nasiona marihuany

wentylacja

Wyszukiwarka Forumowa:

Volti

Member
Buchów
0
Skonstruowałem boxa 120x60x190, mam zamiar jako oświetlnie zamontowac lampę hps400w. Moje pytanie czy takie cztery wentylatorki wystarczą żeby schłodzić tego boxa? -->

http://allegro.pl/item127478238_arctic_cooling_fan_pro_2_tc_od_10db_nowy_gw_fv_.html

Jeżeli nie to jaką opcje lepiej wybrać? dodatkowe dwa wentylatory? Czy wentylator łazienkowy. Najbardziej zależy mi na cichej pracy, ale nie kosztem spalonych roślinek...

Patron

Well-known member
Buchów
1
taniej by cie wyszly 2 łaziekowe niz 6 takich ja osobiscie wole laziekowe sa głosniejsze ale wydajniejsze

Volti

Member
Buchów
0
Patron, napisałeś totalnego offtopa. Po pierwsze piszesz mi które taniej wyjdą, a ja wogóle nie wspominałem o cenach. A tak poza tym to 6 wentyli od zasilacza kosztuje mniejwięcej tyle co 2 łazienkowe -.-
Piszesz mi co ty wolisz, wiem też że łazienkowe są głośniejsze! Mi chodzi o wydajność i głośność pracy!!! :farao:

6 od zasilacza czy dwa łazienkowe??....

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
lol do tych komputerowych trzeba jeszcze zasilacz co ci drogo wyjdzie to po pierwsze . Po drugie one mają strasznie małą wydajność . Najlepiej kup 3 wentyle łaźnienkowe .
Najtańsze na allegro 18zł (firmy dospel i z gwarancją więc sie opłaca)

Patron

Well-known member
Buchów
1
Volti napisał:
Patron, napisałeś totalnego offtopa. Po pierwsze piszesz mi które taniej wyjdą, a ja wogóle nie wspominałem o cenach. A tak poza tym to 6 wentyli od zasilacza kosztuje mniejwięcej tyle co 2 łazienkowe -.-
Piszesz mi co ty wolisz, wiem też że łazienkowe są głośniejsze! Mi chodzi o wydajność i głośność pracy!!!
po 1 k...a chciałem ci pomóc po drógie na koncu mojego zdania masz napisane ze sa wydajniejsze a po trzecie mogłem ci odpowiedziec poszukaj sobie na forum jest o tym duzo !!to ty jeszcze wypier....sz ze robie offtopa :pr:

Pedro

Well-known member
Buchów
0
Jeżeli już naprawdę chcesz wentylatory komp. to polecam jakieś 12 cm np. te: >>KLIK<<
1 - 12 cm są wydajniejsze niż te 8 cm ;)
2 - będziesz miał ciszej
3 - 5 powinno załatwić sprawę - tak uważam - 2 wdmuchujące, 2 wyciągające i 1 aby mieszać powietrze w szafce :pr:

Volti

Member
Buchów
0
Pedro napisał:
1 aby mieszać powietrze w szafce :pr:

konkretnie gdzie zamontować ten wiatraczek, przeczytałem już wiele tematów na tym forum ale pierwszy raz słysze żeby w środku montować wiatrak do mieszania powietrza... :pr:

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Na logike... gdzie kolwiek wolno wiszący w środku :)

Przy 400W lampie i takich wymiarach Boxa wentyle od kompa nie sprostają, zbyt mała wydajność zrobi Ci sie piekarnik. Łazienkowy wentyl i do tego dorzuć ściemniacz/potencjometr ustawisz sobie to tak żeby było cicho i przy tym na pewno będzie wydajniejsze od wentyli z komputera. Poza tym nie przesadzajmy 18-30 zł za wentylator łazienkowy to nie majątek zwłaszcza dla kogoś kto kupuje staf u dilów :).

Volti

Member
Buchów
0
Arkan, ile będe musiał zapłacić za ściemniacz/potencjometr? na allegro ceny tego urządzenia wachają się od 15-100zł a ja zielony jestem w elektronice nie wiem co wybrać...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół