• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Układ zasilający do hps

Wyszukiwarka Forumowa:

Szyrsz

Member
Buchów
0
Witam,
zamierzam kupić układ zasilający do lampy hps 400w, problem polega na tym, że nie wiem na który się zdecydować. Nie chodzi mi o konkretną markę, tylko o to, czy jest jakaś zasadnicza różnica (pomijając różnicę cenową) między stabilizatorami do których można podłączyć tylko lampy o mocy 400w (np. ELT 400w), a takimi które mają rozbieżność 250-500W (np. polski ELGO STS-250-500).
Czy jest jakaś odczuwalna różnica w poborze prądu/ wydajności/ żywotności.

Proszę o poważne odpowiedzi i przepraszam, jeśli temat już był, ale nie mogłem nic na ten temat znaleźć.

Pozdrawiam!

Ofy

Well-known member
Buchów
0
Po pierwsze, nie stabilizator a statecznik.
Po drugie, nie ma stateczników magnetycznych z możliwością podłączenia lamp o różnej mocy. Określony statecznik do określonej lampy i już. Ten ELGO nie ma żadnej rozbieżności 250-500, on jest do zasilania lamp 250W a liczba 500 oznacza już coś innego. Taką rozbieżność mają tylko zapłonniki (np. do lamp o mocy 100-400W).

Szyrsz

Member
Buchów
0
Oczywiście chodziło mi o statecznik, bardzo przepraszam za pomyłkę.
Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie myślałem, że nie ma stateczników do których można podłączyć lampy różnej mocy, jednak zmyliła mnie pewna aukcja na allegro na której sprzedawca opisał wyżej wspomniany statecznik ELGO STS-250-500 jako odpowiedni do lamp o mocy 400W.

Dzięki za uchronienie mnie od niepotrzebnego zakupu :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół