• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[TUTORIAL] Wrzucanie zdjęć do haszyszowej galerii

Wyszukiwarka Forumowa:

Babaluga

Well-known member
Buchów
266
Pliki jpg rozmiar ponad 30 MB zmniejszone do 3.5MB. po przesłaniu do galerii pojawia się błąd "Server error (Internal server error)"
Mam konto na galerii.
Zdjęcia ważące np 300kb bez problemu da się wgrać. Pliki które mają 3.5Mb już nie.... Nic nie rozumiem. Konto jest więc do 10Mb ale w kółko pojawia się błąd jak wyżej.

Ostatnia edycja:

Czips

Well-known member
Buchów
1,336
Odznaki
5
Pliki jpg rozmiar ponad 30 MB zmniejszone do 3.5MB. po przesłaniu do galerii pojawia się błąd "Server error (Internal server error)"
Mam konto na galerii.
Zdjęcia ważące np 300kb bez problemu da się wgrać. Pliki które mają 3.5Mb już nie.... Nic nie rozumiem. Konto jest więc do 10Mb ale w kółko pojawia się błąd jak wyżej.
Też mam taki problem od dłuższego czasu. Niektóre zdjęcia muszę Printscreenować, wklejam do painta i dopiero wtedy galeria je przepuszcza -.- Zgłaszałem problem ale przyczyna jest chyba nieznana. Niestety często jakości pierwotnego zdjęcia nie uzyskasz :p Najbardziej wkurza jak odrzuca mi zdjęcie na konkurs miesiąca. :waving-white-flag:

SCuN

Haszzzysz Buuzzz
Obsługa forum
Administrator
Buchów
1,637
Chodzi prawdopodobnie o rozdzielczość, poprostu wystarczy ustawić w aparacie mniejszą jakość zdjęć

Babaluga

Well-known member
Buchów
266
Chodzi prawdopodobnie o rozdzielczość, poprostu wystarczy ustawić w aparacie mniejszą jakość zdjęć
I tak jest ! Zdjęcia robiłem 64Mpix ! Jak tylko zmniejszyłem jakość, dało się je przesłać.
Może do instrukcji umieszczania zdjęć, warto dać info o tym aby nie robić zdjęć bardzo wysokiej jakości bo inaczej nie zostaną wgrane do galerii.

Żul

Miglanc
Buchów
22,721
Ale po co Ci 64Mpix? Planujesz wydruk wielkoformatowy czy wrzucić do galerii która i tak obcina jakość? 😅 Ludzie robią k***ę z logiki.

Babaluga

Well-known member
Buchów
266
Też mam taki problem od dłuższego czasu. Niektóre zdjęcia muszę Printscreenować, wklejam do painta i dopiero wtedy galeria je przepuszcza -.- Zgłaszałem problem ale przyczyna jest chyba nieznana. Niestety często jakości pierwotnego zdjęcia nie uzyskasz :p Najbardziej wkurza jak odrzuca mi zdjęcie na konkurs miesiąca. :waving-white-flag:
Zdjęcia robiłem 64Mpix i w tym był problem. A szkoda bo dzięki temu można strzelać focie na konkurs w obłędnej jakości ale to pewnie ograniczenia wynikające z samego serwera.

Czips

Well-known member
Buchów
1,336
Odznaki
5
I tak jest ! Zdjęcia robiłem 64Mpix ! Jak tylko zmniejszyłem jakość, dało się je przesłać.
Może do instrukcji umieszczania zdjęć, warto dać info o tym aby nie robić zdjęć bardzo wysokiej jakości bo inaczej nie zostaną wgrane do galerii.
50 zdjęć zrobione w tej samej rozdzielczości. 40 przechodzi 10 nie, hmm
@Edytka
Nie zalogowana osoba może przesłać zdjęcie maks 2MB a zalogowana 10MB. Sprawdz, czy te co nie przechodzą, nie są ponad 10 MB.
Nie byczku. Wtedy jest komunikat że za duże. Sprawdzałem na wielu przeglądarkach. Albo olewam te zdjęcia albo edytuje w paincie xD

Pozdro

Ostatnia edycja:

Babaluga

Well-known member
Buchów
266
Ale po co Ci 64Mpix? Planujesz wydruk wielkoformatowy czy wrzucić do galerii która i tak obcina jakość? 😅 Ludzie robią k***ę z logiki.
Jeśli galeria obcinała by jakość to by przeszły z automatu. Po drugie po co te bluzgi ?? Nie ma info w instrukcji ani na serwerze galerii o ograniczeniach co do jakości. Jest co do wielkości pliku - nie zalogowany 2MB zalogowany 10 MB.
Co do logiki, twój post nijak ma sie do problemu ale się wypowiem. Rozumiem że bijesz posty dla cyfry... Miłej niedzieli kolego ;)

Babaluga

Well-known member
Buchów
266
Nie zalogowana osoba może przesłać zdjęcie maks 2MB a zalogowana 10MB. Sprawdz, czy te co nie przechodzą, nie są ponad 10 MB.

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
8,841
Odznaki
5
@Edytka

Nie byczku. Wtedy jest komunikat że za duże. Sprawdzałem na wielu przeglądarkach. Albo olewam te zdjęcia albo edytuje w paincie xD

Pozdro
I tak masz szczęście, mi może 1/10 się uda wrzucić w galerię i to jedynie jakieś screenshoty o już sk***iałej jakości i dziwnych rozmiarach

BetonowyDaniel

Dolce & Gibony
Buchów
4,651
Odznaki
8
Ja robię telefonem 12MP i wchodzą wszystkie...
Wszystkie wgrywam z kompa.

Żul

Miglanc
Buchów
22,721
Jeśli galeria obcinała by jakość to by przeszły z automatu. Po drugie po co te bluzgi ?? Nie ma info w instrukcji ani na serwerze galerii o ograniczeniach co do jakości. Jest co do wielkości pliku - nie zalogowany 2MB zalogowany 10 MB.
Co do logiki, twój post nijak ma sie do problemu ale się wypowiem. Rozumiem że bijesz posty dla cyfry... Miłej niedzieli kolego ;)
Tak, ponoć przy 20k postów będę miał godmode na forum.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół