akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Vol.6 [150W] [0.24 m²] Os Bortek

Wyszukiwarka Forumowa:

Dzieci Kwiaty

Vir Montium
Buchów
1,649
Odznaki
4
Aktualizacja
10/34

Wszystko działa poprawnie.
Po zmianie boxa oraz wentylatora wilgotność oraz temperatura zmalała. Aktualnie Rh w przedziale 40-55 (dzień noc), a temperatura między 23-27 stopni.

Rośliny podczas kwitnienia dostały raz Bio PK oraz Orgatrex. Zobaczę jak będą wyglądać ale wydaje mi się że jeszcze pod koniec tygodnia lub w przyszłym dostaną ponownie Bio PK

Ogólnie wszystko ok, odbiły po przeprowadzce i fryzjerze także zaczynają puchnąć

IMG_1109.jpg
IMG_1110.jpg
IMG_1112.jpg
IMG_1117.jpg
IMG_1111.jpg
IMG_1113.jpg

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,475
Odznaki
4
65 % na zaawansowanym kwitnieniu zrobić może problem i to duży , jaki nazywa się szara pleśń. Teraz faza na zaawansowaną nie wygląda, ale na zaawansowanej taki poziom wilgotności w powietrzu to wezwanie pleśni do działania.

JimmyCzuuu

Respekt czuje przed naturą
Buchów
5,000
65 % na zaawansowanym kwitnieniu zrobić może problem i to duży , jaki nazywa się szara pleśń. Teraz faza na zaawansowaną nie wygląda, ale na zaawansowanej taki poziom wilgotności w powietrzu to wezwanie pleśni do działania.
Nie wygląda na zaawansowane flo? To na co Ci to wygląda?

Dzieci Kwiaty

Vir Montium
Buchów
1,649
Odznaki
4
Może odepnę Blumaty i będę lał z ręki to spadnie wilgotność

Neki

Well-known member
Weteran
Buchów
1,851
Rozważ kupno pochłaniacza wilgoci, spoko sprawa w zimę trochę ogrzewa czyli część prądu nie idzie na marne. A i mieszkania nie trzeba tak często wietrzyć.
Z tym że trochę głośno jak śpisz w tym samym pomieszczeniu.
Jak nie masz zamiaru kupować to defoliacja

Dzieci Kwiaty

Vir Montium
Buchów
1,649
Odznaki
4
Mam pochłaniacz, ale jak sam piszesz, drze mordę, wpierdziela dużo prądu i nie jest to rozwiązanie na stałe.
O wiele lepiej już te wietrzenie wychodzi bo ładnie spada wilgotność ale po czasie rośnie także wietrze około 4x dziennie.

Pochłaniacz odpalam czasami jak wietrzenie średnio pomaga

SaiyanGod

Well-known member
Weteran
Buchów
1,651
Stary, robię w fabryce zioła, gdzie w późnym flo mamy nawet 70% i przy dobrym air flow nic takiego się nie pojawia 😅🤷🏼‍♂️

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,475
Odznaki
4
Stary, robię w fabryce zioła, gdzie w późnym flo mamy nawet 70% i przy dobrym air flow nic takiego się nie pojawia 😅🤷🏼‍♂️
Ja trzymam na późnym flo wilgotność poniżej 50 %, teraz mam około 30 %, lepiej dmuchać na ziemne niż potem mieć topy do utylizacji. Ty jak robisz w fabryce to pewnie uprawa jest na hali, a nie w namiocie lub szafce to trochę inna sytuacja.

Dzieci Kwiaty

Vir Montium
Buchów
1,649
Odznaki
4
Ewentualnie przestawię lekko cykl aby światło gasło jak już wstaje to będę mógł ogarnąć od razu wietrzenie. No niestety ciężka sprawa z tym u mnie

Dzieci Kwiaty

Vir Montium
Buchów
1,649
Odznaki
4
Aktualizacja
10/53

Zrobiłem im dłuższą noc żeby przestawić czas świecenia, by móc częściej wietrzyć gdy mają ciemno.
Aktualnie RH 45% dzień 55-60% noc. Szału nie ma ale wiatraki dmuchają od dołu i góry także póki co żadna plecha nie wychodzi.
Wypiąłem Blumaty żeby nie miały tak wilgotno i leje z ręki. Oczywiście musiałem raz je przesuszyć dlatego ta środkowa dostała po dupie.

IMG_1256.jpg
IMG_1247.jpg
IMG_1248.jpg

IMG_1250.jpg
IMG_1252.jpg

IMG_1254.jpg
IMG_1255.jpg

IMG_1249.jpg
IMG_1253.jpg

Dzieci Kwiaty

Vir Montium
Buchów
1,649
Odznaki
4
Pierwsza roślina ścięta

Nie miałem zbytnio czasu na aktualizację, ale wrzucę jak to wygląda na ten moment

Pierwsza roślina, która wyszła najlepiej została już ścięta i wysuszona.
Pomimo tego że martwiłem się o pleśń to na szczęście nigdzie się nie pojawiła.
Ogólnie rośliny nie miały łatwo, przeprowadzka do innego boxa, zmiany cyklu świecenia, odpięcie blumatów w celu zmniejszenia wilgotności dały im do dupie, ale dotrwały

Niestety nie wyciągnąłem z nich całego potencjału i szkoda ale i tak jestem całkiem zadowolony z rezultatu, a szczególnie z tej sztuki.

Zapach naprawdę intensywny, smak zresztą też bez porównania do poprzednich odmian.

Z tej jednej rośliny wyszło 63g, ale zaokrąglę do 60g (trym, łodygi itp.)

Reszta roślin jeszcze dochodziła podczas gdy ta się suszyła. Aktualnie również wiszą na sznurkach i czekam aż będą w pełni suche.

Ostateczne podsumowanie jakoś na dniach

IMG_1346.jpg
IMG_1351.jpg
IMG_1348.jpg
IMG_1349.jpg
IMG_1350.jpg

IMG_1378.jpg

IMG_1381.jpg
IMG_1380.jpg
IMG_1379.jpg

IMG_1382.jpg
IMG_1383.jpg

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół