• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Usuwanie pleśni

Wyszukiwarka Forumowa:

crimafocsani

Member
Buchów
0
Dzisiaj zauważyłem pleśń na topach oberwałem te zakażone i jutro ide kupić topsin żeby spryskać jakbym jakąś zakażoną tope przeoczył i ją spryskał to czy pleśń zniknie a kwiatostan będzie nadawał się do palenia?

G

Gość

Guest
powstrzyma rozwój ale nie zniknie napewno musisz usunąć mechanicznie

Luciano

Well-known member
Buchów
0
co ajlepiej na pleśń ?
zamówiłem cenna cure ale za nim przyjdzie chce zakupic cosz tych w sklepie bedzie git ?
teldor 500sc /miedizan i amistar ewentualnie topsin :)

BO juz mi puchną kwiaty w automatach i nie chce gnoju mieć.......HELP!

G

Gość

Guest
ja stosowałem TOPSIN m 500 sc

jakie 2 srodki ? jeden uzywałem ten co napisałem po co mieszać 2 inne skoro spełniaja taka sama funkcje ?:)

Ostatnia edycja:
S

sru

Guest
najpierw oprysk [zabezpieczy roślinę przed zarodnikami które się posypią] potem mechaniczne usuwanie potem przemywanie wodą utlenioną po usunięciu potem drugi oprysk
usuwać jak najdelikatniej żeby jak najmniej zarodników posypało się [taka szara mgiełka...] - im szybciej tym lepiej

alf28

Well-known member
Buchów
0
najpierw oprysk [zabezpieczy roślinę przed zarodnikami które się posypią] potem mechaniczne usuwanie potem przemywanie wodą utlenioną po usunięciu potem drugi oprysk
usuwać jak najdelikatniej żeby jak najmniej zarodników posypało się [taka szara mgiełka...] - im szybciej tym lepiej

co przemywać wodą utlenioną?

Atomowy Klaun

Member
Buchów
0
Zeby odkazic mijesca w ktorych ciachnoles topa (?). Mi w tym roku siadla plesniawa na WW i oprysk chu*a dal a pryskalem chyba ze 2 czy 3 razy, jeszcze lalo niemilosiernie. Na twoim miejscu jesli ma lac to bym ciol, jesli ma byc slonce i ladna pogoda to bym zostawil.

S

sru

Guest
przemyć okolice wyciętego topa [to czego nie chcesz wyciąć a widać że jest zarażone] - łodyżki itp aby usunąć zarodniki i oczyścić

opryski czasami nic nie dają i wtedy pozostaje tylko wycinanie ognisk ale lepiej je profilaktycznie robić

Maryland

Well-known member
Buchów
0
Asahi można opryskać na drugi lub trzeci dzień po całej operacji, aby pomóc roślince się pozbierać.

Atomowy Klaun

Member
Buchów
0
Ja sie przymierzałem ale jak poczytalem opinie na necie to zostalem przy chemii.

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Uwaga: fungicydy stosuje się naprzemiennie. Nigdy ten sam 2 razy po kolei ! Warto jednak zrobić co nakmniej 3 opryski i wtedy będą potrzebne 3 różne. Ja osobiście jak już zaczynam pryskać to robię to już do żniw ale każdy orze jak może. Warto też pierwszy oprysk zrobić fungicydem systemicznym. Zapytaj w ogrodniczym co to znaczy albo przeczytaj instrukcję. W niej musi być to napisane bo to podstawowa sprawa.

Czy Ty tak na serio z tą wodą utlenioną ? Raczej żart, prawda ? Dodaj uśmieszek aby ktoś nie pomyślał, że to na serio.

A jeżeli momo wszytsko to prawda to prosiłbym o dokładną fotorelację z tego przemywania albo lepiej film. Też chcę się tego nauczyć.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół