akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

wiedza mojego starego o mj. bez komentarza;-)

Wyszukiwarka Forumowa:

lucky_luke

Well-known member
Buchów
0
Musisz wyczaić kiedy na national geographic będzie reemisja dokumentu "super chwast" - myślę, że program trochę skruszyłby beton w czachach niektórych przeciwników mj.

agna

Well-known member
Weteran
Buchów
4
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Z4sBzehTlKU[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PENnN0aw-_s[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fcivwM-volg[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RD2UjbIYimg[/youtube]

canambs

Member
Buchów
0
na h*j gadac ze starymi na takie tematy nie ta data i woogle ^^ i jak zwykle beda wmawiac swoje

lucky_luke

Well-known member
Buchów
0
na h*j gadac ze starymi na takie tematy nie ta data i woogle ^^ i jak zwykle beda wmawiac swoje

Ale gdy w telewizorni zobaczą poważny dokument national geographic, to może zaczną się chociaż zastanawiać.

Wyżej były linki do Youtube, a z sieci można pobrać (forum peb) polskojęzyczny dokument w jakości hd (1080p). Myślę, że ludzie starej daty dużo bardziej uwierzą materiałowi z płytki dvd/blueray niż internetu (gniazdo szatana ;) ).

G

Gość

Guest
ja po 18 postanowilem porozmawiac z rodzicami i troche ich wyedukowac, mialem naprawde za***iste argumenty, szykowalem sie do tej rozmowy sporo czasu a efekt porazka. wiedza ojca znikoma, gada tak jak wiekszosac ,,od tego sie zaczyna" ,,jak cos moze nie szkodzic jak odklada sie kilka miesiecy w organizmnie" wogle pie****il takie glupoty ze az szkoda gadac, a najgorsze bylo to, ze nie chcial mnie wogle sluchac, mial swoja racje i koniec kropka. jak chcialem mu pokazac http://issuu.com/pspnpolska/docs/zielony_mnb zeby sobie poczytal to stwierdzil ze to pisane przez cpunow....
z mama bylo troche inaczej, rozmawialem z nia na spokojnie bez nerwow, tez malo wie ale jest bardziej ludzka. ruszylo mnie jak powiedziala ze teraz to sie martwi i nie bedzie mogla spac, odrazu zaczela mi oferowac pieniadze na znalezienie sobie innego hobby. zrobilo mi sie smutno strasznie i powiedzialem mamie ze udowodnie ze potrafie nie palic, ze mj to tylko dodatek do zycia a nie na odwrot. teraz postanowilem nie palic do sylwestra i wiem ze zrobie to z palcem w dupie-juz mialem kilka okazji, dochodzil do mnie joint ale stanowczo odmowilem. ale jednak cos za cos, na sylwestra mama zapali ze mna : ) tylko martwi mnie jedno, ze ona nie pali nawet papierosow dlatego samo palenie moze byc dla niej klopotliwe.

G

Gość

Guest
moim zdaniem trzeba tylumaczyc a nie wysmiewac, nie ta generacja, poprostu nie znaja tematu i tyle, ja z bratem edukuje starszych i z czasem widze powolne efekty. wiadomo, ze nie zmieni sie opini szybko, ale powazne podejscie i czas robi swoje...mam kumpla ktory ta droga po 3 latach uslyszal od ojca ze chcialby zapalic z nim, a to chyba najlepsze co sie moze zdazyc.... oczywiscie mozna krecic beke bo tak najprosaciej. niby jak mozna zmienic mentalnosc ludzi ? smiejac sie z nich czy pokazujac im przyklady ludzi znanych ktorzy wypowiadaja sie pozytywnie o mary.....no i bron boze nie pokazywac rodzicom (z reszta nikomu) wypowiedzi kolesia z wolnych konopi :)

NokiaPL

New member
Buchów
0
nie mieszkam z ojcem, nie gadam z nim na ten temat, bo on wszystko wie najlepiej, nie ma to najmniejszego sensu

ale moja mamusia jest wyrozumiała i jak są sensowne argumenty to przyznaje rację i już nie raz rozmawiałem z nią o konopiach i nie tylko, ona zdaje sobie sprawę z tego, że lepiej jakbym jarał sobie, raz na jakiś czas coś przyćpał, niż jakbym się miał wkręcić w alkohol, ostatnio jechałem szukać zibenków, powiedziałem jej o tym, a ona nie miała nic przeciwko temu, wie, że chce nazbierać sobie na HPS'a i nasionka i również nie ma nic przeciwko, choć np. 2 lata temu by mnie wysłała do monaru jakbym z takim czymś wyjeżdżał ;)
za miesiąc mam 17 urodziny, pytała co bym chciał na urodziny, odpowiedziałem, że przydałoby mi się 50cm bongo, kosztuje ok 50-60zł, zaśmiała się i zgodziła bez problemu, powiedziała tylko "to ja już się boję co ty będziesz chciał na 18" ;) wódkę w tym roku ruszałem 4 razy może, z czego i tak po 1-3 kieliszki, zdecydowanie woli mnie zjaranego, niż nawalonego (chyba nawet woli mnie zjaranego niż na trzeźwo :D )
w wakacje miałem ok. 0,5gieta więc podeszłem do niej do pokoju z pytaniem, czy nie zapali ze mną, był wieczór i gdybym wspomniał, że po tym się super śpi, pewnie by zapaliła (na 2 dzień dowiedziałem się, że była święcie przekonana, że się po tym nie zaśnie, a na następny dzień rano musiała iść do pracy ;) )
dodam, że ona nigdy nic innego nie używała niż alkohol, jakiś niecały miesiąc temu mi się chwaliła, że z tym swoim kolesiem pojechali w jakieś góry i tam jego znajomi szukali grzybków, spróbowała jednego na smaka, a gdyby nie moje ćpanie, pewnie by nawet nie tknęła tego i byłaby wrogo nastawiona na tego grzybiarza
choć zdarzały się przykre sytuację z moim ćpaniem, uspokoiłem się i mam nadzieję, że z nią zapalę i to nie raz :D
2-3lata temu była naprawdę wrogo nastawiona na temat narkotyków, tak więc rozmawiajcie z rodzicami, bo warto, jak idę na jakąś nocną bibę, to jej normalnie mówię co tam będzie, że będziemy palić, albo że pić, albo (najczęściej) trochę tego i tego, początki zawsze trudne, ale nawet nie wiecie jak dobrze mieć taką matkę (btw. jeśli chodzi o muzykę, to moja mama nie słucha radiowego gówna, mimo tego, że ma 45lat chodzi na koncerty muzyki metalowej, gotyckiej, industrialnej itp. a swoją gotycką garderobą zaskoczyłaby conajmniej 99% użytkowników tego forum :D a glanów nie ubiera tylko w upały i na rower)
jedyne, o czym jej nie powiedziałem to o moim obecnym uzależnieniu z kodeiny (ale poradzę sobie z tym, bo już jest poprawa, wiem jakie scenariusze miałaby w głowie wiedząc, że jestem uzależniony od opiatów) i o tym, że moje żyły już widziały kilka razy metkatynon i morfinę, ale po prostu nie lubię jej martwić niepotrzebnie, bo wiem, że jest zbyt nadopiekuńcza

KOCHAM MOJĘ MAMĘ Z CAŁEGO SERCA :-*

Kalib

Well-known member
Buchów
0
Ja mam tylko jedną prośbę. Jakbyś się kiedyś w***ał w ćpanie (a nie życzę Ci tego żeby było jasne), to nie mów że to przez konopie :).

GrubyKonus

Well-known member
Buchów
0
W drugiej połowie miesiąca mam zamiar porozmawiać z rodzicami na temat uprawy, bo strasznie ostatnimi czasy się burzą ze to jest niewiarygodnie szkodliwe w związku z czym mam wywalić boxa, lampy i planty ;) Ściągnę te filmy, posklejam kawałki które według mnie są wartościowe :)freak:) i puszcze im jako wstęp do rozmowy ;) Nie chciałby może ktoś, komu się nudzi zrobić tego za mnie? Wyciąć wszystkich elementów które stawiają marihuane w złym świetle? :D

Z góry dziękuję, myślę ze nie tylko ja bym był wdzięczny i nagrodził taka prace buchem

lucky_luke

Well-known member
Buchów
0
Nie chciałby może ktoś, komu się nudzi zrobić tego za mnie? Wyciąć wszystkich elementów które stawiają marihuane w złym świetle? :D

Z góry dziękuję, myślę ze nie tylko ja bym był wdzięczny i nagrodził taka prace buchem

Coś takiego w życiu nie przejdzie. Nikt normalny nie łyknie sklejonych kawałków/fragmentów mówiących w pozytywnym świetle o MJ bez pokazywania jakichkolwiek negatywów. Ściągnij sobie dokument The Union - nie ma polskiego lektora, ale są napisy. Wypowiadający ładnie obalają wszystkie mity, taki kontrast - najpierw zadają pytania szarakom, potem wypowiadają się specjaliści. Jak Union nie zadziała, to nic nie zadziała.

Powodzenia,

pacz

Well-known member
Buchów
0
Rodzic zapali to inna rozmowa wtedy :jocolor:.

Ich niewiedza boli jednak. Trzeba uświadamiać pomału od podstaw...potem zechcą zapalić a potem to już z górki :D

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół