akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Wpływ THC na rozwój intelektualny (i teeen aromat ;)

Wyszukiwarka Forumowa:
D

Dzej

Guest
fruttis napisał:
baka nie pomaga w obiektywnym pojmowaniu swiata zeczywistego...

odrealnisacz nie ma prawa pomóc, to bylo by nieslusxzne z celem jego istnienia

WeedMarlboro

Well-known member
Buchów
3
ja wam powiem ze to prawda ze jak jarasz to ciezej sie skupic powiem tak jezeli chodzi o humanistyczne to jak zaczołem jarac to bez kitu podniosły mi sie oceny
moze zbieg okolicznosci a co do np matmy w 2 miechy spadłem ocene nizej na lekcji muzg gówno co z niej wyciagał co do przerw niejarałem juz od 1.5 miecha
ale w baniaqu i tak sie zmienia na stałe moze po czasie troszke sie człowiek odmula ale...jakies tam slady zawsze zostaną

w kazdym badz razie od jarania napewno jest gorsza gra lineage2^^

O

obserwator

Guest
ja wam powiem ze to prawda ze jak jarasz to ciezej sie skupic powiem tak jezeli chodzi o humanistyczne to jak zaczołem jarac to bez kitu podniosły mi sie oceny
Kolego masz racje. Sam u siebie zauwazylem,ze np. na j.polskim kiedy jestem zjarany bardziej lapie rozne teksty ze zrozumieniem :cheers:

Jamal

Well-known member
Buchów
0
U mnie po jaraniu (na bace jeszcze) lepiej zapamietuje rzeczy ktore mnie ciekawia a do innych ktore mnei nei pociagaja jest juz gorzej. Po kilku latach palenia ok 3-4dni w tygodniu po 3-4 razy dizennie rzeczywiscie odczuwam lekkie braki w pamieci. Jaranie w wiekszym czy mniejszym stopniu wkoncu sie odbija na psychice i tego sie ominac nie da. Jak pale to nigdy nie hche mi sie uczyc itp wiec w ten sposob opuszczamy sie w nauce. Nie polecam jarac przed waznymi testami,sesjami itp to napewno sie z***iecie pozatym faza po dluzszej przerwie jest owiele lepsza. Ale kto nie przygranie worka gdy jest na cisnieniu :D pozdro dla prawdziwych palaczy (sa to tlyko moje spostrzezenia)

kkelol

Well-known member
Weteran
Buchów
5
witam, mam 18 lat pale raczej regularnie od chyba 4 lat, mysle ze wszystko zalezy od danej osoby, ja na przyklad jestem scislowcem, lubie matme i chemie, fize troche mniej. po jaraniu nie tyle ciezej co dluzej wykonuje pewne obliczenia lecz jaranie nie przeszkadza mi w logicznym mysleniu. jak chcecie sprawdzic jak wasz mozg dziala po paleniu to znajdzcie test na inteligencje, zjarajcie sie(tak pozadnie) zrobcie go i zapiszcie wynik, a na nastepny dzien juz bez bomby zrobcie go jescze raz. mi wyszlo na bombie 105, na trzezwo 140. reasumujac moje zdanie jest takie jak ktos pali z glowa to mu w niczym nie przeszkodzi.

S

Solcio

Guest
Sqnsument napisał:
Ja mam tak jak zapale to moge się uczyć i nawet dobrze zapamiętuje . Ale jak nie zajaram to nie mam motywacji do nauki. A co do koncetracji to nie wiem bo od 9 lat nie było dnia bez zielska ;-] . Trzeba zaznaczyć , że skończyłem technikum morskie a teraz będzie 3 rok studjów. Więc nie jest tak żle. :silent:

Tak jasne 3 rok studiów a pisac nie potrafisz ... pewnie masz dyslekcje i dysgrafie lol2...

Btw: moje odczucie jest takie, ze jednak zle wplywa to na myslenie, na PISANIE <lol2>
Ogolem z czasem na bo dzialanie THC to jest zabijanie sz arych komorek ;)

BTW: zauwazyliscie, ze doslownie kazdy tu robi bledy ortograficzne? Niektorzy mniej,niektorzy wiecej... takie bledy to sie robi majac 10-12 lat.
A jesli wszyscy tu palacy sa to raczej conajmniej tak 14+
A wiec pisac w tym wieku juz sie potrafi...

WnioseK?Im wiecej palisz tym gorzej myslisz,piszesz,czytasz... Wiem po sobie ;) Aktualnie pale... okazyjnie

gomeS

Well-known member
Buchów
0
jesli chodzi o moje dziury w glowie, to albo sobie wijam albo mam problem z rozmawianiem z ludźmi, gorzej kleci mi sie zdania no i oczywiscie pamięć lekko siada, zawieszki też sie zdarzają nie raz :) ale jescze nie jest najgorzej, trzeba ograniczyc dżojki bo sie zamulimy na maxa :D

rudy

Well-known member
Buchów
0
u mnie to jest troche gorzej bo to sie przejawia czesciowa utrata pamieci krotkotrwalej poniewaz np czytam dlugi tekst i zapominam poczatku chce cos powiedziec wystarczy ze pomysle o czyms innym i juz nie wiem co chcialem powiedziec jednym slowem zeby mi cos wyszlo musze sie bardzo mocno skupic

kkelol

Well-known member
Weteran
Buchów
5
osatnio fajny program ogladalem o mj.

jest udowodnione ze spalajac 1 gram marihuany, czas potrzebny na usuniecie calego THC z organizmu to ok 2 tyg. tak wiec jezeli ktos pali codziennie, co dwa lub trzy dni i nie robi wiekszych przerw to THC gromadzi sie w organizmie(stad efekt wolniejszego myslenia i gorszej koordynacji ruchowej). THC jednak nie zabija komorek nerwowych, palc paierosa zabijasz wiecej komorek nerwowych niz spalajac blanta z 1 lub 2 gietow palenia.
tyle faktow :) pozdro

drjoint7

Well-known member
Weteran
Buchów
0
z tym skupieniem roznie bywa ja np nigdy nie umielm sie uczyc histori czytac lektor itp a jak zapale tak dobrze to raz przeczytam cos i wszystko pamiteam bho sie zajawiam i wyobraznia robi swoje najlepiej sietak histy scisle przedmioty nawte lapie bez problemu kazdy ma inaczej

J

jointman

Guest
Ja miałem tak jak paliłem przez pewien czas to nie mogłem się niczego nauczyć byłem tępy jak but, ale paliłem dalej i h*j z nauką. A tu nagle jakby mnie olśnilo, wystarczylo ze raz przeczytałem stronę z zeszytu i umialem to na pamięć a paliłem dalej nie wiem od czego to zależy

gomeS

Well-known member
Buchów
0
drjoint7 napisał:
z tym skupieniem roznie bywa ja np nigdy nie umielm sie uczyc histori czytac lektor itp a jak zapale tak dobrze to raz przeczytam cos i wszystko pamiteam bho sie zajawiam i wyobraznia robi swoje najlepiej sietak histy scisle przedmioty nawte lapie bez problemu kazdy ma inaczej

nie no jesli chodzi o nauke po paleniu to NIGDY wg mnie nie zda to swojego egzaminu...

S

Sopel

Guest
U mnie to wygląda następująco:

Palę dosyć dużo, czasem więcej, czasem mniej, ale jak na polskie warunki to raczej więcej niż mniej. Ponadto studiuję (renomowana państwowa uczelnia, chwytliwy kierunek), pracowałem wielokrotnie w różnych miejscach pracy (dorabiając sobie) i, pomijając syndrom amotywacyjny (który swoją drogą towarzyszył mi od zawsze i ciężko powiedzieć, czy jest efektem bakania) i rozpieprzenie dnia przez motanie weedu, nie mam problemów z koncentracją i nauką. Niejednokrotnie miały miejsce sytuacje w których spalałem na przykład 2g na dwóch w ciągu dwóch godzin, żegnałem się ze znajomkiem i zaszywałem w pokoju nad książkami (materiał z pogranicza nauk humanistycznych i ścisłych, generalnie rzecz biorąc ultraabstrakcja). W sumie nawet fajnie się to czyta - człowiek puszcza sobie miłą muzyczkę, jakiś smoothjazzik czy coś takiego, robi dobrą herbatkę i na luzie czyta 120 stron po czym następnego dnia na ćwiczeniach wszystko pamięta.

I z tego co wiem, nie mam problemów z ortografią ani fleksją :)

M

maxell91

Guest
nie wiem czy zacząć jarać, poradzcie mi coś... :queen: :scratch: :silent:

gomeS

Well-known member
Buchów
0
maxell91 napisał:
nie wiem czy zacząć jarać, poradzcie mi coś... :queen: :scratch: :silent:

najlepiej to zacznij napie****ac here po kablach... :/

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół