• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Wszechobecna żółć

Wyszukiwarka Forumowa:

wiaka08

Member
Buchów
0
Lałem Terra Flores, sypałem 10kg dolomitu na 20 krzaków, biohumus, Bloom C i .Terra vega+Bloom C dałem wczoraj, choć pewny tego mixu nie jestem, ale próbowałem już wszystkiego i nie jest dobrze. Wszystkie rosliny leje tymi samymi srodkami, a wykazuja rozne braki. Sam juz nie wiem o co chodzi. Proszę o pomoc z takimi oto problemami:

1
IMAG0202.jpg

Dziurki spowodowane przez przędziorki?

2
IMAG0184.jpg

3
IMAG0178.jpg

4
IMAG0158.jpg

5
IMAG0144.jpg

6
IMAG0125.jpg

Co to za żółć? Przenawożenie? Niedobór? Flushować? Sam już nie wiem.... Na drugim zdjęciu kwitnie, ale strasznie licho, łodygi fioletowieją.

7
IMAG0169.jpg

A ten okaz ma jeszcze dodatkowo powykręcane listki i te brązowe dziwne plamy....

Proszę o pomoc, bo kwiatki się wykończą bez was!!

wiaka08

Member
Buchów
0
Sypnąć jeszcze z 10kg na te 20 krzaków i tak co tydzień- 2? Wokół jest iglasty las czyli kwaśna ziemia. Możliwe że po każdym deszczu ziemia w dołkach robi się kwaśniejsza i to jest efekt?

Demolka

Active member
Buchów
0
Nie wiem czy tylko ja to zauważyłem ale nie chodzi o przenawożenie? 10kg dolomitu na 20 plantów to wychodzi po 0.5kg + zapewne przedawkowałeś troche inne nawozy. Nie lej narazie nawozów, lej czystą wodę.
Jeśli nie mam racji popraw mnie ktoś.

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Nie wiem czy tylko ja to zauważyłem ale nie chodzi o przenawożenie? 10kg dolomitu na 20 plantów to wychodzi po 0.5kg + zapewne przedawkowałeś troche inne nawozy. Nie lej narazie nawozów, lej czystą wodę.

0,5 kg to za mało a nie za dużo ! Taka drobna różniczka ! Zapewne kolega niedonawoził innymi nawozami. Lej jej nawozy. Ona głoduje !

wiaka08

Member
Buchów
0

Dolomit sypałem nietylko bezpośrednio w dołek, ale też wokół, jednak mam wrażenie, że ziemia z ogrodniczego, którą tam zastosowałem strasznie słabo chłonie wodę. Może dolomit posypany tylko z wierzchu nie wchłonął się w głębsze partie ziemi. Nie wiem czy problem nie rozpoczął się, kiedy chciałem dostarczyć na dłużej, jednorazowo nawóz na kwitnienie i wbiłem po 2 pałeczki nawozowe z ogrodniczego na kwitnienie dla surfinii czy tam pelargonii... To było około miesiąca temu.

Nawozy organiczne niby są ciężkie do przedawkowania, więc narazie zostawiam Bloom-C(20ml/5L) i biohumus do podlewania. Dziś zaleje je 50L takiego specyfiku i przegrabię ziemie z wierzchu, żeby dolomit wbić trochę głębiej w ziemię. Zawsze lałem 20L wody+nawozy i wydaje mi się to mało. 50-60L będzie dobrze?

Roślinka nr 3 cierpi na cos innego niz np. 4. Jakim niedoborem się różnią, jest w stanie ktoś określić, ewentualnie doradzić czym to naprawić?

Ostatnia edycja:
D

delete

Guest
Problem leży w pH gleby i żadne nawożenie właściwie nie zadziała tak jak powinno...ewentualnie dolistne, ale te z kolei musi być dość często przeprowadzane. Widać niedobory potasu, fosforu, magnezu i wielu innych pierwiastków...

wiaka08

Member
Buchów
0
Na taką odpowiedź czekałem. Dzięki wielkie! Jutro wypróbuje. Porobie kilkucentymetrowe dziury w ziemi i posypie ziemie, zaleje duża ilością wody i zobaczymy co z tego będzie. Wodę dalej mieszać z nawozami i tak podlewać?

G

Gość

Guest
Równie dobrze możesz rozrobić dolomit z wodą i dopiero podlać bo bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie.

StonedDriver211

Well-known member
Buchów
0
Dolomit jako skała jest bardzo słabo rozpuszczalna w wodzie dlatego jak już tak chcesz żeby był efekt jakiś to nasyp dolomitu do wody tydzień wcześniej i zostaw ,a przed podlaniem rozrób tą zawiesine z czystą wodą .

wiaka08

Member
Buchów
0
Poprawiło się, zastosowałem dolomit, podziurawiłem i pzegrabiłem ziemię. Daję Blooma C i oprysk z Canna Boostera, dziś odrobinę terra flores...

DSC01181.JPG

DSC01180.JPG

DSC01163.JPG

DSC01162.JPG

I ładny topek traktowany tym wszystkim co reszta- planuje za miesiąc ścinkę:

DSC01164.JPG

DSC01176.JPG

DSC01174.JPG

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół