nasiona marihuany

WW zOS od Bogusika

Wyszukiwarka Forumowa:

Furi

Well-known member
Buchów
0
Jak juz tylko dostane nasionka licze ze bedzie to do konca wakcji przystepuje do uprawy i nurtuje mnie jedno pytanie jak długo mam dac wega? Na cannabis . fr czytałem ze dobrze sobie razdzy po 2 tyg wegu ale czy to nie zamało? zwiekszenie wega o 2 tyg? Widocznie zwiekszy plon?

B

blancik

Guest
Wszystko zależy jaką dysponujesz wysokością. Ale jeżeli dysponujesz w miare dobrą wysokością, to cztery tygodnie będzie odpowiednie, pamietając przy tym iż roślina po przelączeniu na flo jeszcze podrośnie i to nie malo, umnie np. drugie tyle, a nawet zdeka więcej.
Pzdr! :)

MaoVi

Well-known member
Buchów
0
zwiekszy plon bo rosliny beda wieksze, o ile dobrze rozumuje -im dluzszy weg tym wieksza roslina...

Furi

Well-known member
Buchów
0
Acha zrobie tak jak roslina osiagnie 40% wysokosci boxa to włacze flov. Dobry pomysl?

L

Lift

Guest
A nasionka napewno teraz wykielkuja ??????? Mi sie wydaje ze moze byc problem. Bo zgodnie z cyklem zycia konopii nasiona zrzucone na jesien kielkuja na wiosne. Wiec jak da rade ?? Ja tez bym wczesniej hodowle zaczola ale niewiem czy tylko nasionek nie zmarnuje :D
PzDr... :queen:

Mazar

Well-known member
Buchów
0
zgodnie z cyklem zycia konopii nasiona zrzucone na jesien kielkuja na wiosne ej no własnie jak to jest ?
ostatnoi sie pytałem o to babci ale nie dostałem zadowalajacej odpowiedzi coś tak mowiła
ale chyba nie była to dobra odpowiedz
Np jak by zostawic jaks dobra odmiane np ES albo coś innego
i by rosły na tej samej miejscowce zenska i mesk
zrobiły by sie pestki i jak na wiosne by były nowe roslinki?
poooooooooooooooookuj :salut:

L

Lift

Guest
zixOne napisał:
pytałem o to babci
Dwa dni temu bylem na urodzinach i byli tam wszyscy lacznie z maja kochana babcia :sunny: i tez jej pytalem jak to jest, a ona "nasionka maja w sobie taki naturalny zegarek i jak wiedza ze jest jesien to nei wkielkuja bo wiedza ze umra, szczegolenie te jednoroczne tak maja" ufam babci... a wy co cadzicie ????

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Lift napisał:
a ona "nasionka maja w sobie taki naturalny zegarek i jak wiedza ze jest jesien to nei wkielkuja bo wiedza ze umra, szczegolenie te jednoroczne tak maja" ufam babci... a wy co cadzicie ????

jakoś na indoorze kupne nasiona kiełkują cały rok.

L

Lift

Guest
lubo napisał:
jakoś na indoorze kupne nasiona kiełkują cały rok.
moze nasiona cannabisu sa jakos modyfikowane :scratch: ludzie wiedzac ze inni beda chcieli uprawiac je in o kazdej porze roku wzieli sie za to i cos zrobili :scratch:

Mazar

Well-known member
Buchów
0
kiedys mi babci opowiedała jak to było za jej czasow
mowiła ze mieli 3 hektary zielska ale przemysłowki chyba, chociaz cos wspominała o
suszkach(meskich) i zenskich nie pamitak jak ona na to mowiła
opowiedzaił mi cały cykl tego jak sie robi sznurek hehehe:D
a w indoor rosna poniewaz tak maja inna temperature niz w poze jesiennej oraz switało
tak mi sie wydaje

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
no to wasze babcie się mylą, nasiona które dojrzały są gotowe do kiełkowania one nie wiedzą czy jest wiosna czy qrde zima wszystko zależy od warunków w jakich żyje.

Robi się wilgotno kiełkuje .. widzi słoneczko idzie dalej i tyle.

Jak robiłem sionka to stały może z tydzień potem je wykiełkowałem nie było żadnych problemów.

Czuje, że z każdym sionkiem tak się da zapewniająć im warunki do kiełkowania.

B

blancik

Guest
100% kielkują i nie trzeba się o to martwić, mi dzisiaj już wyszly z ziemi nowe roślinki. Na chusteczkach leżaly póltora dnia, takze niema napewno z tym problemu, no chyba że te moje mialy popsute te zegareczki ;)
Pzdr!

Pedro

Well-known member
Buchów
0
Dokładnie nie ma czegoś takiego jak zegar w pestkach - wiadomo, że jak się rzuci je na jesień na dwór nic z tego nie wyjdzie - wiadomo warunki nie bardzo sprzyjające ;)
u mnie 3 x lr już w ziemi i 2 x nl :]

Enter

Well-known member
Buchów
0
wszystko zależy od warunków w jakich zachodzi proces kiełkowania, głównie chodzi o temperature otoczenia, gdy jest chłodno to pestki będa dłużej kiełkować albo wogóle tego nie zrobią. dlatego przeważnie się kiełkuje na wacie lub czymś podobnym, łatwiej jest utrzymac temperature otocznia, ziemia jest zawsze chłodniejsza. nasionka kiełkują cały rok, w każdej porze roku ale gdy są optymalne warunki.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół