• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Wydluzony flo skrocony flo

Wyszukiwarka Forumowa:

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Hey troche zle sie zabralem do poprzedniego pytania wiec zadam je w inny sposob :)

Znalazlem sposob ze skracaniem dnia a wydluazniem nocy i ten sposob podobno przyspiesza dojscie planta do konca ale zmniejsza plony.Natomiast florovit do roslin kwitnacych wydluza kwitniecie z tego co wiem :)

Wiec jak myslicie czy jak bede stosowal ten system oswietlenia i lejac florovit wyjdzie mi czas taki jakbym nie uzywal florovitu a plon bedzie lepszy ??

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Nie będzie, Jeżeli na prawde azot wydłuża kwitnienie to musisz poczekać azż roślina dorośnie chyba że chcesz niedojrzałe jabłka;p Niektórzy twierdzą że azot jest potrzebny, tylko w za dużych dawkach blokuje rozwój w czasie flo ... .

Przy okazji czas to czas skracając okres kwitnienia sposobem o którym piszesz, zmniejszysz sobie plony, ale zioło będzie szybciej dojrzałe. Florvit aż tak nie wydłuży kwitnienia jeżeli wszystko inne (jak ph itp.) będzie ok. Według mojej opinii, nawet jeżeli, to bardzo nieznacznie.

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Bo mi sie wydaje ze moje wiecej nie urosna od jakiegos czasu po scince lisci troche podrosly i teraz wszystko stanelo tylko w dolnej czesci planta jakby sie cos dzialo.Jak myslisz urosna jeszcze i czy lac im tego florovita ?? Oto foty ;p

Pozdro :)

---------- Aktualizacja posta 13:23 ---------- Czas poprzedniego posta 12:51 ----------

Zauwazylem na samym dole lodygi dziwne czarne plamy...Moze to byc plesn ?? Czesto w to miejsce leje wode przy podlewaniu (woda+miod).Moglo to spowodowac ze roslina zatrzymuje sie w rozwoju??

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Słabe te zdjęcia, ale na moje oko są zablokowane mają pewnie za niskie PH, nie lej nawozu na razie, sprawdź PH i jak będzie niskie podlej woda z dolomitem (kilka razy podsyp je dolomitem przed podlaniem. co ile i ile dawałeś tego florwita?

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Czy zle ph nie odbilo by sie zaraz na lisciach ??Z obserwacji forum zauwazylem ze jezeli ktos ma zle ph zaraz liscie zle wygladaja ;p

Narazie podlalem 2 razy florovitem jakos raz w tygodniu.

Foty z telefonu;/ Nie mam czym zrobic lepszych ;/

---------- Aktualizacja posta 14:17 ---------- Czas poprzedniego posta 14:08 ----------

Polamala mi sie zakretka od tego florovitu wiec dalem na oko ;p
Lalem zakretki po butelce 1,5 l dalem 4 zakretki na 1,5l wody

---------- Aktualizacja posta 14:19 ---------- Czas poprzedniego posta 14:17 ----------

Kurde pisze tego posta w kawlkach ;/

Na 5 litrow doniczke wlalem jakos ok 50 ml rozcienczonego florovitu moze troche wiecej ;p
Metoda na oko u mnie jest dosc powszechnie stosowana ;p;p

---------- Aktualizacja posta 14:27 ---------- Czas poprzedniego posta 14:19 ----------

Ogolnie to planuje zakonczyc uprawe na 2-3 miesiace bo za duzo osob wie ;/

Przez ten czas nazbieram potrzebne nawozy mierniki itp narazie nie chcial bym nic w to inwestowac za bardzo ;p

Zastanawiam sie czy czasem nei sciac tego wczesniej...

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Albo to tak wyszło na zdjęciach, albo ja widzę kropki na liściach.... . Jak odżywkę dałeś jak piszesz to raczej nie przenawoziłeś, weź tak czy siak podsyp dolomitem - tanie w ogrodniczych powinno być ja kupiłem w markecie jakimś. Dla mnie nie wyglądają jakby miały kończyć topy nie są spuchnięte itp, coś hamuje ich rozwój ... . Jakie mają światło? HPS?

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Nie nie swiatlo maja slabiutkie 3 swietlowki po 35w.Wiem ze to malo jest wiadomo ale widzialem juz uprawy znajomych co mieli gorsze warunki i plant im dochodzil :)

Zastanawiam sie czy problemem moze byc wilgotnosc...Mam pojemnik po coca-coli uciety od spodu na wysokosc 10 cm i pojemnik plaski gdzie wchodzi ok 100ml wody ze szmatka.Wloski sa skierowane do gory bardzo czy to nie od slabej wilgotnosci ??Na wegu chyba jak jest goraco i slaba wilgotnosc to luscie kieruja sie w gore mam racje ??

---------- Aktualizacja posta 14:37 ---------- Czas poprzedniego posta 14:35 ----------

Poza tym ma bardzo malego boxa 40x30x20 cm temperatura w zacienionym miejscu na dole to 25 stopni 1 wentyl wyciagajacy wlot pasywny i 1 wentyl mieszajacy.

---------- Aktualizacja posta 14:41 ---------- Czas poprzedniego posta 14:37 ----------

Dodam jeszcze ze pestka byla z worka lemon skunka ale mam 95% pewnosci ze to nie domieszka ;p

Wiec mzoe slabsze ma geny niz gdyby to byl z jakiegos seedbanku ;p

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Mnie to nadal na PH wygląda, podlałeś dwa razy nawozem na flo i PH spadło, sprawdzę Ci jeszcze dziś tego florwita czy on na pewno obniża PH (mam tam gdzieś butelkę), reszta warónków wygląda ok. Na flo nie musza mieć wilgotno... możesz ten spodek im zabrać . Kilka razy już widziałem problemy z PH co nie było widać po liściach, a krzak nie rósł. temp. masz dobrą, doniczka mała ale tu doświadczenia nie mam.

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Moze to przez miod ??Dawke miodu dalem duza nawet bardzo duza na 2 litry wody dalem ok 50g miodu do tego pryskam ja jeszcze woda z miodem choc tego nigdzie nie wyczytalem ;p;p

Ide do pracy dziek iza odpowiedzi poczytam wieczorem jeszcze foruma moze cos znajde :D

Pozdro :)

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
uwazaj z tymi opryskami na flo, tym bardziej z miodu - moga ci krzaki nalapac plesni...

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Nie wiem co to znaczy pryskac ;p;p
Dla mnie pryskanie to jest zraszanie tak zeby woda nie zalewala listkow tylko na nich osiadala na zasadzie mgielki :)

Kurde nie wiem co tu robic troche mi sie pod dupa pali i bym ja scial ale z 2 strony szkoda mi scinac zielone jablko jak kolega wyzej napisal ;p;p

---------- Aktualizacja posta 18:14 ---------- Czas poprzedniego posta 17:46 ----------

Przygladalem sie lisciom i nie zauwazylem najmniejszej plamki na nich sa ladne zielone ;p
Tylko te najwieksze liscie na koncowkach sa jakby suche a dalej jakby zolte to wszystko na kawalku ok 2mm reszta lisci jest ok.Na samych szczytach zauwazylem jakby cos takiego z czego wloski biale wychodza jakby nowe sie porobily sa jasno zielone.Tak jakby top chcial sie otwierac tak to wyglada mniej wiecej wielkosci ok 1-2 mm.

Juz nie wie co opisac zebyscie mi jakos pomogli aby to ruszylo :)

---------- Aktualizacja posta 18:16 ---------- Czas poprzedniego posta 18:14 ----------

Tak ogolnie to 10 sierpnia bedzie 61 flo ;p

---------- Aktualizacja posta 24-07-2012 05:36 ---------- Czas poprzedniego posta 23-07-2012 18:16 ----------

Ph ziemi na starcie bylo niby 6,2-7,2 ;p

S

sru

Guest
czarne plamy wyglądają jak pleśń wyczyść zanim puści zarodniki które skażą topy - przetrzyj je wodą utlenioną, usuń wszystkie suche liście i zanieczyszczenia z rośliny i z gleby i lepiej nie zraszaj już w takiej fazie flo

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Ok dzieki zaraz to zrobie :)

Jak myslisz jest sens trzymac to jeszcze czy lepiej nie tracic czasu i kasy i sciac to??

---------- Aktualizacja posta 11:50 ---------- Czas poprzedniego posta 11:14 ----------

Ok plesn usunieta liscie wywalone cos jeszcze moge zrobic zeby sie wiecej nie pojawila ??

---------- Aktualizacja posta 12:42 ---------- Czas poprzedniego posta 11:50 ----------

Topy chyba ruszyly cos zaobserwowalem w gornej czesci ze z tego czegos zielonego co pisalem wczoraj wyszly biale wloski :)

To oknaka ze bedzei sie dalej rozwijac ??

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół