• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Wentylacja

Wyszukiwarka Forumowa:

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Zamierzam kupic wentylator (wreszcie).

Ale jak mam go umiesciC? Bedzie tylko jeden komputerowy ale niewiem czy umiscic go wdmuchujacego czy wydmuchujacego.

Myslalem zeby dac wdmuchujacego na lampe. To chyba zmniejszy cieplo w boxie.

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
bez odpowiedniego odejscia powietrza raczej popprostu rozproszy cieplo po calym boxie i bedzie to dzialalo na zasadzie suszarki...
no chyba ze bys zastosowal jakies wywietrzniki.. ale ogolnie to ja bym raczej chyab skłaniał sie w kierunku wydmuchiwania powietrza. Pozdro

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
To znaczy ze bede musial kupic dwa?

I jezeli juz dwa kupie to jak je umiescic?

S

Sed

Guest
No najlepiej byłoby umieścić dwa wiatraczki jeden dmuchający grugi wysysający
powietrze ja też mam tak zamiar zrobić ale narazie brak funduszy :mrgreen:

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Temperature to mam chyba dobra. Nie dochodzi powyzej 30*C a juz na samej gorze jak urosna dam szybke.

Dam wciagajacy na lampe i wysysajacy na dole. Poniewaz chce zeby lampe chlodzilo. Poniewaz mam rozterke. Jezeli lampa bedzie chodzila 24h na dobe bez wentylacji to nic sie jej nie stanie?

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
2
ja mam wsys przy lampie...wlot na dole...chce uniknac wlasnie "efektu suszarki" i wszytko poleci do gory poprostu...choc z drugiej strony...gdy roslinki beda duze...wtedy bedzie cieplo na gorze, a zimno pod roslinkami...przynajmniej tak mi sie wydaje...moze potem przestawie popsrostu...

pEEs...mi sie hpsa z***ala w dniu wylozenia na wate... :evil: ....musze isc do elektryka...swieci slabiej...duzo slabiej...wrr

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
Wydaje mi sie ze z lampa nic sie nie powinno stac. Ogolnie obwody elektryczne raczej lepiej gdy sa chlodniejsze... ale wydaje mi sie że nie powinno sie jej nic stac w momencie gdy jest jakis tam ruch powietrza i niema innych źródeł ciepla. Pozdro

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Czy jezeli w boxie temperatura jest dobra bez wentylatorkow. To czy one sa potrzebne?

Wiem ze CO2 jest potrzebne do fotosyntezy i wiatrczaki je umozliwaja. Ale gdybym dal roztwor drozdzy zewby CO2 sie wytwarzalo to ladnie by roslo?

S

Sed

Guest
Ja hoduje w boxie bez wentylatorków no i ładnie rośnie :twisted:
tylko chyba nic z tego nie będzie :(

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Cemu nic z tego? Biedaku... wiem co przezywasz :(

Jatoja

Member
Buchów
0
też mam box bez wentylacji i ładnie rośnie :) staram się jak najczęściej wietrzyć, przeważnie mam temperature ok. 26 stopni więc jest nieźle :mrgreen:

S

Sed

Guest
BiaLy_MiS napisał:
Cemu nic z tego?

No niestety ale poluzowała się świetlówka i spdła na roślinę i połowa się normalnie
spaliła na brązowy proszek ku**a i to była ta z żeńskim kwiatkiem :cry: :cry:
kwiatka też diabli wzieli :( :cry: :( :cry: :cry:

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Na pewno da sie ja odratowac. Jezeli nie wyrzuciles jej oczywiscie. Obetnij te spalone liscie i daj znow na wega na 24/0 fotoperiod i odzyje. Badz dobrej mysli.

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Moze plon bedzie troche mniejszy ale jak potrzymasz na wegu troche dluzej i zrobisz mocne LST to mozesz nadrobic.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół