• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Witam mam pytanie na temat oświetlenia i wentylacij

Wyszukiwarka Forumowa:
H

haszyszekk

Guest
-=*BerniO*=- napisał:
brawo spodobał mi sie twój wykaład
Dzięki :mrgreen: bardzo sie ciesze jak przydają sie na coś moje wypocinki :)
Kubczak napisał:
bogusik,jak się pokapują o prąd to pewnie dojdą też do ziela i też nie wystarczy dezintegracja roślinek
Święta racja... myśle że jak kabel byłby dobrze ukryty to moze by nie doszli...
Jak już sie kradnie to polecam zainwestować w kable i rzobić kilka zmyłek...
Od kabla idzie np. rozgałeziaczem 6 innych, które znowy sie rozgałżziają...
w ten sposób o ile znajda "przeciek" energii w polu to nigy nie dojdą gdzie tak na prawdę idzie. Oczywiście miejscówka mósi być wystarczająco daleko od nielegalnego podłączenia, bo inaczej.... :farao: :queen: i po rośłinkach.
-=*BerniO*=- napisał:
na pierwszy raz niekomu nie polecam hydroponiki trudna jest
To masz rację... ale, jeżeli ktoś ma dobre podstawy, jest oczytany i obeznany w temacie to sobie i z tym poradzi... Dobrą podstawą jest Grow Chronic Mr. Greena (już 2 raz to pisze, ale ejst fenomenalny :)) ogólnie to życzny mateusz-owi powodzenia i dużo szczęścia... Jak coś zarobisz już to zainwestuj ;) Może dojdziesz do tego : http://www.phishhook.com/board/viewtopic.php?t=550448 ;) pzdr

M

mateusz

Guest
dobra teraz to ja mam gorsze zmartwienie kupiłem nasiona w slkepie internetowym i niewyliełkowało ani jedno może ktoś mi powie o co w tym chodzi ?? :/

S

SOLARR

Guest
Po jakim czasie to stwierdziłeś ??
-Chodzi mi o czas od kiełkowania.

M

mateusz

Guest
o i tak wogule to pomieszczenie w którym będą roślinki to będzie taki dół wszystko będzie wyizolowane foliją i styropianem będzie dach prawdoposobnie metalowy wejście itp i zmieniłem zdanie będzie większepomieszczenie jakiś 5m długości 3 serokości lampy mam za free :D więc sie o to niemartwie tylko najgorsze są od tygodnia niekiełkujące nasiona mogłem coś zrobic źle ?? bo wszystko było dobrze zrobione ciepło parapet dobrze nasłoneczniony ziemia do kwiatków żwir w doniczce woda bez hloru i wkońcu z 20 nasion hollendrys hope nic niewykiełkowało moge coś zrobić sprzedawcy poza złożeniem raklamacij ?? (reklamacja go nierusza) mówi ,że niewidzi w tym swojej winy więc może ja coś źle zrobiłem ??

H

haszyszekk

Guest
mateusz, a masz już wszystko gotowe??? jak nie masz przygotowanego miejsca i reszty to po co kiełkujesz :scratch: kiełkowanie to ostatnia czynność przygotowawcza...
1. Z jakiego sklepu masz te nasiona?
2. Opisz dokładnie warunki w jakich je trzymałeś.
3. Ile czasu minęło od zetkniecia nasion z wodą?
4. Masz w tym jakąś wprawę?
5. Jaka to odmiana i jak wyglądały nasionka?
6. Czy przy kiełkowaniu miałeś jakieś wątpliwości?
7. Ile zapłaciłeś za pestki i w jakim opakowaniu przyszły?
Odpowiedz w miare wyczerpująco to moze sie coś zaradzi... pzdr

[ Dodano: 2006-05-01, 20:34 ]
mateusz napisał:
żwir w doniczce
A co ma do samego kiełkowania żwir :scratch:

M

mateusz

Guest
holendrus hope to miała być odmiana którą chciałem hodowac na zewnątrz z hodowli z zwwnątrz chciałem zarobić na nasiona jakieś lepsze może żeńskie ale ostatnią żeczą którą byz zrobił to kupił nasiona jakieś do chodowli indoor
odp1 kłupiłęm je z http://www.reggaeseeds.za.pl/index2.html za 44 zł 10 sztuk odp2nasiona trzymałen w torebeczce takiej w jakiej dostałem bo już wszystko miałem przygotowane chciałem zrobić tak ,że 10 nasion na 48 do wody a 10 na płatki kosmetyczne i tak zrobiłem zdaje mi sie ,że mam w tym już wprawe bo juz miałem kilka roślin i roche kiełkowałem i z każdymi robiłem to co z tymi i nigdy niemiałem problemu nasiona odp3były takie jak zawsze średnie nieduże nie małe takie z białymi kreskami wyglądały zdrowo odp 4 przy kiełkowaniu niemiałem żarnych wontpiliwści bo już robiłem to nie raz nie dwa nasiona doszły w torebeszkach takich chermetycznych czy jakiś pod płytą w opakowaniu a żwir był po to żeby dziurki w doniczce sie niezapchały i żeby niebyło nasmiaru wody tylko żeby sobie spłynoł nadmiar wody zawsze tak robiłem i zawsze było luzz

H

haszyszekk

Guest
A to co piszesz jest bardzo ciekawe... właśnie rozmyślałem nad tą stronką czy to aby nie lipa... dostałem 5 pestek z openseeda i też żadna nie wykiełkowała do końca... nadal o nie walcze...
mateusz napisał:
10 nasion na 48 do wody
na 2 doby :scratch: to chyba troche za dużo... zwykle sie daje żeby napeczniały. na jakieś 2 godzinki...
mateusz napisał:
parapet dobrze nasłoneczniony
Ale słońce do nasionek dostępu nie miało... ?
Jeżeli mialy ciemno to zrobiłeś wszystko jak należy... Jeżeli planujesz poważną chodowle to powinieneś zaopatrzyć sie w poważne nasionka... cannabis.fr.pl
Nasionka z innych stronek są dla dzieciaków z podwórka... palenie tylko dla siebie i znajomych. Z tych pestek będziesz miał i plon i jakość. pomyśl o tym.
Jak wciśniesz ludziom kit to następnym razem moga nie wziąć...
Doadm tylko jeszcze ten link: http://www.forum.haszysz.com/viewtopic.php?t=30
Bez nażucania sie oczywiście ;)
Z człowiekiem od tego sklepu mam kontakt to sobie z nim pogadam...
Moze sie coś wyjaśni :scratch:
mateusz napisał:
holendrus hope
Pierwszy raz słysze o takiej... może chodziło ci o hollands hope?
Jeżeli naprawde chcesz robić dobry stuff to daj sobie spokuj z nasionkami innego pochodzenia niż cannabis.fr.pl na tą chwile nie ma innych nasion tej jakości do nabycia w polsce, więc pomyśl o tym... mozesz kupić mniej feminized i pobawić sie w klonowanie... będziesz miał rośłinek bez limitu. pzdr

M

mateusz

Guest
dobra h*j z tymi nasionami juz z nich chyba nic niebędzie musze kłupic coś lepszego no nie a może ktoś ma pomysł jak moge zarobić ja jakieś dobre nasiona może ktoś by mi ofiarował jakieś nasiona hollands hope moge ostatecznie zapłacić zależy mi na tym żeby to była odmiana przystosowana do hodowli outdoor sa chętni (teraz pewnie powiecie ,że jestem głupi kupując jakiś byle jakie nasiona ale zrozumcie mnie niemam kasy a musze zarobić na nasiona do hodowli indoor w tym dole wicie pewnie o co chodzi)

H

haszyszekk

Guest
Masz niezły zgryz... polecam ci wziąć kredyt w jakimś banku. Jak będzie plo to spłacisz i już. Możesz też pożyczyć od kogoś albo na procent od TYPA :)
Tanie i pewne nasionka ma Quikemind (jak źle napisałem to b. przepraszam).
Robił kiedys openseeda na forum, więc moze nawet ci opóści jak weźmiesz więcej...
Jak do indora to juz nie myśl o innych tyko z cannabis.fr.pl lepiej ci wyjdzie jak kupisz troche drożej niż tanio i byle co...
Ogólnie pomysł z zarobieniem na oucie jest troche nie ten teges... na kaske będziesz czekał kilka miechów. Rośliny mogą zostac zapylone i zamiast dorym zielskiem będziesz chandlował pestkami :pale: W każdej chwili moze sie zjawić amator twoich oucików (smerf, królik, sarenka, palacz itd.)
Opcja z pożyczką najlepiej ci sie opłaci, szczególnie ze teraz łatwo jest dostac niewielką pozyczke na dobrych warunkach i niewielkich ratach (albo spłacie jednorazowej).
Bla bla opcji jest dużo. pzdr

H

haszyszekk

Guest
Ja uprawiam "Z" ;) Właściwie to można i bez, ale trudniej jest wyczuć ile rołśinie dodac wilgoci... praktycznie nie można ;)
Jak chcesz mie poważna uprawe to mósisz miec przyżady pomiarowe. pzdr

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół