- Buchów
- 505
Osobiście mam zarejestrowaną działalność, mogę we własnym zakresie przetwarzać zgodnie z tym co zadeklarowałem we wniosku. Jest ograniczenie od powierzchni, powyżej chyba 1ha musisz mieć umowę ze skupem lub musisz taki skup prowadzić. Można mieć indor bez problemu bo deklarowałem to we wniosku i dostałem wpis. Ogólnie żeby coś opychać itp robić masę zgodnie z prawem musisz mieć działalność. Z tego co się orientuję nie musisz być rolnikiem ja takowym nie jestem.Siema. Jak jesteś w temacie to mógłbyś odpowiedzieć czy żeby móc przetwarzać włókniste np na olejki czy chociażby mieć sama uprawę, a później materiał komuś opychac, żeby ktoś przetwarzał to trzeba być rolnikiem? I jak ma się to do uprawy cbd pod lampami (o ile w Polsce można mieć indoor cbd)? Analogicznie? Bo żeby sobie posadzić na podwórku to każdy może z odpowiednią zgoda, ale żeby coś z tym zrobić i opychac dalej to tylko rolnik? Czy działalność gospodarcza jakaś?
Jeśli jesteś zainteresowany musisz znaleźć KOWR odpowiedzialny za Twoją okolicę i tam się dowiedzieć bo w zależności od lokalizacji urzędy inaczej interpretują ustawę i są trochę inne wymagania.