akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[TUTORIAL] Wrzucanie zdjęć do haszyszowej galerii

Wyszukiwarka Forumowa:

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
18,608
Odznaki
1
To tylko krzaki, a nie fotki na konkurs National Geographic.
Mozna powiekszyc rozmiar dodawanych fotek, tyle ze to wymaga wykupienia gigantycznych serwerow zeby je pomiescic, a to bardzo droga impreza.
Juz nie wspominajac, ze praktycznie wszystkie media spolecznosciowe tna rozmiar do ledwo akceptowalnego, a pieniazkow maja troche wiecej niz my.

Moja rada - robcie screenshoty fotek i to wrzucajcie, wiekszosc userow i tak ze smartfonow przeglada foteczki, to co za roznica czy to 2 czy 20 mega.

SCuN

Haszzzysz Buuzzz
Obsługa forum
Administrator
Buchów
1,845
ale po co chcesz wrzucac zdjecia po 40mb jak galeria i tak je zmniejsza ustaw mniejsza rozdzielczosc w aparacie ... mamy zdjec na serwerze prawie 1TB zeby wszyscy wysylali po 40mb zdjecia to bylo by tego z 20TB

Babaluga

Well-known member
Buchów
1,078
Odznaki
2
Robisz focie aparatem fotograficznym czy telefonem. Wychodzi wam plik np 16mb.
Aby nie stracić na jakości, a zmniejszyć wagę pliku, wystarczy - Link do programu IrfanView - https://www.irfanview.com/
Otwieracie w nim zdjecie i klikacie na ikonę dysku=zapis.
Otworzą wam się dwa okna. Duże to miejsce gdzie zapisujemy. drugie mniejsze jest dla nas najważniejsze.
tam ustawiamy Save quality. wystarczy zmniejszyć na 90% i zapisujemy.
I mamy plik poniżej 10mg bez dużej straty jakości.
Ja mam pliki po 17mg i ustawione 95%, tracę 5% z jakości a tego nie widzi zwykły zjadacz ciastek z MJ :tiphat:.

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
8,589
Odznaki
11
Ja pierdziele ale macie problem. Zmniejszcie rozdzielczość przed zrobieniem zdjęcia. Po co jakieś zbędne kombinacje?

Babaluga

Well-known member
Buchów
1,078
Odznaki
2
Ja pierdziele ale macie problem. Zmniejszcie rozdzielczość przed zrobieniem zdjęcia. Po co jakieś zbędne kombinacje?
Lubię wstawić dobrze zrobioną focie MJ.. dla oka i ducha działa jak magia :)
A że muszę poświęcić ekstra jakieś 2 min więcej na zmniejszenie ich wagi.. w takim razie może strzelać focie z telefonu o rozdzielczości 640pix ??
Zdjęcia są kluczowe w relacjach i jakość zdjęć może nawet zdecydować, czy relka jest atrakcyjna dla reszty forum.
Ale to ja tak na to patrzę.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół