bez problemu wchodzi, no ale sa ludzie majacy rozwiazanie na kazdy problem i sa ludzie majacy problem na kazde rozwiazanie 🤷‍♂️

DeOEM

4.618
Weteran
Buchów
3,205
Odznaki
3
Ktoś ma jakieś rady, żeby zdjęcia po wrzuceniu tak nie traciły na jakości? Ginie gdzieś ostrość i detale. Patrzę, że inni wrzucają i wygląda to jakoś lepiej. Czy robię coś źle?

Żul

Miglanc
Buchów
23,020
Zmień rozdzielczość zdjęć na mniejszą w aparacie.

U

Usunięty 84316

Guest
Może jestem imbecylem , ale nie wiem skąd wziąć ten link z code full jeżeli dodałem zdjęcie do galerii ale nie skopiowałem go wtedy za wczasu :D

Żul

Miglanc
Buchów
23,020
Twoja racja
Może jestem imbecylem , ale nie wiem skąd wziąć ten link z code full jeżeli dodałem zdjęcie do galerii ale nie skopiowałem go wtedy za wczasu :D
Wejdź w galerie, wybierz zdjęcie i kliknij w nie.

TęczowyMiś

Well-known member
Weteran
Buchów
975
Odznaki
1
Ktoś ma jakieś rady, żeby zdjęcia po wrzuceniu tak nie traciły na jakości? Ginie gdzieś ostrość i detale. Patrzę, że inni wrzucają i wygląda to jakoś lepiej. Czy robię coś źle?
Jak robisz na telefonie to wchodzisz w zdj edytuj i zmień rozmiar i np na 40% tak samo jak masz na kompie No to otwierasz paintem i zmień rozmiar i tez np ze 100 ustawiasz na 50.
Na telefonie dodatkowo możesz dodać jakieś nasycenie kolorów czy coś No jak kto woli :):smoking-smiley:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół