• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Wielkie upaly..?

Wyszukiwarka Forumowa:
S

samsung

Guest
Witam! Obecnie w Polsce mamy wielkie upaly ponad 30 stopniowe! i tu moje pytanie moje roslinka od kilku dni jest w lesie co ile ja podlewac?

P

pxr

Guest
Zależy w jakim jest już wieku. Małe rośliny należy cęściej podlewać, większe rzadziej. Podlewaj rośliny wieczorami, po zachodzie słońca, wtedy woda z ziemi nie bęzie tak szybko parowała. Możesz tez posypać warstwę keramzytu pod rośliną. Keramzyt pochłania wodę i stopniowo ją oddaje.

glinka

Well-known member
Weteran
Buchów
13
No właśnie w zwiazku z tymi upałami :
Podobno optymalna temp. w indoor dla roslinek to ok 28^C , czy na outdoor jest podobnie , bo np u mnie dzis na aut jest 32^C i juz zaczynam sie martwic , ale z drugiej strony to dobrze, że slonce grzeje jak nigdy dotąd. Mam nadzieje że roślinki będą ładne i co najważniejsze dojrzałe.

G

Green

Guest
No właśnie w zwiazku z tymi upałami :
Podobno optymalna temp. w indoor dla roslinek to ok 28^C , czy na outdoor jest podobnie , bo np u mnie dzis na aut jest 32^C i juz zaczynam sie martwic , ale z drugiej strony to dobrze, że slonce grzeje jak nigdy dotąd. Mam nadzieje że roślinki będą ładne i co najważniejsze dojrzałe.

na out ma sie to zupelnie inaczej trzeba pamiatc ze nasze rosliny rosna w roznych strefach klimatycznych od rownika zaczynajac po daleka polnoc konczac i jakos daja rade takze nie ma sie co przejamowac wysoka temp jaka teraz u nas panuje.

pozdr

Sys

Well-known member
Buchów
1
Mi sie sativy zarabiscie rozkrzaczaja i pna w gore po 2 dniach widac znaczny efekt w wzroscie i nie podlewam niech sobie wsuchej ziemi rosnie.Temperatura bardziej nas dobija niz planty

S

sdfsdf

Guest
glinka napisał:
na aut jest 32^C i juz zaczynam sie martwic
co dopiero mozna powiedziec przy temperaturze przy ziemi jesli roslina rosnie na polu :p
byliscie kiedys w taka temperature na szczerym polu? w holandi na polach sie sieje i roslini przzywaja. kiedys wynalazlem co mnie troche zdziwilo ze konopie rosna w temperaturach ponad 50*c teraz wiem ze to nie byl chochlik ;]
pozdro!

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Bielak napisał:
kiedys wynalazlem co mnie troche zdziwilo ze konopie rosna w temperaturach ponad 50*c teraz wiem ze to nie byl chochlik

na równiku mają takie temperatury i przeżywają :cheers:

[ Dodano: 2006-06-27, 17:11 ]
to niby czemu nie miałyby przeżyć w takiej temp. w boksie? Czemu mówi się że 30oC to max?

G

Green

Guest
to niby czemu nie miałyby przeżyć w takiej temp. w boksie? Czemu mówi się że 30oC to max?

bo box to nie otwarta przestrzen, a zamkniete srodowisko,
przykladowo korzenie nie lubia tak duzych temp a w boxsie doniczki nie ochlodzisz, w przypadku out ziemia ma swoja stala temp i nie przegrzawa sie, inna sprawa to ze w boxsie planty beda mial caly czas te warunki na out jest inaczej, sa chmury chlodniejsze podmuchy wiatru i inne, to wszystko sklada sie na to ze roslina potrafi wytrzymac tak wysoka temp

aha zapomnialem dodac 30^oC to nie jest max temp w in tylko optymalna ogolnie to jest przedzial pomiedzy 25-30 kiedy roslina najlepiej rosnie, temp 32-34^oC nie zabije ci plant tyle ze moze spowolnic wzrost imho przy dodatkowej dawce CO2 wzrost temp jest wrecz wskazany :)

Protektus

Well-known member
Buchów
0
32^C mówicie u mnie już 2 dzień z rzedu jest 36^C a w pewnym momęcie było 37^C jednym słowem nieporozumienie. Ale jeszcze nie podlewałem rośliny od 2 tygodni. Jest jakieś 25m od koryta rzeki wiec jak myslicie nic jej nie będzie bo tak czytam to i czytam aż sam się zaczołem martwić :D:D Pozdro

Lewi

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Lepiej niech roślinka 1 dzień wody nie ma, niż żeby przelać wode...

M

mercyful6bm

Guest
Nie Zgodze sie z Tym lepiej niech 1 dzien ma wiecej tej wody niz mniej - to wogole jakis pic z tym przelaniem, nigdy nie przelałem plantów a zasuszyłem juz nie raz...tym bardziej na out woda rozkłada sie równomiernie w glebie -wiec nie ma problemu - jest upał trzeba podlewać :jocolor:

G

Green

Guest
to wogole jakis pic z tym przelaniem, nigdy nie przelałem plantów a zasuszyłem juz nie raz

moze ty tak ale wielu mlodych growerow popelnia wlsnie ten blad dbajac za nadto o rosliny co przeklada sie nedgatywnie na ich wzrost

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół