akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

wybór miejscówki na 2013

Wyszukiwarka Forumowa:

roslinorzerca

Member
Buchów
0
Jako że to mój 1 post to witam wszystkich.
Planuje zacząć szukać miejscówki na rok 2013. Na ten rok niestety nie znalazłem 240km przejechane samochodem po wioskach i nic. Teraz zmieniam taktykę szukania na bardzie ekologiczna i może coś znajdę.

W związku z tym mam parę pytań.
Ile miej więcej powinien mieć powierzchni spot żeby posadzić tak około 10 krzaków (myślę że jak na pierwszy raz to wystarczy). Planuje go obsadzić różnymi roślinami. Polecacie jakieś ?
Koszty nie graja roli dlatego chciał bym żebyście mi powiedzieli jakie najskuteczniejsze chemikalia mi się przydadzą.
Czyli na chwasty, pleśń, zwierzęta,nawóz, coś jeszcze ? Nawiezienie ziemi też nie stanowi problemu.
Na co mam zwrócić uwagę przy przygotowaniu już wybranego spota ? (planuje już w tym roku przegotować go jak do sadzenia na drugi)[aha nie chodzi tu w tym pytaniu o maskowanie tylko o dogodzenie roślince]

I jakie odmiany na start byście mi polecili na tego konkretnego spota. (odwiedziny max 3-4 razy + 1 raz zbiory).
o czymś zapomniałem ?(o wyborze miejscówki się już oczytałem oraz naoglądałem fot pytających czy miejscówka jest ok wiec oto się nie pytam)

Pozdrawiam
roslinorzerca

D

delete

Guest
Pooglądaj fotorelacje, zobaczysz mniej więcej jak wyglądają spoty użytkowników. Jest pełna rozpiętość miejscówek od szczerego pola po zacienione krzaczory, najważniejsze, żeby było bezpiecznie.
Do 2013 masz jeszcze kupę czasu, jak nie jesteś leniem wszystko o co pytasz znajdziesz na forum.
Btw Poszukiwanie spota za pomocą auta to mało skuteczna metoda. Idż tam gdzie nie wlazłbyś za nic w świecie, masz dość? Idź dalej tam będzie dobry spot! Krzaki, bagna itp

D

delete

Guest
ku#wa mać kolejny leń, któremu sie nie chce klawiatury użyć! Wszystko jest na forum! Wszystko! Wystarczy poszukać do cholery! www.wiki.haszysz.com tu masz wszystko! A jak czegoś nie znajdziesz tam to szukaj na forum i nie pisz więcej głupich postów!

roslinorzerca

Member
Buchów
0
ku#wa mać kolejny leń, któremu sie nie chce klawiatury użyć! Wszystko jest na forum! Wszystko! Wystarczy poszukać do cholery! www.wiki.haszysz.com tu masz wszystko! A jak czegoś nie znajdziesz tam to szukaj na forum i nie pisz więcej głupich postów!
[nie wiem po co piszesz takie posty tylko zaśmiecasz forum]

to powiedz mi jakim cudem miałem odpowiedź na to pytanie sobie znaleźć
I jakie odmiany na start byście mi polecili na tego konkretnego spota.
co do reszty to i może tak jednak może ktoś zwróci na coś moja uwagę.

Za pozostałe posty innych użytkowników dziękuje. I liczę że znajdę odpowiedzi na pozostałem pytania.

Pozdrawiam
roslinorzerca

G

Guest

Guest
odwieczny problem miejsce zamieszkania MJ .....
teraz własnie jest odpowiedni moment na jej szukanie , wszędzie zielono i widac gdzie słonce dociera a gdzie nie no widac jak jest zarosniete miejsce bo co niektuzy szukaja w marcu , o jaka ładna biore a przychodzi wiosna a tam brak lisci i maskowania albo zrosnieta tak ze jest cały dzien ciemno :) wiec jak szukac to teraz zeby na wiosne niebyło , ja tam zawsz szukam latem na zime przygotowany wiosnom wpadam z nawozem i plantami i po kłopocie ( choc niezawsze tak było ;) )

roslinorzerca

Member
Buchów
0
@zielona mila

też właśnie gdzieś tak przeczytałem że trzeba szukać latem i od razu przyznałem gościowi racje bo ja szukałem wcześniej na wiosnę i była lipa.:spalony:

SzalonySzaleniec

Well-known member
Buchów
0
Teraz jest idealny moment do szukania spota. Najlepiej jakbyś najpierw w google maps ogarnął miejsce, potem na wiki haszysz upewnił sie, a na sam koniec wybrałbyś sie w plener. Jako, że jest jeszcze wcześnie to mógłbyś poszukać nasion pokrzyw i porozsiewać do okoła, to byś miał większe szanse, że spot będzie bezprzypałowy :spalony:

roslinorzerca

Member
Buchów
0
O maskowanie to ja się nie martwię(jestem troszkę paranoikiem wiec spot będzie dość bezpieczny) tak bardzo jak o wybór odmian, i odpowiednie przygotowanie spota a żeby im maksymalnie dogodzić przy minimalnej ilości odwiedzin. A pokrzywy i owszem od początku palanuje posadzić + jakieś inne cudeńka.

SzalonySzaleniec

Well-known member
Buchów
0
Moge Ci polecić Easy Sative, Passion, Maroc, Shaman. Na oucie też mogą się przydać automaty (z nimi są szybsze zbiory) np. ak 47 i Disel Ryder. Co do roślin odstraszających to WSZYSTKO TYLKO NIE !!!BARSZCZ SOSNOWSKIEGO!!! Poczytaj na temat tej rośliny to będziesz wiedział dlaczego Ci ją odradzam

roslinorzerca

Member
Buchów
0
Dzięki za odmiany mam nadzieje że uda mi się załatwić nasionka bo w tamtym roku miałem tylko bez nazwy ale i tak nic nie zeszło szczęściem ze były za darmo. A co do krzaczków to na razie myślę sadzić takie jak znajdę mniej więcej w tamtym otoczeniu żeby się jakiś leśnik nie skapł że coś jest nie tak.:smokee:

SzalonySzaleniec

Well-known member
Buchów
0
Polecam sklep ganjafarmer.pl (na ten sezon zaopatrzałem sie u nich), f2seeds.fr.pl, cannabis.fr.pl, holenderskiskun.pl. Są to sklepy z pozytywnymi opiniami na tym forum więc powinno być ok :)

Dziamdziak

Well-known member
Buchów
0
Po pierwsze: Zmień nick i wróć jako roślinożerca.
Po drugie: Najlepiej kupować pestki na out po sezonie jak są duże obniżki.
Po trzecie: Możesz jeszcze kupić w pestkashopie jakieś tanie automaty i posadzić jeszcze na pewno dojdą. A ze względu na ich rozmiar nie potrzeba nie wiadomo jak dużego spota. Można posadzić na poboczu koło torów pociągowych gdzie są zawsze chaszcze i nikt ich nie znajdzie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół