• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

White Russian Fem AF od DP

Wyszukiwarka Forumowa:

snatcher

Member
Buchów
0
Witam to moj pierwszy raz.Więc proszę o wyrozumiałość.
Wymiary boxa szerokość:40cm
długość: 58cm
wysokość: 70cm uwzględniając oświetlenie
Nasionka jak już mówiłem white russian autoflowering feminizowane DP.
W szafeczce mam spory wlot pasywny jakieś 10cm na 10cm przy dole boxa,oraz jeszcze jeden o połowe mniejszy na górze również pasywny.
Wentylator mieszający jest dość spory,taki pokojowy ma średnice 22cm.
Oświetlenie jakie zastosowałem to świetlówki CFL x 6sztuk.
4sztuki 18w nie pamiętam nazwy producenta po 1060 lumenów każda o barwie 2700k oraz 2sztuki 23W Philips tornado o większej ilości lumenów nie pamiętam dokładnie ale barwę również mają 2700k.
Cykl oświetlenia mam 24h.Odbłyśniki mam narazie z puszek od piwa,z powodu braku funduszy,blacha okazała się niedostatecznie duż do tych świetlówek.W planach mam zamiar dołożyć jeszcze jedno tornado na sufit i po jednym na ścianki.Ścianki boksa są białe.
W niedzielę kiełki wybiły się na powierzchnię ziemi także dziś jest ich 3 dzień życia.
Zdjęcia załącze niebawem

---------- Aktualizacja posta 16:10 ---------- Czas poprzedniego posta 15:43 ----------

Green_booy

Well-known member
Buchów
0
strasznie wyciagniete trzymasz je caly czas w boxie? jesli tak to masz za wysoko lampy

snatcher

Member
Buchów
0
Trzymam cały czas w boxie,światło włączone 24h,jakieś 15cm od źródła światła.Też odniosłem wrażenie że w szczególności jedna,odziwo ta która jakieś pół dnia póżniej się wybiła z ziemi wystrzeliła jakoś tak mocno.Zastanawiam się kiedy je przesadzać i jakie doniczki im zafundować...

Gumis_

Well-known member
Buchów
0
Gdzieś na dniach możesz przesadzić do większej,lub docelowej donicy.

dawix

Well-known member
Buchów
0
Przydałoby się jeszcze troszkę swiatła. Swietlówki możesz spokojnie trzymać kilka centymetrów nad roślinami.

Co temat robi w dziale outdoor?

snatcher

Member
Buchów
0
CO do działu to się pomyliłem,wybaczcie....nie wiem jak to przenieść więc jeżeli nikomu to nie wadzi,nie przeszkadza chciałbym już to tutaj zostawic o ile to możliwe,jestem żółtodziobem.
A co do światła to mam w planach w tym tygodniu dokupić dwa tornada philipsa 23w jeszcze 1220lumenów każda.No i przesadzić tylko do jakich donic najlepiej.Wyczytałem różne opinie i planowałem 6litrowe.Ale może lepiej sięgnąć po jakieś większe jeżeli to ma realny wpływ na ich rozwój,tylko jak się naprawde ma wielkość donic do rozmiar roślinek.I kiedy je przesadzać bo chciałem się wstrzymać i wykonać to po 7dniach ich życia.
kAŻDA KONSTRKTYWNA SUGESTIA,PORADA,KRYTYKA MILE WIDZIANA

Gumis_

Well-known member
Buchów
0
Rozmiar doniczki ma dosyć duże znaczenie.Chodzi o to,żeby korzenie roślinki miały się jak rozrastać.Gdy bedzie za mała,to już możesz sobie odpowiedzieć.Ogólnie roślinka zatrzymuje się wtedy ze wzrostem (przynajmniej ja tak miałem) Doniczki możesz dać 10l,żeby było na zapas :zjarany:
Pamiętaj tylko,żeby porobić dziury od spodu,aby woda miała jak spływać w przypadku nawet przelania i jeszcze jedno jak już zdecydujesz się przesadzać to jeżeli roślinka się wyciągneła to ziemii syp prawie pod pierwsze liście :spalony:

Estevez

Well-known member
Buchów
0
z jakiego seed banku zakupiłeś pechy? piszesz że są to WHITE RUSSIAN fem od DP, wejdż na strone DP , i poszukaj sobie tej odmiany, jak znajdziesz to odpisz .

snatcher

Member
Buchów
0
Zamawiałem z tego sklepu z myslnikiem pomiędzy thc,i powiedziano mi że to DP.
Sprawdziłem i rzeczywiscie nie mają takiej odmiany w katalogu.
Pan ze sklepu zapewnial mnie predzej telefonicznie ze to DP a teraz gdy zadzwonielm zeby sprawdzic co mi powie powiedzial ze to AKSEEDs.
Take brak kompetencji tego sklepu i pogardzanie klientami jest na porzdku dziennym,ale jak powiedzia Wazka G w dissie na przybora Smiertelny h*j wbijam Ci w serce,cokolwiek to znaczy,brzmi ponizajaco

snatcher

Member
Buchów
0
problem

Mam taki problem ponieważ jeden z moich af white russian,dostaje ciemne plamki na liściach wiatrakowych,które z czasem brązowieją i usychają.W zasadzie jeszcze żaden totalnie nie uschnął bo zauważyłem to wczoraj przy podlewaniu,ale widać że postępuje.Według zdjęć niedoborów pasowałoby mi to na niedobór fosforu ale głowy nie daje.Dodam że jest ta roślina w fazie kwitnienia i sama w sobie jest dość nie duż co też potwierdza moją teze o braku fosforu.
Zaczołem stoswać nawóż canny terra flores i pk też canny wg zaleceń producenta.
Jutro dodam zdjęcia co o wiele ułatwii pomoc przy zdiagnozwaniu problemu dziewczymki.
Z góry dziękuję za pomoc,której ewidentnie potrzebujemy bo ja też cierpię widzą że coś jej dolega.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół