akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Wakacje 2012 Amsterdam

Wyszukiwarka Forumowa:

mordisek

Well-known member
Buchów
0
Potrzebuje kilku informacji na ten temat.
Ceny
Najbardziej korzystny sposób na dojazd
Noclegi
itp

K

KEFIR

Guest
http://lmgtfy.com/?q=amsterdam

Można "tanio" zabawić, a można zostawić kilka dobrych stówek. Zależy wszystko od tego kto i czego szuka.
Najtaniej będzie na rowerze, pokoje mix dzielone w 10.

Tak na poważnie. Wg. mnie najlepiej wybrać się samolotem, parkingi na miejscu drogie, uliczki ciasne, korki straszne. Noclegów jak wcześniej poszukasz to znajdziesz coś w sensownych cenach. :salut:

Ostatnia edycja:

hasiok906

Well-known member
Buchów
1
Sam chciałem założyć taki wątek. Wybieram się do Holandii w sierpniu z dupeczką i opiszę jak zorganizowałem sobię wyjazd.

DOJAZD
Po przeanalizowaniu ofert przewoźników podjąłem decyzję, że polecę tam samolotem. Monitorowałem WizzAir'a, który często wrzuca w system ciekawe promocje i udało mi się kupić bilety z Wrocławia do Eindhoven za 100 zł w 2 strony (w jedną stronę za 19 zl, powrót za 79 zł). Były możliwe również powroty za 19 zł, ale termin tych wylotów mi nie pasował. Mimo wszystko uważam, że cena i tak przyzwoita. Do tego trzeba będzie doliczyć dojazd do Wrocław oraz podróże na trasie Eindhoven-Amsterdam. Rozważam autostopa :)

NOCLEG
Plan podróży zakłada jeden nocleg w Eindhoven oraz 4 doby w Amsterdamie. W Eindhoven chcę skorzystać z dobroczynności serwisu www.couchsurfing.org i przewaletować u kogoś. W amsterdamie chciałem mieć więcej prywatności stąd nawet Hostele nie wchodzą w grę (szczególnie, że ich cechą jest dobra lokalizacja a nie cena). Z 3 tygodnie spędziłem żeby w końcu trafić i zabookować dobrą ofertę. Nocleg w hotelu niestety raczej na obrzeżach miasta. Koszt 800 zł za 4 doby dla 2 osób ze sniadaniami.

AMSTERDAM
Na jeden dzień planujemy wukupić kartę turysty "iamsterdam" w której są bilety wstępu do atracji kulturalnych Amsterdamu plus darmowa komunikacja miejska. Później będziemy się przemieszczać rowerkami :)

Na pewno zwiedzimy muzeum Madame Tussauds, muzeum Heinekena, dzielnice czerwonych latarni, może ZOO... No i oczywiście coffiki :D

Co byście jeszcze polecili w Amsterdamie?

pozdro
Hasiok :salut:

mordisek

Well-known member
Buchów
0
Orientuje sie ktoś ile kosztuje bilet naszymi wspaniałymi kolejami ?

Stal.in

4:19 I'M PROACTIVE
Weteran
Buchów
9
Icebar popularny, oczywiscie redy(male, duze , kolo museum plein). Przejezdzka richrza lub.lodka po kanalach. Coffiki, coffiki i jeszcze raz coffiki. Ceny biletow pociagiem sprawdz na pkp.

rudy10218

Well-known member
Buchów
0
elo jestem 109 km od enschede najblizszego coffeshopu ehhehe napewno wpadne narazie walcze o hajs bo pracuje w niemczech ale wpadne bd foty ehehe pdzy od z wwa do enschede pociac 150 euro pzdr

anty legia!!!!!!

FC Plock

MIŚ

Well-known member
Weteran
Buchów
19
Chaty najlepiej wynajmować przez booking.com .Niezawodny i sprawdzony sposób na każdą kieszeń.A jak sie nie boisz to można też na miejscu poszukać.Nie jest trudno coś znaleźć i z każdym po angielsku sie dogadasz.

glock

Well-known member
Buchów
0
:)

Icebar popularny, oczywiscie redy(male, duze , kolo museum plein). Przejezdzka richrza lub.lodka po kanalach. Coffiki, coffiki i jeszcze raz coffiki. Ceny biletow pociagiem sprawdz na pkp.

juz jest po kofikach dla cudzoziemcow nie sprzedaja nawet nie wpuszczaja do coffa

Barak

Well-known member
Buchów
0
o cholera... a to nie miało wyjść dopiero pod koniec tego roku?:/
w miał być taki ekskluzywny narko-sierpień<shiza>

[4fun]

Well-known member
Buchów
0
tylko trzy prowincje wprowadziły przepustki do coffików... Amsterdam dalej sprzedaje. Ostatnio nawet pojawiła się informacja że wprowadzenie tych ograniczeń spowodowało więcej problemów niż korzyści. Do tego od koryta została osunięta partia wprowadzająca ten projekt i dalszy jej przebieg nie jest przesądzony (reszta kraju ma czas na wprowadzenie przepustek do końca roku)

Stal.in

4:19 I'M PROACTIVE
Weteran
Buchów
9
Mieszkam w amsterdamie, do coffika mam 5 m, wiec wiem że sa otwarte, jak nie wiecie prosze nie piszcie, coffiki to olbrzymie pieniadze i tylko jeden coffik lub 2 zamknieto i otworzono ponownie, ale oczywiscie pieniadze poszly w ruch, wiec raczej ciezko odsunac zrodla dochodow. Przy granicy z belgia zaczal się wiekszy handel na kila po zamknieciu coffow dla turystow

[4fun]

Well-known member
Buchów
0
otóż to, nie cierpię ludzi, którzy piszą pojęcia nie mając na dany temat... coffiki są zamknięte przy granicy z Belgią i Niemcami, ale północno-zachodnia część Holandii działa dalej, przynajmniej do końca roku, czyli Amsterdam, Rotterdam, Haga, te większe miasta dalej działają

mordisek

Well-known member
Buchów
0
Niestety sie przeliczyłem , nie podszedłem do tego poważnie .
Kolejami z Krakowa potem do Wawy stamtąd prosto do Amsterdamu 524 zł
Autokar 217 zł ulgowy , powyżej 26 roku 280 zł

Może ktoś ma jakieś rady dla mnie żeby mi się udało odwiedzić to za***iste miasto .

No chyba że ktoś zna fajne miejsca za przyzwoitą cene .
Nie jestem nie bieżąco jak to jest z Czechami . Warto odwiedzić ? Jak tam jest z :smokee:

Wdzięczny za każdą pomoc i zrozumienie :)

[4fun]

Well-known member
Buchów
0
http://ogloszenia.niedziela.nl/

Polecam przejrzeć, są tam oferty przejazdu... ja sam chętnie czasami zabrałbym kilka osób chociaż w jedną stronę żeby taniej wychodziło moje jeżdżenie do domu na urlop... tak więc jak coś to mogę wozić, ale trzeba się wbić w mój urlop :)

wjesław

Member
Buchów
1
Polecam autostopem, jeśli masz jakiekolwiek doświadczenie w podróżowaniu, droga bardzo prosta, jak po sznurku w zeszłym roku z południa polski pod sam Amsterdam dostaliśmy się z ziomkiem w 10h( prędkość jakbyśmy jechali własnym samochodem ;p)
Nocka w namiocie nieopodal stacji benzynowej i następnego ranka po około godzinie złapaliśmy holendra w srebrnym bmw. Okazał się bardzo miły, zaproponował żeby nie jechać autostradą i zobaczyć jakąś tam( nie pamiętam) miejscowość w której się urodził...jako że pogoda nie dopisywała, cały czas mżyło, padało, to nie protestowaliśmy. Miejscowość urokliwa, jak z bajki, czysto, jakoś tak przytulnie.

W między czasie nawinął się temat gdzie chcemy się zatrzymać, planowaliśmy na campingu( campingzeeburg gorąco polecam- co i jak o nim zaraz ;p)
Nasz holenderski przyjaciel zaoferował się że nas podwiezie( mieliśmy mape) ;)))) I takim oto sposobem znaleźliśmy się w legendarnym Amsterdamie...

Jako że nasz wyjazd był budżetowy to poruszaliśmy się tylko pieszo ;) ( 2,5e bilet) Może trafniej byłoby napisać pływaliśmy...;)

Wydaliśmy po 50e(całkowity koszt)

Z coffików polecam Bulldoga tego po schodkach do góry, przy red district od strony kanału.

Amnezja ;)

Pytaj jak chcesz coś wiedzieć.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół