Wentylacja boxa o wymairach 80x80x1120

Wyszukiwarka Forumowa:

emo

Well-known member
Buchów
0
Witam
Czytalem wiele tematów ale znaleść nie moge konkretnie jakie wentylatory trzeba by zalożyc zeby z boxa nie zrobic pierkarnika i zeby nie chodził jak traktor :)
Wiec wasz pytam konkretnie:
Mam hps 400W
box zrobiony z :eek:sb
P.S
Mam pytanie dość lamerskie ...... Jak bym mial np 3 wiatraki komputerowe to jak je podlaczyc wiem ze do nasilacza ale jakiego i czy sie da 3 naraz do jednego ;)
P.S 2
Jak mam 120 wysokosci to nie za malo lampa sama ma wysokosc z 20 cm doniczki docelowe 26 cm (11 litrów). To roślinki nie beda mial za duzo miejsca. Jakoms metode terningu mozna zastosowac.Chce wysadzic nasiona do maly doniczek a pozniej odrazu do duzych bo czytalem na forum ze duzo osob sie pieprzy z przesadzaniem do coraz to wiekszych doniczek chyba mozna odrazu do dużej :)
a i jeszcze mam ta lampe z allegro taka z holandi biala i normalnie ze troszek buczy ? chyba to kondesator ???

Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz

Tralaliński

Well-known member
Weteran
Buchów
0
P.S
Mam pytanie dość lamerskie ...... Jak bym mial np 3 wiatraki komputerowe to jak je podlaczyc wiem ze do nasilacza ale jakiego i czy sie da 3 naraz do jednego
P.S 2
forum jest po to by sie dowiedziec tego czego sie nie wiem :)
wiec wentylatorki komputerowe 3 nie wydola na 400W :) sam taka posiadam i mam 2 takie wentylatory http://pp.allegro.pl/item97785880_wentylator_dospel_styl_120mm_wylacz_wys_gratis.html i przy nich mma temperatura ~30*C. cholerstwo tak grzeje :p
acha mozna podlaczyc kilka wentylatorkow do jednego zasilacza. poprostu wtykasz kilka kabelkow do jednej dziurki i bedzie dzialac. (kup jakies bardzo cienkie kabelki) ja mam takie jak czasem zostawiaja kolesie z TP jak naprawiaja telefony (takie kolorowe) :D
Jak mam 120 wysokosci to nie za malo lampa sama ma wysokosc z 20 cm doniczki docelowe 26 cm (11 litrów). To roślinki nie beda mial za duzo miejsca. Jakoms metode terningu mozna zastosowac.Chce wysadzic nasiona do maly doniczek a pozniej odrazu do duzych bo czytalem na forum ze duzo osob sie pieprzy z przesadzaniem do coraz to wiekszych doniczek chyba mozna odrazu do dużej
a i jeszcze mam ta lampe z allegro taka z holandi biala i normalnie ze troszek buczy ? chyba to kondesator ???
no troszke malo ale bedzie gicior :) masz lampe w pleksi albo w czyms ? wtyedy nie emituje ona tyle ciepla do boxa :) hmm polecam ci jak na pierwsza uprawe zastosować FIM by roslina rosla na boki a nie w gore, oraz LST lub ScrOG (fim, lst, i scrog to sa linki)
Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz
równiez pozdrawiam i nie ma za co :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl na wszystko!
Góra Dół