• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Wybuchowa mieszanka. Co myślicie?

Wyszukiwarka Forumowa:

Śmiały Farmer

New member
Buchów
0
Witam.

Wczoraj podlalem kilka ponad 2-metrowych, 3 tydz. kwitnących passionów taką oto miesznką:

w 10l wody:
- 40 ml canna boost
- 2 łyżeczki melasy z trzciny cukrowej
- 20 ml Pk 13-14
- 1 kopiata łyżeczka Planton K
- garstka dolomitu(bo niby melasa zmienia ph)

Każda roślina była podlana około 1.5 L tej mieszanki.

Jak myślicie? Czy nic sie z roślinami nie stanie? Moze ich taka dawka popalić lub jakoś inaczej negatywnie na nie wpłynąć?

---------- Aktualizacja posta 18:30 ---------- Czas poprzedniego posta 00:53 ----------

widze ze miliard osób chętnych do wypowiedzenia sie... xd moze jednak ktoś sie znajdzie?

Kaliman

Active member
Buchów
0
Po co dajesz jednocześnie PK i planton? Melase i boosta?

To czy popali zależy od samych roślinek, różne odmiany różnie reagują, ale podwójna czy potrójna dawka nawozów raczej nie powinna zaszkodzić. Pozostaje czekać i obserwować.

Lej samo PK (ewentualnie dodawaj trochę biohumusa, z 1/5 tego co na opakowaniu na niedobór azotu) i boosta. Dolomit co jakiś czas. To w 100% wystarczy.

Śmiały Farmer

New member
Buchów
0
jak bym mial wiecej canna boosta to bym go lal wiecej, a melasy wogóle dlatego dodaje melasy bo tania... a planton k z tego samego powodu + jeszcze uzupełnia
brak azotu, którego PK 13/14 nie ma... wydaje mi sie ze dobre rozwiązanie, chociaz to mój 1 out. Zastanawiają mnie jedynie dawki. Mam zamiar jeszcze 2 razy je podlać przed harvestem i nie wiem czy dawke jeszcze zwiększyć czy zmniejszyć, coś odjąć coś dodać? (ścinka za około 2 tygodnie)

Kopiacy Ptak

Well-known member
Buchów
0
co wy za glupoty ***iecie
dawaj podwojna dawke bosta i normalnie pk ale to juz na finiszu
popalisz planty ,
i zrobisz sobie ostra sol w ziemi melase normalnie dolomitu duzo mniej albo i w ogule

biohumusa ja bym dawal minimalnie

kup se lepiej ph metr a nie nawozy marnujesz bo jak tyle lejesz i ciagle chcesz wiecej to moze ona w obule pozywki nieprzyswaja .

Biff

Well-known member
Weteran
Buchów
2
pokaż zdjęcia roślinek bo ciekawy jestem jak wyglądają ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół