• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

uprawa indoor prosze o pomoc

Wyszukiwarka Forumowa:

mazarpl

Well-known member
Buchów
0
Witam
jestem nowy na forum wiec prosze o wyrozumialosc.
Planuje zalozyc hodowle,mam pomieszczenie 3,5x1x1,2 chcial bym tam posadzic niskie autoamty.
ile tam bym mogl posadzic?
mam :
2x 600 hps easy rools
1x went 360h filtr rury opaski
folie diamond 100% do oblozenia
stacje pogodowa
miernik ph wody
doniczki 5,7L (a w czym najlepiej kielkowac?)
programator czasowy
odzywki:
cannboost
BioRhizotonic
jaki jeszcze polecacie?? dodam ze nie mieszkam w pl,wiec wiekszosc odzywek z poslkiego rynku jest nie dostepna.
Mam problem z ziemia ktora wybrac?na zadnej nie ma poziomu ph.
kazde uwagi mile widziane z gory thanks

Pozdrawiam

Amnezia\|/Haze

Well-known member
Buchów
0
na poczatek se jednego posadz :jaraczz:
ziemie mozesz kupic zwykla organiczna :)
co do reszty zostawiam glos innym....:zjarany:

ps tematów o kiełkowaniu było setki !!

mazarpl

Well-known member
Buchów
0
Widze,ze nie ma chetnych do pomocy :(

co do kilekowania do kupilem juz krazki torfowe ktore namcze w clonex-e z woda i ziarna wloze :)

G

Gość

Guest
No sorry, ale chyba nie dziwisz się, że to śmiesznie wygląda jak ktoś chce na pierwszy raz zrobić uprawę 3,5m2 a pyta się o kiełkowanie. Jeśli dobrze odczytałem wymiary pomieszczenia, to masz za nisko na tak mocne lampy.

mazarpl

Well-known member
Buchów
0
jak dla mnie h 1,2 starczy spokojnie,wiec sie tym nie martwie :)

co do innych spraw to duzo jest na forum ale 80% to jakies glupie komentarze i pie****y,weic ciezko cos znalesc.

np. o kielkowaniu na krazkach torfowych z clonexem nic nie bylo :/

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Witam
Planuje zalozyc hodowle,mam pomieszczenie 3,5x1x1,2 chcial bym tam posadzic niskie autoamty.
Skoro jesteś nowy na forum to będę kolejnym który doradzi ci dokładne poszukiwanie info na forum

??? nie potrafisz przeliczyć powierzchni boxa i rozmieścić tam doniczek????

Zwykła ziemia ze sklepu ogrodniczego. Zakładam że tam gdzie mieszkasz jest jakiś market lub sklep ogrodniczy !

o kielkowaniu na krazkach torfowych z clonexem nic nie bylo
....(a w czym najlepiej kielkowac?)

A czemu nie możesz kiełkować ich metodą tradycyjną skoro nie wiesz jak użyć krążków torfowych????

I na koniec najważniejsze - skoro nie potrafisz kiełkować, nie wiesz ile wsadzić doniczek, jak duzych, itd to pewnie twoja wiedza z zakresu uprawy tez jest na razie na poziomie zerowym.
Nie ogarniesz takiego metrażu i takiej ilości roślin. Zrób mała uprawę na 2 lub 4 rosliny i się poucz trochę. Na przyszłość to zaprocentuje i będziesz mógł rzucać się na produkcję przemysłową

unnamed

Well-known member
Buchów
0
Witam
mam :
2x 600 hps easy rools
1x went 360h filtr rury opaski
folie diamond 100% do oblozenia
stacje pogodowa
miernik ph wody
doniczki 5,7L (a w czym najlepiej kielkowac?)
programator czasowy
odzywki:
cannboost
BioRhizotonic
jaki jeszcze polecacie?? dodam ze nie mieszkam w pl,wiec wiekszosc odzywek z poslkiego rynku jest nie dostepna.
kazde uwagi mile widziane z gory thanks

Pozdrawiam
chopie ... tych automatów ci ze 30 wejdzie jak nie więcej, z zerowym pojęciem o uprawie bardzo możliwe że niewiele tego będzie .Jak masz takie warunki zrób najpierw boxa małego ( nawet na jednego krzaka ) i na nim się ucz , za jakiś miesiąc obsadź dużego boxa , będziesz miał już "jakieś doświadczenie o podlewaniu, treningu, nawozach - jeśli oczywiście krzak z małego boxa będzie się utrzymywał przy życiu. widzę że na komerche lecisz ...dla początkującego cięzki kawałek chleba .pozdro

zarodnik

Active member
Buchów
0
wydrukuj wikihaszysz, przeczytaj 5razy, zaznacz markerem to co warto zapamietac i probuj.

uwazasz ze 1.2m to za nisko na autoamty? beda mialy max 30cm po lst
powodzenia, znajomy mial 15nascie af na 0.64(80x80cm) i mowil ze pie****oenia z lst a pie****enia...

unnamed

Well-known member
Buchów
0
wydrukuj wikihaszysz, przeczytaj 5razy, zaznacz markerem to co warto zapamietac i probuj.

powodzenia, znajomy mial 15nascie af na 0.64(80x80cm) i mowil ze pie****oenia z lst a pie****enia...
jak zacznie glebować na samym początku to wcale tyle zabawy nie ma ::p

mazarpl

Well-known member
Buchów
0
Skoro jesteś nowy na forum to będę kolejnym który doradzi ci dokładne poszukiwanie info na forum

caly czas szukam i czytam

??? nie potrafisz przeliczyć powierzchni boxa i rozmieścić tam doniczek????
wiem tylko chcialem zapytac o opinie innych

Zwykła ziemia ze sklepu ogrodniczego. Zakładam że tam gdzie mieszkasz jest jakiś market lub sklep ogrodniczy !

mam juz canna terra pro
nie chce mi sie bawic w mieszaknki i sprawdzac co chwile ph ziemi

A czemu nie możesz kiełkować ich metodą tradycyjną skoro nie wiesz jak użyć krążków torfowych????

I na koniec najważniejsze - skoro nie potrafisz kiełkować, nie wiesz ile wsadzić doniczek, jak duzych, itd to pewnie twoja wiedza z zakresu uprawy tez jest na razie na poziomie zerowym.
Nie ogarniesz takiego metrażu i takiej ilości roślin. Zrób mała uprawę na 2 lub 4 rosliny i się poucz trochę. Na przyszłość to zaprocentuje i będziesz mógł rzucać się na produkcję przemysłową

potrafie kielkowac tradycyjnymi metodami,ale z tego co sie dowiedzialem to krazki torfowe namoczone clonex-em duzo lepiej sie sprawdzaja

i bezz przesady ze nic nie wiem,skoro pisze sie na takie cos to jakies tam pojecie mam.Chcialem tylko o rady innych co o tym sadza

---------- Aktualizacja posta 14:44 ---------- Czas poprzedniego posta 14:27 ----------

chopie ... tych automatów ci ze 30 wejdzie jak nie więcej, z zerowym pojęciem o uprawie bardzo możliwe że niewiele tego będzie .Jak masz takie warunki zrób najpierw boxa małego ( nawet na jednego krzaka ) i na nim się ucz , za jakiś miesiąc obsadź dużego boxa , będziesz miał już "jakieś doświadczenie o podlewaniu, treningu, nawozach - jeśli oczywiście krzak z małego boxa będzie się utrzymywał przy życiu. widzę że na komerche lecisz ...dla początkującego cięzki kawałek chleba .pozdro

30 chyba w 20 litrowych doniczkach hahaha

nie napisalem,ze to jest moja pierwsza uprawa tylko ze jestem nowy na forum a to jest roznica.

napisalem tego posta na forum pisasza roznie

np :automaty tylko lst a inni ze toping scrog wiec moze sie w glowie po***ac o tych sprzecznych informacj

odzywki tez kazdy inne stosuje ,nie bede z Pl sprowadzal wiec dlatego zapytalem o odpowiedniki zagraniczne

---------- Aktualizacja posta 14:50 ---------- Czas poprzedniego posta 14:44 ----------

to ladnie musial je naginac dlatego tyle pie****enia z tego bylo.
Ja max 50 wloze wiec az tak zle nie bedzie

Pozdro

unnamed

Well-known member
Buchów
0

30 chyba w 20 litrowych doniczkach hahaha

Pozdro
i własnie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie : donica 20 l ma około 30x30 cm, czyli właśnie tyle ile zalecają NA ROŚLINĘ w boxie (automat ), możesz ich upchać i 200 ale czy jest sens ....

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
i bezz przesady ze nic nie wiem,skoro pisze sie na takie cos to jakies tam pojecie mam.Chcialem tylko o rady innych co o tym sadza
Pozdro

Dostałeś dużo porad, więc jak widzisz jesteśmy aktywni i chcemy ci pomóc.
Ale skoro każdy grower wyczuwa, (po tym jak formułujesz swoje pytania i odpowiedzi), że jesteś jeszcze laikiem, to nie dziw się, że prawie każdy radzi ci domową hodowlę, a nie od razu przemysłową.
Oczywiście sam podejmiesz decyzję :)
Jeżeli ruszysz z przemysłową produkcją - życzę powodzenia
z fartem <joint>

mazarpl

Well-known member
Buchów
0
i własnie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie : donica 20 l ma około 30x30 cm, czyli właśnie tyle ile zalecają NA ROŚLINĘ w boxie (automat ), możesz ich upchać i 200 ale czy jest sens ....

20 litrowe doniczki na niskie automaty to faktycznie nic nie wiem.Po ch*j dawac taka duzo doniczke, to jest bez sensu.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół