akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Vol.6 [150W] [0.24 m²] Os Bortek

Wyszukiwarka Forumowa:

Dzieci Kwiaty

Vir Montium
Buchów
1,649
Odznaki
4
Zakończenie

Temat już jakiś czas w curringu ale nie było czasu napisać zakończenia.

Wszystko wyszło całkiem ok, chociaż te dwie daleko mają do ideałów.
Ogólnie nie dziwię im się bo trochę przeszły.. (od problemów z temperaturą i wilgotnością po łamanie i przeprowadzkę do większego boxa)
Pomimo tego susz spoko, klepie, smakuje i jest naprawdę git.

Co mnie mega zdziwiło to te dwie rośliny dały 106g suszu

Dodając wcześniejsze 63g mamy sumę 169g.
Przy trymie jakoś się nie popisałem więc odliczając resztkę liści oraz kawałki łodyg zaokrąglijmy do 160g

Dziękuję @Bortek za pestki

Do następnego

P.S.
Od kiełka po susz, uprawa pochłonęła 426kWh

IMG_1386.jpg

IMG_1388.jpg

IMG_1390.jpg

IMG_1392.jpg
IMG_1394.jpg

IMG_1444.jpg

IMG_1445.jpg
IMG_1446.jpg
IMG_1447.jpg
IMG_1449.jpg
IMG_1451.jpg

emit

Well-known member
Buchów
14
Mam pochłaniacz, ale jak sam piszesz, drze mordę, wpierdziela dużo prądu i nie jest to rozwiązanie na stałe.
O wiele lepiej już te wietrzenie wychodzi bo ładnie spada wilgotność ale po czasie rośnie także wietrze około 4x dziennie.

Pochłaniacz odpalam czasami jak wietrzenie średnio pomaga
Jak dobrze pamietam... to wez nasyp do pudelka Chlorek Wapnia? Jest to sol.Pomoze.Wiaderko 1 kg powinno starczyc na jakies 2 tygodnie.Zbije porządnie wilgotnosc.Minus-trzeba wylewac pozniej ciecz.

emit

Well-known member
Buchów
14
O tym nie słyszałem. Musze poczytać
Wisi gdzies post z 2024 roku chyba na forum...jednak go nie znalazlem.

Tak, chlorek wapnia (

) skutecznie zbija wilgotność
i jest jednym z najpopularniejszych, tanich środków pochłaniających wilgoć z powietrza.
Oto kluczowe informacje na jego temat:
  • Działanie: Chlorek wapnia jest silnie higroskopijny, co oznacza, że samoczynnie wciąga wodę z otoczenia. Potrafi pochłonąć wilgoć wielokrotnie przewyższającą jego własną masę.
  • Efektywność: Potrafi obniżyć wilgotność względną powietrza nawet do 15%.
  • Zastosowanie: Jest głównym składnikiem domowych pochłaniaczy wilgoci (granulatów i worków). Stosuje się go w pomieszczeniach, szafach czy samochodach.

Neki

Well-known member
Weteran
Buchów
1,760
Stosowałem kiedyś te pochłaniacze w pokoju i to duże 1 kg worki, ogólnie to słabo to działa bo żeby powstało z tego około litr cieczy to potrzeba 1-2 miesiące

Dzieci Kwiaty

Vir Montium
Buchów
1,649
Odznaki
4
jak to jest to co w tych saszetkach i kubeleczkach sprzedają na pochłanianie wilgoci to musiałbym postawić wiadro żeby coś dało bo wisiały w którymś grow dwie saszetki w boxie i na zewnątrz jeden kubełek i szczerze to nic nie dało

emit

Well-known member
Buchów
14
jak to jest to co w tych saszetkach i kubeleczkach sprzedają na pochłanianie wilgoci to musiałbym postawić wiadro żeby coś dało bo wisiały w którymś grow dwie saszetki w boxie i na zewnątrz jeden kubełek i szczerze to nic nie dało
To dziala.Sam stosuje ale nie saszetki.Kupilem kilogram w wiaderku.Normalnie w granulkach.Rozsypałem do pudelek plastikowych.Jedno nad swiatlem drugie na dole koło doniczki.Najnizsza wartosc wilgotnosci to 39% ale temperatura musi byc wiecej niz 23°C i trzeba cierpliwości.Ja nie mam na mysli gotowych pochlaniaczy wilgoci bo to lipa.Robie wszystko dla przyjemnosci.Kase mam zeby kupic profesjonalny sprzet ale po co......sama przyjemnosc kiedy moge sam cos zrobic.

Ostatnia edycja:

emit

Well-known member
Buchów
14
Stosowałem kiedyś te pochłaniacze w pokoju i to duże 1 kg worki, ogólnie to słabo to działa bo żeby powstało z tego około litr cieczy to potrzeba 1-2 miesiące
Nie zgodze sie z Toba.Wiem ze to moze wygladac na abstrakcje ale mi wiaderko starczylo na ponad 3 tygodnie.Nasypalem troche i czekalem.Jak powstala ciecz to odlalem.Pozniej dosypywalem ale po troche.Nie wszystko na raz.Teraz mi sie skonczylo i wilgotnosc podskoczyla do ponad 60% no i lipa.Ratuje jak moge bo jestem pod koniec kwitnienia < peace>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół