akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Waporyzator? Pochwal się co masz albo który chciałbyś mieć.

Wyszukiwarka Forumowa:

plejerone

Well-known member
Weteran
Buchów
3,244
Odznaki
2
A ja mam taki zestawik. Dynavap M7 i fury 3

1000015780.jpg

pozitiv

Well-known member
Buchów
1,325
Teraz żałuję, że nie wziąłem hehe. Mam dwa pytania:

1. Na ile w praktyce starcza ci bateria? Chodzi mi o praktyczne wartości typu "2-3 sesje" albo "10 nabić po 3-5 buchów każde"
2. Da się tym zrobić taką "sesję" gdzie wygodnie sobie stopniowo pykam i zwiększam temperaturę, coś a-la venty czy solo 3?
Siemasz.

1. Nie wiem na ile starcza bateria bo mam go caly czas podlaczonego przez usb-c do kompa. I ciągle się ładuje. 1 sesja chyba z 10-15% baterii. Na 5-7 powinno starczeć. Musiałbym to sprawdzić na ładowarce bo mi pokazuje % naładowania.
2. Da się. Mozesz sobie ustawic mniejsza temp na poczatku a potem zwiekszyc. Jesli sie go wyczuje to mozna tak na obojetnie jakiej temp.

ten wapek sie powinien nazywac bestia, diabeł albo masakra

Teraz żałuję, że nie wziąłem hehe. Mam dwa pytania:\
Raczej jest czego. Sprawdzalem Solo 3, fajny wapek itp , testowalem solo 2 , jednak juz przy rozgrzewaniu jest znacznie wolniej. Nie wiem jak eskrakcja. Jedynie to moze Venty mu dorównuje(lub niekoniecznie), jednak tez jest znacznie wolniejszy + plastikowy i baterie niewymienne.

Ostatnia edycja:

Gardzibuch

Well-known member
Buchów
471
Raczej jest czego. Sprawdzalem Solo 3, fajny wapek itp , testowalem solo 2 , jednak juz przy rozgrzewaniu jest znacznie wolniej. Nie wiem jak eskrakcja.

Testowałem Solo 2 dawno temu i to nie było to, Solo 3 jest zupełnie inny, jest jeszcze komora XL (wchodzi 2x tyle), dużo większy airflow standardowo a w XL masz dodatkowe otwory. Ogólnie idzie wyzerować standardową komorę na "wiadro" od zimnego wapka w ~30 sekund (tyle trwa włączenie i nagrzanie w on demand na maksa, czyli wiem, że jakieś minimum 20 sekund wolniej niż w TM2). Duże nabicie dałem radę wywalić na dwa mega-pociągnięcia z bonga, ale to był czysty masochizm (kaszlałem itd). Można też po prostu odpalić sesję, dać 220 i tylko ładować nowe nabicia, jak moc w płucach jest to Solo 3 nadąży. W skrócie te tryby "wiadrowe" w Solo 3 to zdecydowanie coś, czego nie użyję na codzień.

Co do ekstrakcji to jest kosmos. Powiem tak, chyba nigdy się tak nie ujarałem tak małą ilością towaru (a mam trzy waporyzatory), 0.2g w sesji od 180 do 205 stopni, jakieś 10-15 minut (można spokojnie wyzerować w 5 minut ale to takie moje tempo) i przy samplu z mojego ostatniego growa miałem problem z wstaniem z kanapy (przy wysokiej tolerancji :)). Wali to dużo mocniej niż wywalenie tej samej ilości np. na 2-3 wiadra z Dani Vape czy M+, a mówimy tu o buchach po których dochodzę 1-2 minuty do siebie.

Ogólnie dla mnie w przypadku TM2 najbardziej pewnie przydała by się przenośność, bo z kolei w domu to raczej wolę sesyjnie, a do okazyjnego "wiadra" wolę wyciągnąć któryś z manuali.

EDIT: jeszcze tylko dodam, że jakbym miał mieć tylko jeden waporyzator do wszystkiego to pewnie wziąłbym TM2.

Gardzibuch

Well-known member
Buchów
471
A ja mam taki zestawik. Dynavap M7 i fury 3

1000015780.jpg
Pro tip na vapki z krótkim szklanym ustnikiem: gumowa rurka (taka nawet np. 5cm długości, powiedziałbym, że drugie tyle co cała długość ustnika), prosty mod a działa w praktyce jak jakiś fancy 3d ustnik, można walić mocniejsze chmurki: para chłodniejsza i ustnik się nie nagrzewa.

plejerone

Well-known member
Weteran
Buchów
3,244
Odznaki
2
Mam dłuższy szklany xl ale pale taka rurkę jak wsadzę, większej różnicy mi nie robi ani jedna ani druga, cieplejsza para mnie nie drażni zbytnio bo pety pale niestety i w sumie im wyższa temperatura Waporyzacja to mniej mnie dusi. Najbardziej drażnia mnie mniejsze temperatury bardziej smaczne 😄 ale lubię Konopie w każdym stopniu Waporyzacji są obłędnie szeroka gamą smaków oraz działań.

pozitiv

Well-known member
Buchów
1,325
Chciałem tylko dodać, że ściągnięcie bucha przez bongo niszczy totalnie jeśli się go trochę dłużej przetrzyma i jeszcze dociągnie wciskając cyngiel -trzeba go wyczuć, żeby nie spalić a wyciągnąć wszystko.
Smak którego ani dynavap wam nie da ani storz&bickel ani pewnie nic.
Ten wapek wyciąga takie smaki , jakby się np. najlepszy rosin spożywało... Jak krówki najlepszej jakości...

pozitiv

Well-known member
Buchów
1,325
Przez bongo na 10tce tak jakby się waliło shatter albo rosin lub resin. (tak, to wyciąga wszystko nie tylko thc a cbd/cbg/thcv/thca/limonen/kariofilen/pinen/itp ch wie te wszystkie ekstrakty - kumacie ocb

Gardzibuch

Well-known member
Buchów
471
Chciałem tylko dodać, że ściągnięcie bucha przez bongo niszczy totalnie jeśli się go trochę dłużej przetrzyma i jeszcze dociągnie wciskając cyngiel -trzeba go wyczuć, żeby nie spalić a wyciągnąć wszystko.
Smak którego ani dynavap wam nie da ani storz&bickel ani pewnie nic.
Ten wapek wyciąga takie smaki , jakby się np. najlepszy rosin spożywało... Jak krówki najlepszej jakości...
A jak byś porównał z analogami do jednostrzałowej ekstrakcji typu Anvil, Dani Fusion czy nawet Dynavap M+?

pozitiv

Well-known member
Buchów
1,325
Nie miałem anvil itp - mam dynavap titan xl i jest lepszy. Takze nie wiem jak inne. Anvil to zielonamasa mi mowil, wyglada spoko, ciekawe jak daje.

spooge

Well-known member
Buchów
172
U mnie tylko i wyłącznie Vap Cap. Mam 2021 M (z Full Metal Jacket / Armored Cap) i M7. Ten pierwszy idealny do bonga - komora na 2 machy.
M7 jeszcze do końca nie opanowałem techniki grzania. A grzanie tylko panikami Honest (polecam - bardzo solidne i stabilne).

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół