Mam Grow box 0,8mx0,8mx1,6m, lampa HPS 250w, odblysnik i jeden wydmuchujacy wentylator 4cale przeplyw powietrza max 137m3/h, ale uzywam go na jakies 60-70%, bo jest zbyt glosny. Zrobilem mala probe, po godzinie w srodku bylo goraco, nie wiem dokladnie ile stopni, bo nie mam termometra, ale jedna roslinka ktora byla na wykonczeniu przez noc pod ta lampa padla. Nie mam wystarczajacych funduszy na cooltube i dodatkowy wentylator, wiec moje pytanie brzmi, co byloby lepsze:
wentylator wydmuchujacy powietrze 6cali i ten ktory ma obecnie spelnialby warunki wdmuchujacego powietrze
lub
cool tube bez wejscia, tylko wyjscie, gdzie za pomoca wentylatora uciekaloby cieple powietrze
Jeszcze jeden problem odnosnie temperatury w pokoju, gdy odpalam lampe, temperatura w pokoju jest odczuwanie wyzsza, czy istnieja jakies mozliwosci zmniejszenia temp pokoju? :zjarany:
wentylator wydmuchujacy powietrze 6cali i ten ktory ma obecnie spelnialby warunki wdmuchujacego powietrze
lub
cool tube bez wejscia, tylko wyjscie, gdzie za pomoca wentylatora uciekaloby cieple powietrze
Jeszcze jeden problem odnosnie temperatury w pokoju, gdy odpalam lampe, temperatura w pokoju jest odczuwanie wyzsza, czy istnieja jakies mozliwosci zmniejszenia temp pokoju? :zjarany: