• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Urosła ale czy dojdzie o to jest pytanie

Wyszukiwarka Forumowa:

misiekk

Member
Buchów
0
Moja pierwsza roslina mianowicie byla bardzo wysoka podwiazalem ja nie wiem czy to dobry pomysl roslina wypuscila juz kilka wlosków tylko czy nie jest juz troche pozno jest to moja 1 uprawa i nie daje mi to spac "dojdzie nie dojdzie narazie cieplo ale jeszcze troche i bedzie zimno" nie wiem ile to moze jeszcze trwac wloski sa juz od tygodnia moze dluzej roslinka ma ponad 100dni nawozy nie stosowalem chcialem palic czysciocha ale moze jest cos na przyspieszenie procesu

jakies uwagi mile widziane

DSCF0261.JPG

DSCF0273.JPG

i sory za zdj ale tylko takie moge umiescic bo aparat trup ...

lovewowe

Well-known member
Buchów
0
Daj jej spokój i jeszcze dwa tygodnie. Nie dodawaj nawozów z azotem bo wydłużysz wegetację. Kup do podlewania jakiś do kwitnących bez azotu (PK) na przykład PlantonK do pelargonii, to przyspieszy kwitnienie. Jak zacznie kwitnąć to możesz Ripen ale lepiej znowu zamiast tego daj jej czas ;) Młode, jasne pędy wyglądają na sativę a ta potrafi później zbierać do kwitnięcia. 100 dni to młoda roślina. Jak słoneczna miejscówka to w drugiej połowie września żniwa :) nie pal liści. Wygląda zdrowo i dorodnie, da dużo kwiatów i radości :) z fartem

buch123

Well-known member
Buchów
0
Daj jej spokój i jeszcze dwa tygodnie [...] to w drugiej połowie września żniwa

Dziś 8 + 14 = 22 sierpień. "Zbiory" = 14 (połowa) września
Superszybka odmiana kwitnąca 3 tygodnie ?

Kwitnienia nie przyspieszysz czekaj cierpliwie. Ripen leje się na 2 3 tyg przed a nie od początku flo. Co za bzdury. Wystarczy poszukać. Z fartem

PS. lovewowe skąd Ty takie info zbierasz :sunny:

lovewowe

Well-known member
Buchów
0
zdam sie na cierpliwosc ... o ile warto
warto, ładna roślina będzie. Ważne, żebyś ograniczył azot.Z ripenem faktycznie możesz nie poradzić ale bardzo potrafi przyspieszyć owocowanie.

Dziś 8 + 14 = 22 sierpień. "Zbiory" = 14 (połowa) września
Superszybka odmiana kwitnąca 3 tygodnie ?

Kwitnienia nie przyspieszysz czekaj cierpliwie. Ripen leje się na 2 3 tyg przed a nie od początku flo. Co za bzdury. Wystarczy poszukać. Z fartem

PS. lovewowe skąd Ty takie info zbierasz :sunny:

Też mam sativki i wiem kiedy dojdą :p No, jak późno flancowane to koniec września, może tydzień po. OK ;)
Kwitnienie można przyspieszyć. Chemicznie albo nawet mechanicznie. Na słonecznym stanowisku jak trafisz ciepłą pogodę i zasilając Ripenem od preflowerów, w miesiąc możesz skończyć. Z własnego doświadczenia to wiem a nie z forum ;)

Ostatnia edycja:

leniwiec

Nick Kompostow
Weteran
Buchów
7
nie peniaj - jak teraz puściła włoski, to tak czy siak zbierzesz z niej klepliwe palenie. nie wiem co to za odmiana, ale ja miałem jakiegoś randoma w zeszłym roku i mimo, ze nie doszedl (6 tygodni kwitnienia, połowa mlecznych trichomów) to prał aż miło. wytrenowana ładnie, jak zakwitnie to będzie godnie wyglądać.
<peace>

lovewowe

Well-known member
Buchów
0
A tak przy okazji pochwal się co z tego wyrośnie i kiedy zbierzesz ;)

kissme

Well-known member
Buchów
0
Chłopie wystarczy poczytac fotorelacje innych growerów aż się zdziwisz kiedy mieli sianokosy :spalony:

lovewowe

Well-known member
Buchów
0
Chłopie wystarczy poczytac fotorelacje innych growerów aż się zdziwisz kiedy mieli sianokosy :spalony:
Oglądałem parę fotorelacji. Nie pierwszy sezon uprawiam i różne odmiany przerobiłem. Zaczynałem siać jak trawa nie była jeszcze ścigana i karana. Nic mnie nie zdziwi :spalony:

buch123

Well-known member
Buchów
0
Sama zakwitnie. Nie wiem jak Ty to chcesz przyśpieszyć. Sam rozważałem taki pomysł ale jedyną opcją jest zakrywanie i odkrywanie rośliny tak aby miała 12/12. Trzeba być punktualnym bo inaczej reweg (niektórzy twierdzą nawet że hermienie). Przyspieszyć można jedynie kiedy już będzie faza flo. Nawozy, boostery itd. z tym się zgadzam. Sam mam odmiane typowo indoor na outdoorze. Póki co nie będę lał ripena bo psuje smak w dodatku to sama chemia. Zresztą ma być długa jesień także jestem pozytywnie nastawiony. W przeciwnym razie opryski na grzyb i pleśń + ripen a po kosie water curring (chyba nie muszę pisać dlaczego)

Z fartem i do :harvest:

lovewowe

Well-known member
Buchów
0
Pisałeś, że podwiązana i widać, że ma ładnie rozłożone odrosty. Nie ruszaj ;)

misiekk

Member
Buchów
0
szybko zaczna rosnac ?? i czy bedzie ich wiecej bo po dwa z jednego rostka jak narazie

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół