• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Wentylator wyciągający zamontowany w zasilaczu komputerowym [PC BOX]

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
Witam,

Planuję budowę PC BOXA. Mój największy problem to filtr usuwający zapach. Niestety box musi być całkowicie niewidzialny, dlatego też wpadłem na pomysł budowy filtra w zasilaczu komputerowym.

Wentylator komputerowy zamontowałbym z drugiej strony zasilacza, by ten jak najłatwiej wyciągał gorące powietrze od lamp i wtłaczał je do środka zasilacza. Tam mógłbym wsadzić maty węglowe przy końcu filtra albo mógłbym zapchać cały filtr matą węglową bądź węglem aktywnym + oczywiście konieczna na wylocie matą węglowa.

Moje pytanie to: czy wtłaczane powietrze do zasilacza nie będzie się cofać i spokojnie przejdzie przez matę węglową, a następnie poza box? Planuję kupić wentylator 80mm bądź 120mm.

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-318876

Pozdrawiam

big skun

Banned
Buchów
0
Macgyver nie takie rzeczy potrafil zbudowac.powodzonka w projekcie:lol3:

D

delete

Guest
Nie problem w budowie :p
Moje pytanie dotyczy przepustowości. Czy taki wentylator przepchnie powietrze przez maty węglowe?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół