• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Wilma 4 szt

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.
G

Gość

Guest
Witam mam pytanie do systemu hydroponicznego wilma4szt jakiego boxa dopasować chodz mi o rozmiar.
W planach miałem budować lub kupić boxa 60x60x160 tylko naczytałem sie forum i wynika z tego że krzaki w hydro rosną większe więc pytanie jaki bedzie optymalny rozmiar boxa pod ten zestaw ?

K

KEFIR

Guest
Minimalny namiot do tego zestawu to 80x80x160. Patrz fotki. Ale jeżeli masz miejsce to spokojnie bierz m2. Jak zadbasz o wszystkie warunki to w tym 80x80x160 będziesz miał naprawdę ciasno. Nie zapomnij że zbiornik, taca i doniczki mają około 40 cm wysokości, a lampa z odbłyśnikiem to kolejne 20.

100_3037~0.JPG

100_3816.JPG

Pomyśl o SCROG. Naprawdę warto.:pr::pr:

Ostatnia edycja:

Prześladowca

Well-known member
Buchów
0
A ja mam pytanie jak to działa? Roślinki rosną w tych kamyczkach i to jest jakoś zanużane w wodzie czy jak? :p
Jak to jest z automatyką i mieszaniem żarcia?
A jakbym chciał zastosować kokos i podlewać tylko co jakiś czas?

D

delete

Guest
Siema,

Dziala to tak:

Na samym dole masz zbiornik z pozywka. Na zbiorniku taca, a na tacy doniczki z keramzytem (to te kamyczki). W zbiorniku jest pompka, ktora pompuje wode do kazdej donicy odpowiednim systemem wezykow. Pozywka splywa po keramzycie podlewajac rosliny, nastepnie po tacy splywa z powrotem do zbiornika. Czas podlewania ustawiasz na wlaczniku czasowym w zaleznosci od wieku roslin. Dla malych 4-6 razy dziennie po 5-10 min, dla starszych rzadziej, ale dluzej.
Pozywke w zbiorniku zmieniasz co 2 tyg., za kazdym razem plukajac je czysta woda przez 24-48 godzin. Jest wiele linii odzywek do hydro.

W systemach przelewowych mozesz zastosowac ziemie, kokos lub keramzyt. Mysle ze z kokosem lub ziemia bedzie brudno w zbiorniku. Keramzyt jest czysty i wielokrotnego uzytku, wiec kupujesz go raz, a po kazdej uprawie plukasz i moczysz w wodzie o ustawionym ph. Keramzyt tez daje lajlepsze ze wszystkich mediow napowietrzenie korzeni, nie da sie go przelac i nie utrzymuje nadmiarow wilgoci. Wg mnie jest za***isty. Nie wnosisz do domu workow, nie wynosisz itd.

Yo

G

Gość

Guest
Do usunięcia Dzięki Kefir za wyczerpującą odpowiedz.

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół