• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Uprawa konopi CBD

Wyszukiwarka Forumowa:

Mesje Labul

Member
Buchów
5
Nie masz takiego obowiązku to tylko dla ewentualnych odbiorców lub dla Ciebie :p

Kwiatkinson

Active member
Buchów
23
Cześć, sorki że odkopuję temat.
Też chcę zająć się hodowlą CBD w celu sprzedaży suszu. Działalność gospodarcza nie jest dla mnie problemem.
Zastanawiam się czy nie jest problemem to że chciałbym uprawiać je na polu kumpla, oczywiście mniej niż 1ha (Wynajmę czy coś, kumpel to nawet za darmo chce użyczyć :p).
Tylko czy nie będzie to żadnym problemem co do wpisania się do KOWR?
W ostateczności będę próbował na własnym ogródku :p

Ostatnia edycja:

MrNobody

Well-known member
Buchów
432
Jeśli chcesz sprzedawać susz to nie jest problem czyje pole zarejestrujesz tylko męskie rośliny z całego pola, które będziesz musiał zutylizować żeby mieć susz a nie nasiona nie przekraczając przy tym limitu thc. Do tego jakość suszu z polnych kwiatów jest słaby a jego ceny na rynku tak niskie, że nie wiem czy to jest w ogóle opłacalne przy naszych Polskich warunkach prawnych i pogodowych.

Kwiatkinson

Active member
Buchów
23
@MrNobody
Hmm, rozumiem, wielkie dzięki za odpowiedź.
Tak cholernie napaliłem się na przetwórstwo i uprawę, że jest to ostatnio jedyny temat którym się zajmuję, i jestem pewien że chcę się tym zajmować.
Czyli sądzisz że uprawa na polu nie ma prawa być opłacalna, w celu uzyskiwania suszu?

Faktycznie, też martwiłem się że jeśli chcę bawić się w Outdoor, to muszę czekać conajmniej do marca-kwietnia pewnie - chociaż to zawsze więcej czasu na załatwienie spraw prawnych.

A uprawa indoor CBD może być bardziej opłacalna?
Od jakiego metrażu?
Bo tu już chodzi o prądzik, i cały osprzęt.

Ostatnia edycja:

Drpepper

Well-known member
Buchów
59
Cześć, sorki że odkopuję temat.
Też chcę zająć się hodowlą CBD w celu sprzedaży suszu. Działalność gospodarcza nie jest dla mnie problemem.
Zastanawiam się czy nie jest problemem to że chciałbym uprawiać je na polu kumpla, oczywiście mniej niż 1ha (Wynajmę czy coś, kumpel to nawet za darmo chce użyczyć :p).
Tylko czy nie będzie to żadnym problemem co do wpisania się do KOWR?
W ostateczności będę próbował na własnym ogródku :p
Cześć. Umowa dzierżawy spisana w dwóch egzemplarzach w razie w. Nie wysyłasz jej do KOWR. Jeśli masz 3h to wystarczy wpisać 3 osoby do KOWR jako producentów i nie jest potrzebna umowa podmiotu skupującego. Także można w tą stronę 😁 no ale KOWR nie interesuje czyje są działki. Interesuje ich faktyczne położenie danej plantacji. I tyle. Kupujesz certyfikowane odmiany, najlepiej fem bo jednopienne i dwu pienne takie jak tiborszallasi czy finola nie nadają się na kwiaty. Nie są zbite. A femka to już ma ładną strukturę kwiatu. Możesz sam sobie zrobić nasiona fem z tych roślin które Ci się najbardziej spodobały. Fotoperiodyczne zawsze można sklonować i zrobić pestki S1. Później kupujesz byle jakies nasiona certyfikowane podajesz do KOWR i oni mają porządek w papierach i Ty jesteś zadowolony. Żadne laboratorium nie podwazy %thc. Więc można z tym naprawdę się fajnie "pobawić"

A co do jakości suszu out. Nie zgodzę się, że kwiaty wyglądają jak słoma. Oczywiście pisze o odmianach feminizowanych. Naprawdę przy znajomości tematu uprawy wyjdą twarde oszronione topy. Jeśli polecisz na ilość to pomyśl jak to wytrymujesz 😁

Kwiatkinson

Active member
Buchów
23
@MrNobody
@Drpepper

O Paaany to Wy na mnie spojrzeliśta 😁 (Tak śpiewał gliniarz jak zwineli mnie z torbą CBD ze dwa lata temu, uniewinniony oczywiście po badaniach materiału).
Tak powyżej 5 lat temu (możliwe że nie miałem jeszcze 18-stki) zwineli mi plancika, miałem kuratora chyba chwilę. Mam nadzieję że to już przedawnione.
To Polskie prawo jest strasznie pogięte (Chociaż może to i lepiej, redukuje to troche rozmiar rynku w Polsce, bo tak to każdy by już sadził CBD 😁).

Szykuję się do tego wszystkiego, zastanawiam się czy może próbować z jakąś dotacją na firmę ogrodniczą.

Teraz najbardziej boję się zrobić zaświadczenie o niekaralności (o Paanieeeee) bo to niemalże warunkuje moje marzenia w tym kraju. 😁

Rolnik_Małorolny

(-(-(-(-_-)-)-)-)
Buchów
5,912
Odznaki
9
@MrNobody
@Drpepper

O Paaany to Wy na mnie spojrzeliśta 😁 (Tak śpiewał gliniarz jak zwineli mnie z torbą CBD ze dwa lata temu, uniewinniony oczywiście po badaniach materiału).
Tak powyżej 5 lat temu (możliwe że nie miałem jeszcze 18-stki) zwineli mi plancika, miałem kuratora chyba chwilę. Mam nadzieję że to już przedawnione.
To Polskie prawo jest strasznie pogięte (Chociaż może to i lepiej, redukuje to troche rozmiar rynku w Polsce, bo tak to każdy by już sadził CBD 😁).

Szykuję się do tego wszystkiego, zastanawiam się czy może próbować z jakąś dotacją na firmę ogrodniczą.

Teraz najbardziej boję się zrobić zaświadczenie o niekaralności (o Paanieeeee) bo to niemalże warunkuje moje marzenia w tym kraju. 😁
Zatarło Ci się już.

SCuN

Haszzzysz Buuzzz
Obsługa forum
Administrator
Buchów
1,579
Do 18 chyba się nie liczy?

Major zielarz

( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°)
Weteran
Buchów
1,888
Odznaki
4
Zależy co dostałeś, jak zawiasy, to 6 miesięcy po okresie próby masz już czysto...

A co do zaświadczenia o niekaralności to czego się bać? Składasz wniosek przez neta i albo dostajesz albo nie i tyle... Koszt 30zł to chyba nie jest majątek.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół