- Buchów
- 22,721
Na moje to lot po sprężonym powietrzu.Co raz lepsi pacjenci medycznej mj![]()

Na moje to lot po sprężonym powietrzu.Co raz lepsi pacjenci medycznej mj![]()
Dzięki tak myślałem...Algorytm automatycznie odrzuca zdjęcia roślin w kiepskiej kondycji. Musisz zacząć grow od nowa.![]()
Też mam taki problem od dłuższego czasu. Niektóre zdjęcia muszę Printscreenować, wklejam do painta i dopiero wtedy galeria je przepuszcza -.- Zgłaszałem problem ale przyczyna jest chyba nieznana. Niestety często jakości pierwotnego zdjęcia nie uzyskaszPliki jpg rozmiar ponad 30 MB zmniejszone do 3.5MB. po przesłaniu do galerii pojawia się błąd "Server error (Internal server error)"
Mam konto na galerii.
Zdjęcia ważące np 300kb bez problemu da się wgrać. Pliki które mają 3.5Mb już nie.... Nic nie rozumiem. Konto jest więc do 10Mb ale w kółko pojawia się błąd jak wyżej.
I tak jest ! Zdjęcia robiłem 64Mpix ! Jak tylko zmniejszyłem jakość, dało się je przesłać.Chodzi prawdopodobnie o rozdzielczość, poprostu wystarczy ustawić w aparacie mniejszą jakość zdjęć
Zdjęcia robiłem 64Mpix i w tym był problem. A szkoda bo dzięki temu można strzelać focie na konkurs w obłędnej jakości ale to pewnie ograniczenia wynikające z samego serwera.Też mam taki problem od dłuższego czasu. Niektóre zdjęcia muszę Printscreenować, wklejam do painta i dopiero wtedy galeria je przepuszcza -.- Zgłaszałem problem ale przyczyna jest chyba nieznana. Niestety często jakości pierwotnego zdjęcia nie uzyskaszNajbardziej wkurza jak odrzuca mi zdjęcie na konkurs miesiąca.
![]()
50 zdjęć zrobione w tej samej rozdzielczości. 40 przechodzi 10 nie, hmmI tak jest ! Zdjęcia robiłem 64Mpix ! Jak tylko zmniejszyłem jakość, dało się je przesłać.
Może do instrukcji umieszczania zdjęć, warto dać info o tym aby nie robić zdjęć bardzo wysokiej jakości bo inaczej nie zostaną wgrane do galerii.
Nie byczku. Wtedy jest komunikat że za duże. Sprawdzałem na wielu przeglądarkach. Albo olewam te zdjęcia albo edytuje w paincie xDNie zalogowana osoba może przesłać zdjęcie maks 2MB a zalogowana 10MB. Sprawdz, czy te co nie przechodzą, nie są ponad 10 MB.
Jeśli galeria obcinała by jakość to by przeszły z automatu. Po drugie po co te bluzgi ?? Nie ma info w instrukcji ani na serwerze galerii o ograniczeniach co do jakości. Jest co do wielkości pliku - nie zalogowany 2MB zalogowany 10 MB.Ale po co Ci 64Mpix? Planujesz wydruk wielkoformatowy czy wrzucić do galerii która i tak obcina jakość?Ludzie robią k***ę z logiki.
Nie zalogowana osoba może przesłać zdjęcie maks 2MB a zalogowana 10MB. Sprawdz, czy te co nie przechodzą, nie są ponad 10 MB.50 zdjęć zrobione w tej samej rozdzielczości. 40 przechodzi 10 nie, hmm
I tak masz szczęście, mi może 1/10 się uda wrzucić w galerię i to jedynie jakieś screenshoty o już sk***iałej jakości i dziwnych rozmiarach50 zdjęć zrobione w tej samej rozdzielczości. 40 przechodzi 10 nie, hmm
@Edytka
Nie byczku. Wtedy jest komunikat że za duże. Sprawdzałem na wielu przeglądarkach. Albo olewam te zdjęcia albo edytuje w paincie xD
Pozdro
Tak, ponoć przy 20k postów będę miał godmode na forum.Jeśli galeria obcinała by jakość to by przeszły z automatu. Po drugie po co te bluzgi ?? Nie ma info w instrukcji ani na serwerze galerii o ograniczeniach co do jakości. Jest co do wielkości pliku - nie zalogowany 2MB zalogowany 10 MB.
Co do logiki, twój post nijak ma sie do problemu ale się wypowiem. Rozumiem że bijesz posty dla cyfry... Miłej niedzieli kolego![]()