• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Water curring/Curring w wodzie Kilka pytań pare wątpliwości

Wyszukiwarka Forumowa:

username90

Active member
Buchów
0
Witam,
Przeczytałem kila razy to co znajduje sie na wiki jednak mam kila pytań.

- czy jak topy są już zanurzone w wodzie czy wyczuwalny jest zapach MJ w pomieszczeniu w którym curruje topki?

- jak wygląda później suszenie po curringu? - 7 dni w wodzie to dosyć sporo. Osuszacza niestey nie posiadam. Dlatego suszył bym zwykłą metodą - a topy beda dodatkowo nasiąknięte wodą.

- czy po curringu - po wyciągnięciu topów z wody należny je jakoś wykręcić czy poddać je "zwisowi" zeby same ociekły z wody?

Pytam czysto teoretycznie, poniewaz bede miał spory problem z suszeniem - czasu troche pozostąło bo mam regi jednak szukam już jakis rozwiazań, a skoro WC ma poprawić smak, jakość i zniwelować zapach to chetnie bym je poddał takiemu procesowi.

Pozdrawiam

Herb-at-Nick

Well-known member
Buchów
1
Witam,
Przeczytałem kila razy to co znajduje sie na wiki jednak mam kila pytań.

- czy jak topy są już zanurzone w wodzie czy wyczuwalny jest zapach MJ w pomieszczeniu w którym curruje topki?

- jak wygląda później suszenie po curringu? - 7 dni w wodzie to dosyć sporo. Osuszacza niestey nie posiadam. Dlatego suszył bym zwykłą metodą - a topy beda dodatkowo nasiąknięte wodą.

- czy po curringu - po wyciągnięciu topów z wody należny je jakoś wykręcić czy poddać je "zwisowi" zeby same ociekły z wody?

Pytam czysto teoretycznie, poniewaz bede miał spory problem z suszeniem - czasu troche pozostąło bo mam regi jednak szukam już jakis rozwiazań, a skoro WC ma poprawić smak, jakość i zniwelować zapach to chetnie bym je poddał takiemu procesowi.

Pozdrawiam

Jak robiłem water curing rok temu to nie czułem zapachu jak topy były zanurzone w wodzie ( ale może to zalezy od gatunku - jak masz jakis mega pachnący to nie wiem ) , ja miałem automaty i średnio pachniały.
Suszenie wygląda bardzo szybko tzn. po wyjeciu z wody kładziesz na np.jakiejś kartce i czekasz. Suszy sie to szybko i ja nie odkręcałem i nic z tych rzeczy. ogólnie wc nie polecam , no chyba że konieczność. Masa zioła znacznie ubywa, zioło nie ma zapachu i smaku.Jedyny plus to łagodny dymek no i po kilku dniach widać na wodzie jak wszystkie nawozy itp wychodzą .<lol>Mam nadzieję że pomogłem podjąć decyzję.

karaska

Well-known member
Buchów
0
nie polecam WC - z wielkiego topa będziesz miał malutkiego bobka.
Pali się to później jak sprzęt od dilera że w lufie zostaje bryła węgla.
Nie lubię.
Nic nie czuć przy wc.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół