nasiona marihuany

Waporyzator do BHO

Wyszukiwarka Forumowa:

MrVoid

Well-known member
Buchów
588
Odznaki
5
Witam.
Czy jest ktoś tutaj na forum, kto posiada jakąś wiedzę na temat tego rodzaju sprzętu? Głównie chodzi mi o praktyczne know-how - na co zwrócić uwagę przy zakupie, czego się wystrzegać itp. Obecnie celuję w coś w formie pena, ale dowiem się chętnie również czegoś na temat stacjonarnych. Może ktoś polecić coś godnego uwagi i opisać swoje doświadczenia z wapami do BHO?

Pozdrawiam

MiczBuhanen

Well-known member
Buchów
4,816
Odznaki
5
Stacjonarnie mogę polecić bongo + benger kwarcowy.
Ostatnio jako przenośnego używam takiego sprzetu ;)
1000000741.jpg

Za oceanem popularny jest puffco peak pro. Ogólnie temat bardzo niszowy ale sam chętnie się dowiem co i jak. Czego używales do tej pory ?

mleko1986

Well-known member
Buchów
1,273
Ja używam bonga + banger z wkładką pod indukcję. Mobilnie vapcap m7 + dynacoil + ta sama grzałka indukcyjna.

Ta szklana lufka też przewinęła mi się przez ręce.

Jeszcze Tiodw V3 wydaje się ciekawy.

Danczan69

Respekt czuje przed naturą
Buchów
2,658
Stacjonarnie jaram z bonga z enailem moim zdaniem to większa wygoda niz ***anie się z palnikiem ale to juz każdego preferencje. A na zewnętrznym jak chce palić daba to wtedy 'colector nectaru'. Nie wiem dlaczego to się tak nazywa 🤣 albo Vapka G pen Roam spoko poręczny vapek z wodna filtracja która jest schowana w nim. Wielkość mniej więcej jak Mighty. Zakres temp OD 315 do 425 stopni
Używałem kiedyś jeszcze dabie albo było to jak dla mnie słabe urządzenie.

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Buchów
8,165
Odznaki
5
Jak szukasz przenośnego to nic lepszego niż puffco proxy nie ma. Puffco Plus jest co prawda bardziej tajniacki, ale jakością chmury(ilość pary, smak) czy baterią nie dorównuje.

kastet

Well-known member
Weteran
Buchów
2,291
Ja używam właśnie puffco proxy i jestem zadowolony.

zjarany emeryt

Emeryt
Weteran
Buchów
11,405
Odznaki
9
Rozpuszczam BHO w alkoholu. Moczę w tym watę bawełnianą. Po wyschnięciu waloryzuję watę nawet w fenix mini.

MrVoid

Well-known member
Buchów
588
Odznaki
5
Witam
Trochę czasu minęło od zadania pytania, ale dzięki temu coś już tam się dowiedziałem.

Wapuję BHO.

Najpierw w ręce wpadł mi Groove Cara - budżetowy, tani vapek, ale byłem bardzo zadowolony z efektów. Jednakże komora jest dość mała, nawet jak się napełni 0,1g to łatwo wosk wypływa i brudzi wszystko w środku. Raczej do mikrodawek, nie żałuję, że kupiłem. Dla kogoś nowego w temacie koncentratów solidny budżetowy vapek - 30€. 3 poziomy temperatury.

Kolejny z którego miałem okazję vapować to G Pen Micro Lemmonade - i na tym vapku na razie pozostanę. 80€, ceramiczna komora, można śmiało ładować 0,2-0,3g tematu. 3 poziomy temperatury - osobiście najlepiej vapuje się mi na średnim. Vapek wibruje gdy osiągnie optymalną temperaturę, fajna sprawa.

Rozpuszczam BHO w alkoholu. Moczę w tym watę bawełnianą. Po wyschnięciu waloryzuję watę nawet w fenix mini.

"A ch*j sprawdzę, co mi tam" - pomyślał MrVoid. Naczynie po BHO z którego metodami mechanicznymi nie dało się już za bardzo nic wyskrobać, zalałem około 20ml spirytusu. Wyobracałem naczynie tak, aby alkohol rozpuścił wszystko co osiadło na ściankach i przelałem do kieliszka. Zamoczyłem następnie 3 kule z w/w waty, które zaabsorbowały całą ciecz. Pozostawiłem do wyschnięcia. Po paru godzinach wrzuciłem jedną kulę do mojego Arizera Extreme Q. Ilość wosku w naczyniu, które czyściłem alkoholem szacuję na 5g. Kula mogła mieć zatem spokojnie ponad gram BHO. Pierwszy balon to czyste mleko. Nie będę niepotrzebnie się rozpisywał. Każdy powinien sam spróbować. To było najmocniejsze gówno z jakim kiedykolwiek się spotkałem.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół