• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

"Upiór w kolorze pomarańczy" [HPS 100W]

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
WITAM

Postanowiłem zrobić mini uprawę,za sobą mam dwa growy pod hps 250w teraz chcę spróbować mikro zabawy z jedną roślinką,a więc do rzeczy:

MINI BOKSIK:
szerokość-0.36
głebokość-0.44
wysokość-0.51 (jest możliwość zyskania z 15cm usuwając dno szafeczki)

ściany obite są taką matą samochodową którą daje się na szybę żeby autko nie nagrzewało się w środku<lol>

LAMPA I ODBŁYŚNIK:
Światełko to HPS 100W,układ jakieś firmy ETI:
normal_P8160440.JPG
[/url][/IMG]
A przy budowie odbłyśnika bardzo pomogły mi"Żubry" i kawałek panelu podłogowego:
normal_P8160436.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8160439.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8160442.JPG
[/url][/IMG]

WENTYLACJA:
WYLOT- went.wyciągowy HARDI [80m3/h]
WLOT-otwór pasywny
WENT.MIESZAJĄCY-wiatraczek komputerowy 0.80mm

normal_P8160443.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8160441.JPG
[/url][/IMG]

PESTECZKA TO ORANGE BUD(żeby było ciekawie to regularna<lol> zobaczymy jakie mam szczęście)
Roślinka ma 10 dni jest mała,bo dopiero wczoraj podłączyłem hps,a tak to była pod kompaktem 85w.
FOTOPERIOD póki co jest na 18/6

TRENINGjaki planuje to ostre LST

FOTKI ROŚKI
normal_P8160446.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8170450.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8170447.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8170446.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8170445.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8170438.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8170436.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8170435.JPG
[/url][/IMG]

Jeszcze bym zapomniał:freak:W doniczce jest 8,5 litra ziemi o ph 5,5-6,5

NA RAZIE TO TYLE ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA I KOMĘTOWANIA (DORADZANIA,ODRADZANIA I W OGÓLE)
UPIÓR POZDRAWIA<peace>

Green Dragon

Wałkarz
Buchów
18
bardzo spodobal mi sie Twoj Outdoor wiec i pewnie pod lampa bedzie co ogladac ;) bede kibicowal z calego serca aby wszystko sie udalo,o ile dobrze pamietam to mistrz hps 100w (DMT) tez mial/ma podobna powierzchnie...jesli nie przegladales jego relacji to naprawde polecam...

szkoda tylko, ze pestka reg....
nie doczytalem :) podbijaj i do mnie jak by co bo wiem ze pestek to raczej nie zmarnujesz ;)

powodzenia <peace>

Ostatnia edycja:

Natural

Well-known member
Buchów
1
fajny boxik, podoba mi sie ten wyciag kolo zarnika
szkoda tylko, ze pestka reg....
jak chcesz to ci podesle jakas femke (pisz na priv jak cos)

bede zagladal, niech rosnie zdrow <wodna>

PS teraz zauwazylem - ten wentyl ma diode, ktora moze ci pohermic planta, zaklej ją ;)
PS2 ten odblysnik tez bym okleil ta folia samochodowa bo lepiej odbija swiatlo niz blacha

D

delete

Guest
PS teraz zauwazylem - ten wentyl ma diode, ktora moze ci pohermic planta, zaklej ją
PS2 ten odblysnik tez bym okleil ta folia samochodowa bo lepiej odbija swiatlo niz blacha

OK diodka zaklejona.:freak2:
Jak znajdę jeszcze kawałek tej maty to obkleję.:yeahh:

nie doczytalem podbijaj i do mnie jak by co bo wiem ze pestek to raczej nie zmarnujesz
jak chcesz to ci podesle jakas femke (pisz na priv jak cos)

Dzięki chłopaki,ale na "zapleczu" mam parę femek<lol> zależy mi na tym OB mam czuja,że to będzie kobitka<peace>

pozdrawiam i dzięki

gette

Well-known member
Buchów
0
Fajny box, podobna powierzchnia do mojej. Ciekawy jestem co wyrośnie po tym HPSem.

G

Gość

Guest
tez w next grow mam zamiar z OB polecieć, jak sie uda rozpocząć to wpadne porównamy ;)

Demented.

Well-known member
Buchów
0
nie będzie Ci szkoda tej zużytej energi jeżeli plant okaze sie jakcarzem?

D

delete

Guest
nie będzie Ci szkoda tej zużytej energi jeżeli plant okaze sie jakcarzem?
zużytej energii nie odczuje tak bardzo,wiec mi nie szkoda:freak2:<lol> też nie zależy mi na czasie jak okaże się,że to facet to do śmieci i na jego miejsce nowa pestka:freak:

RPK1

Well-known member
Buchów
0
a do czego połączone masz te male wentylator[aku?] bo ten duzy zapewne do prądu

D

delete

Guest
a do czego połączone masz te male wentylator[aku?] bo ten duzy zapewne do prądu
went.komputerowy połączyłem z ładowarką od tel. i do prądu

---------- Aktualizacja posta 22-08-2012 16:22 ---------- Czas poprzedniego posta 18-08-2012 09:20 ----------

CZEŚĆ WSZYSTKIM

Zrobię małą aktualizację,roślinka spokojnie sobie rośnie choć czasem ma gorąco do 32 stopni,wilgotność jaka wtedy panuje w szafeczce to 50-56%,gdy światełko jest wyłączone to jest 24 stopnie,a wilgotność jest w przedziale od 70% do 80%
Na razie podlewam samą odstaną wodą.Dzisiaj jest 15 dzień weg.w tym dopiero piąty dzień pod HPS.Wega planuje do momentu jak roślinka podrośnie tak,że jak ją położę(LST) na glebie to szczyt będzie sięgał do drugiej strony doniczki.
No to pora na fotki,na początek w "pudełeczku" przy HPS:

normal_P8220438.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8220440.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8220441.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8220437.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8220452.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8220449.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8220447.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8220444.JPG
[/url][/IMG]

I to było na tyle jeszcze nie ma co pokazywać,ale niebawem mam nadzieję,że zrobi się ciekawiej:freak2:
Upiornie pozdrawiam.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Zrobię małą aktualizację,roślinka spokojnie sobie rośnie choć czasem ma gorąco do 32 stopni,

Jak na 15 dzień całkiem fajnie rośnie. Nie myślałeś nad dodatkowym wentylatorem lub szybą , aby zmniejszyć trochę temp?
Pewnie za nie cały tydzień będziesz przymierzał się do lst :) ?- jak zrobisz to wrzuć foty.
powodzonka

dudens24

Well-known member
Buchów
0
ładnie idzie ,ale wilgotnośc z pewnoscią za niska narazie to znosi u mnie jest podobnie tylko z cfl105w,potem bedzie gorzej jak nie zadziałasz z temp.Ja bym ją juz naginał lekko:) Powodzenia

D

delete

Guest
Hej Ludzie

Dzisiaj zrobiłem LST,jedno wygięcie następne wygibasy planuje jak rosia trochę się zagęści żeby odrosty porozkładać po powierzchni doniczki,na razie idzie wszystko dobrze.Następne podlanie chcę już zrobić nawozem do roślin zielonych agrecol 50% dawki,ok. no to foty:

przed "glebowaniem"

normal_P8250436.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8250437.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8250438.JPG
[/url][/IMG]
No i po
normal_P8250439.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8250454.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8250453.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8250452.JPG
[/url][/IMG]
normal_P8250450.JPG
[/url][/IMG]
Tutaj obciąłem dwa listki bo mnie wk***iały
normal_P8250456.JPG
[/url][/IMG]

Roślinka dostała oprysk z ASAHI SL

POZDERKO

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół