• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Wentylacja - co lepsze dodatkowy vent czy cooltube

Wyszukiwarka Forumowa:

arrow91

Member
Buchów
0
Mam Grow box 0,8mx0,8mx1,6m, lampa HPS 250w, odblysnik i jeden wydmuchujacy wentylator 4cale przeplyw powietrza max 137m3/h, ale uzywam go na jakies 60-70%, bo jest zbyt glosny. Zrobilem mala probe, po godzinie w srodku bylo goraco, nie wiem dokladnie ile stopni, bo nie mam termometra, ale jedna roslinka ktora byla na wykonczeniu przez noc pod ta lampa padla. Nie mam wystarczajacych funduszy na cooltube i dodatkowy wentylator, wiec moje pytanie brzmi, co byloby lepsze:

wentylator wydmuchujacy powietrze 6cali i ten ktory ma obecnie spelnialby warunki wdmuchujacego powietrze

lub

cool tube bez wejscia, tylko wyjscie, gdzie za pomoca wentylatora uciekaloby cieple powietrze

Jeszcze jeden problem odnosnie temperatury w pokoju, gdy odpalam lampe, temperatura w pokoju jest odczuwanie wyzsza, czy istnieja jakies mozliwosci zmniejszenia temp pokoju? :zjarany:

Gumis_

Well-known member
Buchów
0
Jednym wentylatorem nic niezdziałasz,ale możesz mieć uchylone drzwi od boxa i ogólnie okno jezeli jest gdzies w poblizu.W ten sposób sporo Ci spadnie temperatura,aha lepiej użyj tego wentylatora jako wtłaczający niż wydmuchujący powietrze.

arrow91

Member
Buchów
0
wlasnie mam drzwi uchylone do boxa i jest ok, ale temperatura w pokoju dalej wysoka, opcja z oknem odpada, tak czy siak mam otwarte okno na osciez i dalej jest goraco

mam jeszcze pytanie jak sprawdza sie akustyczna rurka do wentylatora, jak bardzo obniza poziom halasu?

Gumis_

Well-known member
Buchów
0
Na krótką mete,to nawet przeciąg się sprawdzi :spalony:
A co do rurki,to niemiałem nigdy styczności więc Ci nie powiem.

arrow91

Member
Buchów
0
w tym wlasnie tkwi problem nie chce robic niepotrzebnego halasu jezeli zostawie otwarte drzwi i okno to bedzie slychac wentylatorek w domu, jakies inne pomysly?

ja dzisiaj wpadlem na wciaganie zimnego powietrza z torby na produkty mrozone, wkladalbym tam codziennie paczke lodu i zimne powietrze ochladzaloby calego boxa

Gumis_

Well-known member
Buchów
0
Plan byłby dobry,ale jak tak zrobisz to chwila moment Ci sie to roztopi i lipa.Ogólnie zależy jaką temperature masz w boxie

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół