akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Usuwanie pleśni

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Idź do byle ogrodniczego i Ci coś polecą. Też miałem pleśń na topach, upie****iłem je ale trochę zostało. Kupiłem w 2 ampułkach po 25 ml na 10 l wody każda. Jedną w***ałem na 2 l czyli mocne stężenie, spryskałem. Za da dni przyszedłem i nic nie było widać po pleśni.

S

sru

Guest
UCzy Ty tak na serio z tą wodą utlenioną ? Raczej żart, prawda ?
a co jest dziwnego w przemywaniu zakażonych miejsc wodą utlenioną? nikt ci nie każe myć całego planta. wycięcie samego topa nie usunie wszystkich zarodników od których rozwija się szara pleśń - np. jak musisz usunąć bocznego topka z łodygi a ewidentnie widać szarą pleśń na łodydze - możesz oskrobać to nożem ale to jest bardziej inwazyjne dla łodygi [co nie znaczy że nie działa]

nabierzesz doświadczenia zobaczysz więcej kwiatków to zaczniesz myśleć

lisciu

Well-known member
Buchów
3
A takie cos jak Mildex fungicyd bo kupilem na wszelki wypadek i mam tez Topsin m 500 sc firmy Agzecol i to samo z firmy Target:jaraczz: jak mj spryskac w tedy kiedy plesn bede widzial czy mozna od razy zapodac ???:smokee:i czy mozna spryskiwac roznymi trzema srodkami w odstepach oczywiscie???

Atomowy Klaun

Member
Buchów
0
czyli rozumiem ze biosept na plesn nie dziala??

Z tego co wyczytalem na necie to dziala, bo cos tam dzialac musi ale przy wiekszej inwazji plesniawki i innych dziadowst poprostu nie ogarnia.

Co jak co ale w tym akurat ywpadku wole zainwestowac w chemie, ostatni oprysk ze 3/4 tygodnie przed kosa i czekac na deszcz a jak nie, to przeplukac planta i topy zwykla woda dla pewnosci przed kosa. Pozatym ten biosept jakis strasznie tani nie jest a topsin kosztuje chyba 8 zl i mysle ze jak zaczniesz pryskac wczesniej, zanim zobaczysz objawy to zabezpieczy planta. W tym roku akurat dalem ciala bo zaczolem pryskac jak sie juz plesn zrobila, madry polak po szkodzie ;)

Poczytaj sobie ulotke jesli chodzi o laczenie opryskow z innymi.

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
mam problem

spryskalem bioseptem 2ml/200ml wody - czy to wystarczy? co pewnego polecacie? topsin da rade?

king61

Alko-Blanto-Sexo-holik
Weteran
Buchów
12
też kupiłem biosept- w niedziele testy

Marihuanator

Banned
Buchów
0
Wiem, że odkopuję, ale nigdzie nie ma konkretnej odpowiedzi, czy zadziałał komuś ten biosept. Może się ktoś wypowiedzieć, głównie interesuje mnie stosowanie zapobiegawcze, od pierwszych dni flo, bo prewencyjnie raczej nie ma szans. Czy komuś pomógł?

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
tego sie raczej nie dowiemy bo stosujac zapobiegawczo mozna nie miec plesni z innych powodow (nie miec jej po prostu)
jedynie mozna to sprawdzic jesli dany srodek ci zatrzyma rozprzestrzenianie sie choroby...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół