nasiona marihuany

wahania temperatury

Wyszukiwarka Forumowa:

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Mam pytanie: czy wahania temperatury moga zaszkodzic kielkujacym nasionkom? Chodzi mi o roznice 5 - 10 'C!

W

wrotka

Guest
nie mam pojęcia o hodowaniu trawki ale wahanie temperatury szkodzą wszystkim kiełkującym rośliną. Myślę, ze twojej też.

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Tak ale ja czasami mam w pokoju 20 'C a czasami np. 28 'C! Nie chodzi mi o niskie temperatury!!!

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
A czy nasionka LR puszcza kielek w temp. np. 20 'C ???

borsuk2216

Well-known member
Buchów
0
mysle ze wahania temperatury nie maja takiego duzego wplywu ja tez kielkowalem w zmienych warunkach temperaturowych i wszytkie wykielkowaly :)

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Ja wymyslilem taki patent ze nasionka kielkuje w gornej szufladie szafki a trzy szuflady nizej wsadzam dwa garnki z goraca woda! Wtedy temperatura na gorze podnosi sie o jakies 4 'C i powietrze jest bardzo wilgotne! To chyba dobrze nie? co o tym myslicie??

R

Rider

Guest
Ja kiełkuje w czyms co przypomina ~szkatułke:?.Wysokosc ok 2 cm ,kłąde tam reczniki nasionka a na góre tej szkatułki grzałke akwarystyczna , nasiona bardzo szybko kiełkuja.

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
No w sumie lepiej klasc na gore ta grzalke bo jakby byla na dole to mogloby byc nasionkom za goraco! A przy kielkowaniu potrzebny jest dostep tlenu? Ja mam pestki pomiedzy dwoma chusteczkami! Mam je co jakis czas odkrywac???

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
A musza byc szczelnie zamkniete? czy wystarczy ze sa przykryte wilgotnymi chusteczkami?

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
starczy, tylko musisz pilnować żebyś ich nie wysuszył

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Dzieki lubo dalem Ci punkt ze mi pomogles! Pozdro :]

C

canabuz

Guest
a jak bardzo wysokie temperatury znosza rosliny? u mnie temp. staram sie utrzymac na poziomie 28 st. podczas oswietlania i ok.20tu w ciemnosci, ale gdy wylacze wentylacje - a czasem jest to konieczne - siega nawet 40 st. od samych swietlowek. rosliny maja poltora tygodnia i przestaly jakby rosnac, maja 2 pary listkow i liscienie

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół