- Rejestracja
- Gru 5, 2011
- Postów
- 320
- Buchów
- 0
Wafelek przekładany:
Co potrzeba?
- Szklanka cukru
- 2 jajka
- Wafle
- 2 szklanki mleka w proszku
- 1-3 małe łyżeczki kakao
- Margaryna
1. Wbijamy 2 jajka do miski i wsypujemy szklankę cukru, później ścieramy jajka:
2. Wcześniej rozpuszczamy margarynę na patelni, jak się rozpuści to ją trochę studzimy:
3. Wlewamy margarynę do miski... Mieszamy... Później dodajemy 2 szklanki mleka w proszku, po czym znowu mieszamy:
4. Dzielimy krem na dwie porcję, do jednej dodajemy kakao (1-3 małe łyżeczki):
5. Lejemy teraz na przemian krem i smarujemy wafle (jak masa jest zbyt gęsta, albo jest za mało jej to możemy dolać odrobinę mleka):
6. Przyciskami czymś ciężkim (obojętnie czym może być i rękami, ale najlepiej żeby to dłużej było przygniecione):
7. Jaramy i opie****amy <lol>:
Co potrzeba?
- Szklanka cukru
- 2 jajka
- Wafle
- 2 szklanki mleka w proszku
- 1-3 małe łyżeczki kakao
- Margaryna
1. Wbijamy 2 jajka do miski i wsypujemy szklankę cukru, później ścieramy jajka:
2. Wcześniej rozpuszczamy margarynę na patelni, jak się rozpuści to ją trochę studzimy:
3. Wlewamy margarynę do miski... Mieszamy... Później dodajemy 2 szklanki mleka w proszku, po czym znowu mieszamy:
4. Dzielimy krem na dwie porcję, do jednej dodajemy kakao (1-3 małe łyżeczki):
5. Lejemy teraz na przemian krem i smarujemy wafle (jak masa jest zbyt gęsta, albo jest za mało jej to możemy dolać odrobinę mleka):
6. Przyciskami czymś ciężkim (obojętnie czym może być i rękami, ale najlepiej żeby to dłużej było przygniecione):
7. Jaramy i opie****amy <lol>: