• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Wszystkie choroby na raz?

Wyszukiwarka Forumowa:

jrkkksmoke

Member
Buchów
0
Biedna moja pokrzywka:<

Staje się jasno zielona, liście żółkną i usychają a łodyga jest czerwona

kupiłem biohumusa wlałem koreczek na szklanke wony i podsypałem łyżką dolomitu ale efektu nie widać, POMÓŻCIE :zjarany:

Ostatnia edycja:

jrkkksmoke

Member
Buchów
0
Zrobione, dalej apeluje o pomoc bo nie wiem co zrobić
dodam jeszcze że liście są lekko oklapnięte do dołu ale po dolomicie i biohumusie troche poszły w góre
Roślina była szczepiona korzeniami z inną i podczas rozdzielania straciła korzenia troche.

Ghostrain

Well-known member
Buchów
1
Podczas przesadzania z częściową utratą korzeni masz zagwarantowane zatrzymanie wzrostu na długi czas. Na pewno już nie doścignie tej drugiej

jrkkksmoke

Member
Buchów
0
Ona szybko rośnie na boki a nie do góry to mi nawet pasuje ale co zrobić żeby była ładna zielona

chudyrok

Well-known member
Buchów
0
no to jak korzenie są w złym stanie to lipa jest, żeby odbudowały jakoś je przed flo bo będzie lipa z nawożeniem jak masz jakiś ukorzeniacz wspomagacz rozrostu itp to podlej

a jak tak sie boisz o liście może spryskaj czymś na flo jakiś florowit i siarczanem magnezu

Kiedy zawartość fosforu w roślinie jest niewystarczająca, może spowodować to ogólny słabszy wzrost rośliny, niedobór powoduj słabszy przyrost i ogólne osłabienie. Jego brak powoduje słabszy rozwój liści oraz ich ewentualne choć nie konieczne odpadanie. Wrąbki dookoła liści lub liście do połowy mogą być brązowe, zawijając się do środka, powodując lekkie unoszenie się do góry. Wachlarze liści mogą mieć ciemno zielone/fioletowe kolory z żółtymi odcieniami wraz z stłumionym niebieskim kolorem. Łodyga może być czerwona jak i ogonek liścia. Nie jest to jednak 100% oznaką braku fosforu ale może nią być.

sprawdzałeś ph wody jaką podlewasz? też wyrównujesz dolo czy jakieś badanie ?
a ilu litrowa donica?
jak widać trzymasz ją na oknie to lepiej niech się rozłoży na boki niż ma być badyl po glifa górnego

jrkkksmoke

Member
Buchów
0
Podlewam wodą źródlaną z biedronki, a doniczka dostyć mała jest góra 2L. Z tydzień temu dopiero zaczęło się coś dziać a tak to rozrastała się w oczach. Kupie dziś florowit i podleje biohumusem.
A może to być wina np. złej wentylacji pomieszczenia?

chudyrok

Well-known member
Buchów
0
no własnie tak myslałem ze masz mała tą donice moze w tym tkwi problem wez ja przesadz do przynajmniej 5l albo wywal ja na out w przygotowana ziemie z dolo

jrkkksmoke

Member
Buchów
0
Większa donica, trochę biohumusa i woda z dolomitem. Wszystkie listki które zaczynały usychać, uschły... Główna łodyga zaczyna się robić coraz bardziej zielona ale te które z niej wyrastają są nadal czerwone:<

jrkkksmoke

Member
Buchów
0

Pięknie zakwitła ale coś się dzieje z liściami wykręca je na wszystkie strony i usychają, pomocy co zrobić mam
Podlewam wodą z florovitem

NN.

Well-known member
Buchów
1
Za dużo nawozu lejesz. Możliwe, że za gorąco / za blisko lampy.

jrkkksmoke

Member
Buchów
0
Za dużo nawozu lejesz. Możliwe, że za gorąco / za blisko lampy.

Ale jak za gorąco, moze i trzymam dosyć blisko ale to by tylko te górne się wypalały a dolne? Też są takie. Odstawie florovit i sypne dolomitu

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół