• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie lub blogu

Whiski

FausT79

Member
Rejestracja
Paź 17, 2019
Postów
10
Buchów
0
Witam.
Czy ktoś robi swoją whiski?

Mogli byście się podzielić się przepisami?

Ja mam swoją aparaturę, sam robiłem..
Robię bimberek pychotka ludzie tak mówią..

Rozcienczam na 40% i do słoja 5l dodaje około garsci specjalnych wiórek dębowych.. po około 3msc już do posła.
Wiadomo im dłużej stoi tym lepiej..

Robię też naleweczki różnego rodzaju..
Od około 4 lat robię swój alkohol , można wypić i litr A na następny dzień, zero kaca o bólu głowy..
 

delavega

Administrator
Obsługa forum
Administrator
Rejestracja
Kwi 17, 2015
Postów
4,570
Buchów
9,124
Odznaki
2
Mówisz pewnie o płatkach dębowych? Dobry bimber ale to nadal ani whiski ani whisky ani whiskey.
 
Ostatnia edycja:

Żul

Adagio for Haze
Obsługa forum
Moderator
Rejestracja
Lis 1, 2010
Postów
6,186
Buchów
7,529
Odznaki
3
No niestety zacier odgrywa dużą rolę i to w czym i ile lezakujesz żeby łycha była łychą. Co nie zmienia faktu, że gdybym pił alkohol to walilbym teraz dobry bymber a nie łychę...
 

FausT79

Member
Rejestracja
Paź 17, 2019
Postów
10
Buchów
0
Co do bimber mojej roboty to nie przypomina typowego smakowego i zapachowego bimber.
Ja robię prawie bez zapachowy coś jak woda.
Mam własnej roboty kolumnę..
I mi oraz innym różnym ludzie bardzo smakuje bimberku, nie wspominając o innych trumnach jakie robię..
 

delavega

Administrator
Obsługa forum
Administrator
Rejestracja
Kwi 17, 2015
Postów
4,570
Buchów
9,124
Odznaki
2
Też mam dostęp do trunku takiego kalibru :) no te płatki są spoko dodatkiem. Jakie kupujesz? Jakiejś firmy czy luzem gdzieś?
 

FausT79

Member
Rejestracja
Paź 17, 2019
Postów
10
Buchów
0
Testowałem różne rodzaje drzew i różnych mocy palenia..
Żeby było smiesznie kiedyś kupiłem przez przypadek "Jack Daniels Wood Smoking Chips" chipsy do wedzenia..
I obecnie tylko tych używam..
Daje fajny kolor i smak..
Kiedyś zrobiłem trunek i dałem irlandczykowi sprobowac, A on do mnie że smakuje jak dwunastoletni Bushmills..
 

Góra Dół