• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

White Dwarf AF fem *Pierwsza uprawa

Wyszukiwarka Forumowa:

Lakiernik

Well-known member
Buchów
0
Witam, po kilku miesiącach spędzonych na tym forum(zarejestrowałem się później), postanowiłem spróbować moich sił :).

Kupiłem 3x White Dwarf AF fem od f2seeds, jednak tylko jedno jest moje + gratis AK 47 AF reg x1 (Ale jego chyba nie będę sadził w tym roku już).
Wczoraj tzn. 23.07 o godzinie 12 włożyłem nasionko do kieliszka z wodą, ok. 1 w nocy przerzuciłem ją na namoczony papapier(Velvet <lol>), przykryłem tym samym i do samary w ciemne i ciepłe miejsce. Jak na razie jeszcze nie pokazała kiełka, ale zobaczymy wiczorkiem.

Spot
Dużo słońca, praktycznie od wschodu do zachodu. Dość sucho, ale blisko więc z częstszym podlewaniem nie ma problemu.
Ziemia
Kupiłem Ziemię do kaktusów 5.5-6.5 pH 5L worek + dosypałem 2 garści vermiculitu i troche skruszonego styropianu.
Pyt. 1: Czy 5l starczy na tą odmianę? Czy wymieszać jeszcze z ziemią spotową w stosunku 1:1?
Pyt. 2: Myślałem też żeby dać na wierzch dolomit w celu równania pH, ale w sklepie mają tylko worki 10 czy 20L, a ja aż tyle tego nie potrzebuje. Czy jest jakiś zmaiennik Dolomitu?

Nasionko jak wykiełkuje chciałem od razu na spota dać, żebym potem nie musiał przesadzać, ale jednak aż listki nie wyjdą z ziemi potrzymam ją w mniejszej doniczce.

Planowany trening to mocne LST ( Będę naginał co się da).
Nawozy: .
Na weg mam biohumus forte, flo planuje kupić Planton K. Myślę jeszcze o oprysku z Ashashi Sl.

Zdjęcia dam jak wykiełkuje :)

PS: Włożyć też AK 47 do wody czy zostawić na przyszły rok? <palacz>

Wiem, że późno ale teraz podobno ma być pogoda dobra (niby do października), to są AF to moze jakoś dadzą rade, a jak nie to peszek :). Robię w sumie to tylko na próbę, w przyszłym roku się bardziej przygotuję

Ostatnia edycja:

chudyrok

Well-known member
Buchów
0
juz pózno ale na bank dasz rade na wegu bedzie miała dobra pogode podobno ma ruszyć lato na nast tydz. a co do tej czy masz wsadzic to jasne zebys kiełkował bez różnicy w dalszych dniach ta róznica 1 dnia, a dolomit trzeba kupic te 10l<nie pamietam ok 10zł> to i tak mały wydatek odrazu mozesz kupic na plesn cos moze amistar7zł czy topsin5zł czy teldor cos takiego mam do brzoskwin 15 zł czy miedzian wp50<5zł> chyba rok temu z topsinem dobrze wyszło
tak trzymaj i bez lypy

D

Dziobak

Guest
Ziemie możesz wymieszać ze spotową, ale ja dla bezpieczeństwa zrobiłbym to w stosunku 1/2:1. Nie wiem co na to inni. Jestem "świeży". Najlepiej jakbyś dał trochę większe doniczki. Ja obecnie mam 2x AK47 af w 5l doniczkach i obie jakby zatrzymały się w w rozroście i zaczęły kwitnąć, także polecałbym wiadra ok. 10l i powinno styknąć.

Raczej zdążysz, Powodzenia! :spalony:

Lakiernik

Well-known member
Buchów
0
Nie chce je trzymać w doniczkach tylko w wykopanych dołkach :).

Kiełek jeszcze nie chce wyjść, ale zobaczymy jutro rano :). Może się otworzy.

---------- Aktualizacja posta 26-07-2012 10:46 ---------- Czas poprzedniego posta 24-07-2012 17:11 ----------

23.07
Do wody na 12h, potem na waciki i w samarę :)

25.07
Pokazała już kiełek, jednak w domu byłem późnym wieczorem i już nie chciało mi się wsadzać jej do ziemii

26.07
Rano zrobiłem dziurki w kubeczku na kawe(takie jakby papierowe), nasypałem ziemii, zrobiłem dołek na ok. 2cm i włożyłem piękny kiełek(ok. 1.3cm już miał), następnie delikatnie przysypałem, lecz nie ubijałem ziemii :)

Zdjęcia wstawię jak już wyjdzie z ziemii, bo wcześniej nie ma to najmniejszego sensu :zjarany:

---------- Aktualizacja posta 31-07-2012 13:20 ---------- Czas poprzedniego posta 26-07-2012 10:46 ----------

28.07
Plant bo małych problemach( korzeń rósł do góry i się wywijał w okrąg) powoli wyłonił się z ziemii :). Narazie jest na podwórku, jak podrośnie dam go na pole :).

29.07
Jak już myślałem, że z White Dwarfa nic nie będzie to wsadziłem do wody gratis w postaci 1 pestki AK 47 af reg

31.07
White dwarf ma 2 dni :freak2:

AK 47 wykiełkował po 24h i trafił do ziemii :bounce:

Pozdrawiam :)

greenbeer

Active member
Buchów
0
[/COLOR]28.07
Plant bo małych problemach( korzeń rósł do góry i się wywijał w okrąg) powoli wyłonił się z ziemii :). Narazie jest na podwórku, jak podrośnie dam go na pole :).

Jak grzebałeś w ziemi to nie dziwie się ,że mial problemy ;P Masz farta ,że go nie uszkodziłes nie powinno się grzebać przy pestce :D

Lakiernik

Well-known member
Buchów
0
2.08
AK 47 wyszedł z ziemii, musiałem go od razu podsypać bo się lekko wyciągnął :)

5.08
Od lewej AK 47, po prawej White Dwarf

6.08
Na noc chowam pomidory do garażu, ponieważ boje się większych deszczów i wiatrów :p. Niebo piękne bez chmur więc się dzisiaj troszkę opalą :)

White Dwarf ma 9 dni, mogę już lać biohumusem forte? Jaką dawkę?
Czy lepiej może poczekać do ~piątku, wtedy chce je już przerzucić na pola, i gdy je przesadzę to wtedy dać biohumusa?

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
Możesz polać mu biohumusa forte w dawce pół zakrętki na 1,5 lira a przy następnym podlewaniu cała zakrętka.
PS: przesadzaj już, ponieważ na 90% korzenie juz się wiją dookoła na dnie...

kissme

Well-known member
Buchów
0
No właśnie przesadzaj, ja moje automaty mam w doniczkach 6 litrów ( patrz fotorelacja), są małe, ale to chyba wina genów/moja, 6 litrów jest git :zjarany:, co do biohumusa, to ja jak roślinki miały 14 dni dawałem juz 35 ml/l wody i nic się nie działo :spalony:

Lakiernik

Well-known member
Buchów
0
No dzięki za rady :), dzisiaj pojadę ziemię uszykować, mam jeszcze ok 4lvl ziemii ale myślę dokupić jeszcze 10l, i dosypać do niej trochę styropianu + vermikulitu i wsypać w wykopane dołki :). starczy ~15l na 2 chwasty?

I jeszcze się zastanawiam nad tym dolomitem, ale w sklepach moge kupić tylko duże 10l worki ;/ a mi by wystarczył z 1l.

Tak sobie przejrzałem garaż i mam tam jakieś nawozy np. Biopon do krzewów iglastych, Kohumus, Agzecol( czy coś takiego z azotem). Przyda się coś?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół