akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

WestCoast Style

Wyszukiwarka Forumowa:

MAJTOHA

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Co do openseeda to nie za bardzo wierze w tą idee,choc obym sie mylił,błędy -wszyscy je popełniają bez wyjątków.Szanuje Cię za to że nie słuchasz jakiegoś Nellyego lub tym podobnych pseudoraperów.

sangria

Well-known member
Buchów
0
skąd wiesz że Nelly to pseudoraper, bo wydał multiplatynę?. To że czyjś numer buja się po bilbordzie nie oznacza że jest pozerem chłopaku. W takim układzie i 50cent, eminem i snoop z Pharelem byli by pseudoraperami. Różnica między nimi jest taka że robią rap zależnie od ich własnego punktu widzenia i pochodzenia z różnych miejsc na mapie US. Rap z los angeles różni się zasadniczo od hip-hopu z nowego yorku i brzmieniowo jak i technicznie może ci się nie podobać stąd zapewne twoje nie zrozumienie tematu jak i muzyki danego wykonawcy. ps. Nie spinajcie się bo wam żyly wyjdą

[ Dodano: 2006-04-16, 10:42 ]
a bylbym zapomniał - Nie ściągaj sobie powyższysz tytułów bo ich nie zrozumiesz. To nie jest dla rookich

Bartoneee

Well-known member
Buchów
0
cnsdpg napisał:
skąd wiesz że Nelly to pseudoraper, bo wydał multiplatynę?
cnsdpg napisał:
W takim układzie i 50cent, eminem i snoop z Pharelem byli by pseudoraperami.

No dobra to teraz sobie wyjaśnimy kilka kwestii,

1. Tak uważam, że Nelly jest pseudoraperem. Taki Nelly mówi co myśli, ale mówi o głupotach... Nelly z Justinem Timberlakiem??? Uuuu nie to nie jest, przeciez sprzedanie sie...
Gorące tyłki w klipach, wieczne imprezy... Ja w tym widze plastik :puker:

Czemu klipy takich osób jak GhostFaceKillah, ODB czy nawet te stare snoopy i dr.dre juz nie leca w telewizji??? Proste, sprzedaz plyt nie bedzie juz tak duza.

2. Eminem no tak, tu nie mam wątpliwosci, owszem jest dobrym raperem ale czy nie zauwzasz zbyt duzo kontrowersji wokol niego??? Dissy na matke, sprawy o pobicia wlasnej zony...??? Zabieg marketingowy cos wokol czego duzo sie dzieje... jest w centrum zainteresowania.

3. 50 cent. Hmmm wystarczy posluchac nowych plyt a starych. Dla mnie totalny regres!!!

4. Snoop&Pharel. Snoop'a zawsze szanowalem jako artyste tak jest do tej pory, ale album nie podoba mi sie w 70%, zbyt producent nadekspyremntowal nad muzyka... Pozaty album na poziomie ale jak dla mnie przecietniak!!!

CZLOWIEKU KTO TU CI SIE SPINA!!! MY TYLKO MOWIMY O TAKICH PRZYPADKACH JAK TY!!! TROCHE SZACUNKU...

H

HaiL Mary

Guest
Wtrace się w tym momencie i powiem,ze tak qrwa NELLY to pseudo-raper,zwykla c**ka jak Ja Rule czy Fifty-Ciota.
btw 2pac'a plyty też pokrywaly sie platyną a jego nie nazywano pseudo-raperem.Bo to qrwa nie chodzi o sprzedaż zaj**anych plyt ale za RAP,ktory sie robi,a rap Nellego nie ma co ukrywac jest na baaaaaaaaardzo qrwa niskim poziomie i ziomek jest zalosny z jego jękami-stękami zamiast porządnej nawijki.

Bartoneee trafne uwagi zrobiłeś,zgadzam się z Tobą

M

Migel

Guest
No West Coast wymiata...... Snoop Doggy Dog, Dr. Dre, 2Pac, X-Zibit rządzą :king:. Ale Ja Bardziej gustuje w undergroundzie, szczególnie na zachodnim wybrzeżu. Takie Ziomy Jak: Dilated Peoples (Według Mnie Najlepsza grupa pod słońcem), Cypress Hill (Szczególnie Stare Kawałki), Defari, Phil Da Agony i jeszcze długo by wymieniać są dla mnie kwintesencją Rapu, i zawsze w prawiają mnie w "Głęboki" klimat lub poprostu z zajawy mam dreszcze na rękach. Peace

Bartoneee

Well-known member
Buchów
0
Hmm widze, ze tu jest duzo zwolennikow WESTU, wiec wpadlem na maly pomysl. Mozna by zalozyc temat wiedzy i dobrych kawalkach o WESTCOASCIE w kanciapie. Ja ostatnio sie jaram taki kolesiem jak Mac Dre i E40 z Bay Area. Zapraszam na rapgra.com jest darmowy album MIKSTEJP Bay Area cos dal zwolennkow WestCoastu :)
Migel napisał:
Dilated Peoples
Oooo tak Dilated Peoples bardzo dobra ekipa mie sie podoba szczegolnie "walk this way..." lub "peace and war" kozackie kawalki !!!

Respect tylko dla prawdziwych mam :thumright:

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
HaiL Mary napisał:
rap Nellego nie ma co ukrywac jest na baaaaaaaaardzo qrwa niskim poziomie i ziomek jest zalosny z jego jękami-stękami zamiast porządnej nawijki.

Nelly zaczyna bardziej podchodzić pod r&b a nie pod rap :)

sangria

Well-known member
Buchów
0
Te baton teledyski Odb i Ghost face nie lecą u nas bo ludzie ich nie znają poza tym ghost dostał pięć mikrofonów za swoją płytę w the source i zapewniam cię że w Us ich numery latały w swoim czasie po bilbordzie. Odnośnie porównań przed i po to np. nie uważam aby płyta the massace byla gorsza od get rich or die tryin, jest lepsza pod kżdym względem jest bardziej dopracowana i osiągnęła większy sukces od get rich. Nie widzę regresu u 50 jest tu poprosty większy nakład finansowy i lepsza jakość nagranego materialu. Eminema podalem jako przykład w sumie nie mam jego żadnej płyty. Co do snoopa to po tylu wydanych albumach i po tylu wyciągniętych nowych talentach ma on absolutne prawo do eksperymentów, jego muzyka nie poslego krytyce. Timberlake zrobil numery z wieloma artystami i wierz mi nie jest uważany za ciotę w kręgach muzycznych dlatego że podśpiewuje w numerach. Dziewczynko 'Hail Mary' po twojej wypowiedzi sądze że wiesz o muzyce tyle ile masz lat czyli nic, więc nie skacz po forum jak pchła po nie domytej ku**ie. Nelego także dałem jako przykład bo go nie slucham wogóle ale jego poziom techniczny rapu jest na bardzo wysokim poziomine nie podważam tego, co do jego tekstow to każdy ma swoje gusta w moje on nie trafia. Widzę że trzymacie tu jakiś mega pedalski układ / pakt stabilizacyjny, coż tylko pogratulować wszech wiedzy o muzyce,,, a i co to za słowa 'respekt tylko dla prawdziwych mam' to dopiero są pozerskie słowa, o takich rzeczach się nie pisze takie rzeczy się po prostu wie

Bartoneee

Well-known member
Buchów
0
cnsdpg napisał:
a i co to za słowa 'respekt tylko dla prawdziwych mam' to dopiero są pozerskie słowa, o takich rzeczach się nie pisze takie rzeczy się po prostu wie

Hmm... wiesz to w sumie mozna by odniesc do Ciebie widac, ze znasz sie na rzeczy i wogule... ale moim zdaniem nie poznales jesczze tego forum! Jak chcesz bluzgow to idz sie wyzyj na jakims czacie nie tutaj... Szkoda miejsca na takie rzeczy! Ja i tak uwazam, ze GET RICH OR DA TRYIN jest lepsze od THE MASSACRE nie pod wzgledem nagraniowym lecz zawartoscia na plycie! O muzyce mam duze pojecie...
Kazdy ma wyksztalcone gusta...

cnsdpg napisał:
ale jego poziom techniczny rapu jest na bardzo wysokim poziomine

Nelly jest slabym raperem i tyle! Pominmy skillsy techniczne :p Ktorych ja i tak nie widze!

Reszty nie komentuje...

zapraszam na rapgra.com

Dawaj wiedze...

sangria

Well-known member
Buchów
0
cokolwiek człowieku dobrze że masz takie duże pojęcie cieszy mnie to niezmiernie.

MAJTOHA

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Nelly zaczyna bardziej podchodzić pod r&b a nie pod rap
Chyba pod marionetke marketingową bitchboy i pussy , bitchnigga, studiogangsta,snitcher.........

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
bitchboy i pussy , bitchnigga, studiogangsta,snitcher.........

masz coś jeszcze do powiedzenia? Ja tam muzyczkę Nelly'ego lubię, na jakiś relaksik fajna jest, lajtowa taka. W ogole po co mowimy o Nellym w dziale o West Coascie?

agna

Well-known member
Weteran
Buchów
3
dilated peopels jak dla mnie rewelka :thumright:
polecam Loop troopa from sweedan ;) battle of the year prawdopodobnie 2001-2002

[ Dodano: 2006-05-20, 01:56 ]
a na temat pana Nellego moze nie bede sie wypowiadac,za daleko to juz zaszlo
ja sie smieje

Buddahh

Well-known member
Weteran
Buchów
1
tez jaram sie westcoast-em dokładnie bay area... i tacy raperzy jak
brotha lynch,c-bo,yukmouth,c.o.s,gonoze,killa tay,messy marv,,mob figaz ( ap9,jacka,husalah,fed-x.rydah j klyde) i jeszcze wielu innych ... L.A to Game dobrze nawija,choc niekiedy przesadza z jego G tekstami,custom made,snoop dogg - szacunek za doggystyle ... teraz żenada .. planet asia tez nieźle daje ...
widze ze poruszylisci temat nellego ... dlamnie to frajer i lamus jak całe g-unit ( oprucz spidera loca ) .. a wy ? zna ktos wogule rap z bay ? czy tylko znacie wlasciwie tych raperów co nawet ci nieinteresujacy sie rapem znaja czyli dre,eminem,snoop,ludzie z gunit,nate dog itd. ??

[ Dodano: 2006-06-04, 12:38 ]
Migel napisał:
No West Coast wymiata...... Snoop Doggy Dog, Dr. Dre, 2Pac, X-Zibit rządzą
a co do tego ... snoop rządzi ? od kiedy ? chyba na tv ... teraz jest hu**wy,Dre ?... niee... 2 pac dawno niezyje,a mówienie ze jest najlepszym raperem wszech czasow to przesada,duzo osób tak powiedziało i teraz jest juz taka moda zeby tak mówic-dlamnie tupac niejest najlepszy i nigdy niebył... X-Zibit? prosze cie ...

[ Dodano: 2006-06-04, 12:39 ]
Kurupt,Daz Dillinger daają jeszcze rade z West-u

Bartoneee

Well-known member
Buchów
0
Ja slucham rapu z Bay Area od niedawna... Najwaniejsza osoba dla mnie z tamtad jest Mac Dre, osoba godna zainteresowania. Tak ogolnie to polecam na rapgra.com jest do sciagniecia mixtape Bay Area... bardzo przyzwoity!! Big Up :D

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół