akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[TUTORIAL] Wrzucanie zdjęć do haszyszowej galerii

Wyszukiwarka Forumowa:

ostrakosa

Well-known member
Buchów
251
Uszanowanko,
Coś się dzieje z galerią, że nie mogę wrzucić zdjęć? Czy może, to moje ostatnie spiny z niektórymi dzbankami z forum spowodowały, że mam jakąś blokadę i jestem wyłączony? :)

Ostatnia edycja:

SCuN

Haszzzysz Buuzzz
Obsługa forum
Administrator
Buchów
1,809
Wszystko powinno działać. Pokaż screeny, wrzuć narazie gdziekolwiek. Ktoś ma jeszcze problemy?

ostrakosa

Well-known member
Buchów
251
Wszystko powinno działać. Pokaż screeny, wrzuć narazie gdziekolwiek. Ktoś ma jeszcze problemy?
Niektóre zdjęcia idą, jednak wyskakuje komunikat i wykrzyknik po załadowaniu a inne kompletnie nie śmigają. Dziwna akcja, bo takich problemów nie mialem nigdy wcześniej, stąd też moje zapytanie. Niestety nie mogę wrzucić screenów, bo mi nie ładuje zdjęć do galerii byku, a chciałem zrobić UP'a. Żadnej ściemy tu nie ma. Podczas próby wrzucenia zdjęcia ładowanie pliku staje na 0%, inne natomiast się ładują, ale jak wspomnilem powyzej po załadowaniu wyskakuje komunikat z czerwonym wykrzyknikiem.

Ostatnia edycja:

SCuN

Haszzzysz Buuzzz
Obsługa forum
Administrator
Buchów
1,809
Jeżeli nikt więcej nie zglosi takiego problemu to widocznie problem może być po twojej stronie.

Musimy poczekać

ostrakosa

Well-known member
Buchów
251
Jeżeli nikt więcej nie zglosi takiego problemu to widocznie problem może być po twojej stronie.

Musimy poczekać
Zdjęcia nie przekraczają dopuszczalnego limitu, mają w maxie po 4-6mb . Wylogowałem się oraz zalogowałem ponownie kilkukrotnie - nadal kapa. Korzystam z Opery z VPN, jednak tak jak pisałem - ostatnimi czasy nie było z tym żadnego problemu, wchodzily elegancko i gładko. Ogarniam, spróbuję jutro. Dzięki za odpowiedź !

Snorlax69

Active member
Buchów
45
Siemka o co chodzi z tym że większość zdjęć nie chxe się dodać? Robione s24ultra kamera na 50mp . Zdjęcia wychodzą po około 12-18 MB i zmniejszam ich wielkość przycinając górę i dół na około 8mb .
Chciałem wrzucić około 18zdj z czego jakoś 7 przeszło .
Później jeszcze je pomniejszyłem i klapa

SCuN

Haszzzysz Buuzzz
Obsługa forum
Administrator
Buchów
1,809
Tak czy inaczej jakaś wina jest po twojej stronie bo więcej osób zgłaszało by problemy. Na te chwile nie mogę określić co jest przyczyną. Spróbuj wyświetlić zdjęcie w telefonie zrobić screen i taki screen wrzucić, albo spróbuj ustawić w telefonie/aparacie mniejsza rozdzielczość, żeby zdjęcie nie przekraczalo 10mb, jeżeli nie chcesz go zmniejszać. Możesz też użyć innego programu do zmniejszenia/kompresji zdjęć i zobaczymy jak to zadziała.

Babaluga

Well-known member
Buchów
583
Siemka o co chodzi z tym że większość zdjęć nie chxe się dodać? Robione s24ultra kamera na 50mp . Zdjęcia wychodzą po około 12-18 MB i zmniejszam ich wielkość przycinając górę i dół na około 8mb .
Chciałem wrzucić około 18zdj z czego jakoś 7 przeszło .
Później jeszcze je pomniejszyłem i klapa
Ściągnij darmowy program https://www.irfanview.com/main_download_engl.htm
Potem otwórz w nim zdjęcie i kliknij na ikone dyskietki-zapisz.
otworzą się dwa okna. Jedno duże i drugie małe w tym małym masz suwak jakości zdjęcia.
Przesuń na 90% i każ zapisać.
I masz zdjęcie poniżej 10 mg bez przycinania i innego kombinowania.

Od tej pory jak będziesz chciał zapisać zdjęcie w tym programie zawsze będzie zapisywał w 90% jakości

Snorlax69

Active member
Buchów
45
przyciałem je jeszcze bardziej i siedzi w galierii ..
od teraz zdjecia będe robił na 12mp i nie powinno być problemu

Czips

Well-known member
Buchów
1,832
Odznaki
5
Tak czy inaczej jakaś wina jest po twojej stronie bo więcej osób zgłaszało by problemy. Na te chwile nie mogę określić co jest przyczyną. Spróbuj wyświetlić zdjęcie w telefonie zrobić screen i taki screen wrzucić, albo spróbuj ustawić w telefonie/aparacie mniejsza rozdzielczość, żeby zdjęcie nie przekraczalo 10mb, jeżeli nie chcesz go zmniejszać. Możesz też użyć innego programu do zmniejszenia/kompresji zdjęć i zobaczymy jak to zadziała.
problemy.jpg

Wszystkie zdjęcia edytowane do rozmiaru poniżej 10MB.
Co update musze kombinować z paintem i screenshotami żeby móc wrzucić zdjęcia. Trochę słabo jak na 2025 rok. Ograniczenia wagi rozumiem..
Forum służy do dzielenia się między innymi fotorelacjami. Ja lubię mieć poukładane i w miarę oddające wygląd roślin zdjęcia.
Prowadzenie fotorelacji zajmuje sporo czasu, a przez takie problemy niestety czas wrzucenia aktualizacji jest jeszcze dłuższy. Może jakaś aktualizacja silnika etc?

Ostatnia edycja:

SCuN

Haszzzysz Buuzzz
Obsługa forum
Administrator
Buchów
1,809
Zmniejsz ilość Megapikseli w aparacie, to nie wina silnika tylko ustawień, nie chcę aby większe pliki niż 10 mb były uploadowane to prowadzi do wielu różnych niechcianych sytuacji

Nie ma sensu ustawiać 50megapixeli jak galeria i tak zmniejsza zdjęcia bo plików mamy prawie 2 terabajty

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół