Ktoś pisał o finansowaniu przez gogle tora to mi się bardzo nie podoba bo gogle to największa szmata każdy twój mail wszystko wszystko… z tego co piszą na stronach dokumentalnych i teoretyzujących spiskowo, zresztą było gdzieś, że sam prezes/właściciel wypowiadał się ze nic nie powinno być tajemnica. Nie pamiętam do końca cytatu, ale tak to szło, jeśli chodzi o sens, wiec w efekcie tor zabezpieczy cię przed małym posterunkiem policji, ale nie, jeśli by ktoś wrzucił zdjęcia plantacji, która produkuje tony, albo inaczej:, jeśli ktoś z jakiegoś powodu potrzebuje cię znaleźć to cię ma, tak ja to widzę to tylko moja teoria. Druga sprawa ważniejsza i dziwne ze nikt o tym nie napisał ściągam z linka podanego w pierwszym poście i próbuje to konfigurować z według drugiego linka, ale mam inna wersje firefoxa no i efekt jest taki ze nie mogę tego skonfigurować / nie jestem pewien czy wszystko jest dobrze. Po wejściu na ip-check.info pokazuje mi ze jestem użytkownikiem tora, ale jakieś te ciasteczka javy … wszystko wszystko, no nie zrobiłem 100% tak samo jak tam jest w opisie i nie jestem przekonany, że jest to dobrze, bo może akurat coś ważnego pominąłem i trzeba to poprawić, no a jak się na tym nie znam i nie mam łopatologicznej instrukcji to sam se nie poradzę. Google też mi nie pomogło a szukałem, mam tylko jakiś torbutom ale nie mam tego okienka ze tor jest włączony. Więc mam propozycje/prośbę do administracji, żeby zrobi jakąś aktualną instrukcje albo jeszcze lepiej paczkę tor + jakaś skonfigurowana już przeglądarka. Albo jakoś inaczej ogarnąć to by każdy nowy miał łatwiej, nie jestem jakiś internetowy mamut wydaje mi się ze jestem całkiem kumaty w te sprawy a nie potrafię sobie z tym poradzić w jedno długie popołudnie. Te adresy.onion podane w instrukcji konfiguracji nie działają mi. ps. niewiem czemu entery nie działają ...