• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Uprawa konopi CBD

Wyszukiwarka Forumowa:

MrNobody

Well-known member
Buchów
505
Te badania suszu to kolejny biznes.... Nie można uprawiać bez certyfikatu a on jest gwarancją tego, że konopie mieszczą się w limicie. Tak uprawiając same panie można przekroczyć limit ale nad tym teoretycznie czuwa KWOR który jest nadzorcą uprawy zarejestrowanej. Badanie legalnego suszu z zarejestrowanej uprawy i takie certyfikowanie przez jakieś labo to celowe wprowadzenie w błąd klienta który myśli że kupuje white widow a kupuje zwykłe gówno przeznaczone na biomasę.
Jak rejestrujesz uprawę musisz załączyć zdjęcia etykiet i fakturę zakupu i nr z etykiety musi być umieszczony na fakturze, warunek konieczny, trzeba też napisać po co chcesz uprawiać ale jest wiele opcji takie jak np. na badania albo na użytek własny. Powyżej 1ha musisz mieć umowę ze skupem lub taki prowadzić.

Pestek z certyfikatem nie sprzedaje się na sztuki, nie mogą też być feminizowane.

Mesje Labul

Member
Buchów
5
Te badania suszu to kolejny biznes.... Nie można uprawiać bez certyfikatu a on jest gwarancją tego, że konopie mieszczą się w limicie. Tak uprawiając same panie można przekroczyć limit ale nad tym teoretycznie czuwa KWOR który jest nadzorcą uprawy zarejestrowanej. Badanie legalnego suszu z zarejestrowanej uprawy i takie certyfikowanie przez jakieś labo to celowe wprowadzenie w błąd klienta który myśli że kupuje white widow a kupuje zwykłe gówno przeznaczone na biomasę.
Jak rejestrujesz uprawę musisz załączyć zdjęcia etykiet i fakturę zakupu i nr z etykiety musi być umieszczony na fakturze, warunek konieczny, trzeba też napisać po co chcesz uprawiać ale jest wiele opcji takie jak np. na badania albo na użytek własny. Powyżej 1ha musisz mieć umowę ze skupem lub taki prowadzić.

Pestek z certyfikatem nie sprzedaje się na sztuki, nie mogą też być feminizowane.
Pierwszy mój post na forum.. Prowadzę uprawe konopi włóknistych i mam odmiany KWALIFIKOWANE które są feminizowane. Nie wiem skąd masz takie rewelacje co do ostatniego akapitu.

MrNobody

Well-known member
Buchów
505
Pierwszy mój post na forum.. Prowadzę uprawe konopi włóknistych i mam odmiany KWALIFIKOWANE które są feminizowane. Nie wiem skąd masz takie rewelacje co do ostatniego akapitu.
Sory to stare info, można takie zamówić w większych ilościach, ponad 1000 nasion. Ja nie znam gdzie sprzedają mniejsze paczki z naklejką?

Mesje Labul

Member
Buchów
5
@CBD420 Można dostać mniejsze ilości na polskim rynku jest 3-4 firmy oferujące coś takiego. Nie wiem czy tu można reklamować ale po wpisaniu frazy "Feminizowane certyfikowane nasiona konopi" znajdziesz mniejsze ilości tak pewnie od 50 w górę

MrNobody

Well-known member
Buchów
505
Nie pozostaje nic innego jak złożyć kolejny wniosek do KWOR xD

MrNobody

Well-known member
Buchów
505
Fragment maila od jednego z dystrybutorów, jednego z największych w UE cannabis5s.

The package of EU certified feminized seeds has around 1000 seeds, this is the small quantity for Kompolti, Northwest, Midwest and Auto Power.
Usually in February/March 2024 Kompolti will also be available in packages of 250-300 seeds.

New feminized varieties like Strawberry K, Painkiller and OGK maybe will be ready for sale next year 2024, not received the final certification approbation yet.

Także mam nadzieję na te strawberry 🍓 od nowego roku.

Trzeba uważać jak się zamawia od polskich sprzedawców, trzeba pisać czy są nasiona przed zakupem.

Mesje Labul

Member
Buchów
5
@CBD420 To prawda ja w tym roku wziąłem się za późno za zamawianie nasion i zanim wniosek ogarnałem to już był 15czy 17 maja. Wszystkie odmiany które wymieniłeś właśnie ma jeden sklep w Polsce. I jak mówisz najlepiej jescze w tym roku dowiedziec się co i jak. Te Strawberrry K mnie też nie powiem zacekawiło, jescze midwesta bym spróbował ale nie wiem czy zdąży dojść : ) A z nothwestem to nie wiem czy coś zwaliłem czy co ale duża część roślin porosła karłowata a kilka sztuk są jak wielka piłka do nogi :pP Natomiast Enectarol rośnie za***iście prawie jak zwykłe konopie :)) Miłe dla oka.

MrNobody

Well-known member
Buchów
505
Ja miałem jeszcze z poprzedniego roku carmagnole i kompolti, ładnie dochodzą ale nie wiem czy carmagnola zdąży przed listopadem. xD

R4VEN

#NocnaPaniGrower
Buchów
1,931
Odznaki
1
Miałam w swojej historii odmiany 100% CBD (minimalna, dopuszczalna według Polskiego prawa ilość THC) i wyrosły dość ładne. To co mi wyrosło w żaden sposób nie "klepało" jak marihuana, więc wierzę na słowo, że producent faktycznie miał rację.Nie wiem co by się stało gdyby Cię z czymś takim złapali niebiescy, ale zawsze możesz mieć wytłumaczenie, że potrzebowałeś na dane schorzenie, a w aptece ciężko dostać bo ciężko u Ciebie z pieniędzmi. Warto byłoby chociaż jedną receptę od lekarza posiadać na konopię jako podkładka.

W razie wpadki i tak zabraliby krzaka, ale jeśli producent podaje prawdziwe specyfikacje to nie powinno Ci grodzić nic wielkiego. Żaden handel itd.

Mesje Labul

Member
Buchów
5
@CBD420 powiedz kolego jak uprawiasz kompolti ? Mam trochę elitarnych nasion tej odmiany ale u mnie w grę wchodzą tylko żeńskie kwiaty żeby mi moich nie zapylilo . Jak z stężeniem THC w kompolti w żeńskich kwiatach ?

@R4VEN uprawę konopi włóknistych reguluje KOWR. Zbaczając z tematu właśnie wracam z apteki z 45 gramami suszu Headband 18 % 280 zł za 15 gram w aptece... Kosmos :D więc można być i producentem i pacjentem . ;)

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
17,494
Odznaki
1
Jal tyle kupiles tak tanio?

MrNobody

Well-known member
Buchów
505
Kompolti i carmagnole tak samo musiałem bo też tylko laski mnie interesują xD, wysiałem po 20 sztuk w styczniu, w marcu pokazały płeć, faceci poszli w kibel, od żeńskich pobrałem klony tylko z głównych szczytów te najlepsze największe, robiłem też toping więc szczytów było w ch*j, cały kloner 81 sztuk od platinium hydroponics, także musiałem samemu selekcję zrobić i w maju cześć poszła do ogrodu a część została pod lampami. Teraz mam same panie i fajne całkiem kwiatki, wiem też co zrobiłem źle i co poprawić na przyszły rok bo eksperymentowałem z doniczkami materiałowymi, airpotami, z podstawką bez podstawki i wielkości od 11l do 25l także eksperymenty cały czas. Na przyszły rok cześć na pewno posadzę bezpośrednio do gruntu bo och**eć można z tym podlewaniem...

Mesje Labul

Member
Buchów
5
@CBD420 Jestem ciekawy jak w badaniach wypada 100% żeńskie kompolti. Daj znać po harvescie jak wyszły badania :D Jakby było bezpiecznie też bym sobie zasadził w przyszłym roku bo mam 50 gram nasion z gratisu .

MrNobody

Well-known member
Buchów
505
Nie planuje robić badań, a powinienem? sprzedaje to na herbatę xD

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół