nasiona marihuany

WYKIELKOWALY WSZYSTKIE ALE 2 maja problem z listkami ...

Wyszukiwarka Forumowa:
T

tazzzz

Guest
Witam mam problem posadzilem 4 graperuity feminizowane i 1 WW ... 1 grejfrut i WW tylko co po wykielkowaniu nie urosly im 2 listki a jak sa to niewielkie i jakby na koncach uschly nie wiem dlaczego box na 6 swietlowkach ostrama 24 W zrobiony z 2 kartonow po bananach z wentylacja ... temp 35/25 . 3 pozostale dobrze rozwijaja sie na moje oko ...

czy roslina jest na tyle silna aby zaczela rosnac bez tych 2 listkow ??

co moglo byc przyczyna ?

dziekuje za pomoc

pozdrawiam

B

blancik

Guest
Musisz poczekać niestety. Nic więcej nie zrobisz, te które mają takie listki mogą mieć czasami jeszcze taką oslonke po skorupce i dlatego.
Czekaj i niedlub, powinno się szybko okazać co z tego wyjdzie.

maxdil

Active member
Buchów
0
Moim skromnym zdaniem wydaje mi sie ze za duza temperatura w boxie panuje i to jest jeden z powodow.

T

tazzzz

Guest
moze przyczyna bylo za plytkie wsadzenie nasion do ziemi ?? no i jak poswiecilem tymi lampami to przysuszylo wierzchnia warstwe ziemi i poprostu uschly te liscie ??

Apollo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
tazzz a jak blisko trzymasz lampe od roslin ?? mialem podobnie kiedys do ciebie ze poprostu listki sie przysmazyly podniess wyzej i obserwoj chodz nie za wysoko by ci sie nie powyciagaly stray i do ziemi dorzuc nieco perlitu bo widze ze nie masz elo:) :thumright:

T

tazzzz

Guest
mam ziemie substrat osmocote z kremazytem do palm i juk ... a lampa jest z 10 -15 cm od roslin ... oko dorzuce jak bede przesadzal ...

[ Dodano: 2006-10-03, 13:30 ]
widac ze powoli wyrastaja liscie wlasciwe ale cos marnie to wyglada ...

LOWRYDER

Well-known member
Buchów
1
Ziemia wygląda bardzo sucho, chyba miałeś za sucho i małe listki nie dostały wystarczająco dużo pokarmu. Co ile podlewasz i jaką ilością?

T

tazzzz

Guest
podlewam na oko wsadzam palca na ok 1 cm i jak tam troche wilgotno jest to podlewam ale nie zadurzo ok 50 ml kieliszek moze nie caly gdzies tak co 24 godziny a moze zastosowac takie kapturki zeby ziemia nie schla z gory tak szybko ... gdzies widzialem takie patenty ...

[ Dodano: 2006-10-03, 14:54 ]
ogldalem film instruktarzowy ... "Top quality home growing how to grow weed" no i radzili zeby w poczatkowym stadium rozwoju rosliny stosowac wysokie temperatury moze 35 stopni to za durzo ?? moze za maly karton na tyle swietlowek ... bo jest nie wysoki z 50 cm ... ale chyba to niewystarczajaca ilosc wody sprawila ze to sie tak stalo hmm biedactwa ciekawe czy sobie poradza ...

LOWRYDER

Well-known member
Buchów
1
50ml wody na dobe to stanowczo za mało na taki kubek, szczególnie jak masz wyższą temperature. Podlewaj powoli, aż zobaczysz, że ziemia od dołu jest wilgotna, oczywiście musisz mieć dziurki w dnie kubeczka. Na zdjęciu sytuacja wygląda obiecująco, wychodzą nowe listki z małej łodyżki, fajnie to wygląda :) A co do temperatury, to najlepiej utrzymaj ją w granicach 28-30.
Powodzenia.

M

maniek20

Guest
Napewno masz za sucho to raz. A p drugie masz troche za wysoka temperature. Roslinka mogla sie troche przysmażyc i za to że miała za mało wody uschły listki. Może uda sie ja odratowac.
pozdrowienia

Hooligans 26

Member
Buchów
0
siemanko.
wsadziłem 3 nasionka do szklanki z woda. 2 unaszą sie na goze a jedno opadło na dno. co to moze oznaczac? ze te ktore jest na dnie to sie nie nadaje albo jest stare ?

z gory dzieki za pomoc :queen:

drjoint7

Well-known member
Weteran
Buchów
0
to co ejst na dnie tesh sie uniesie to nci nie oznacza wsyztsko jest ok ale moim zdnaiem leiej kielkuja na wacie z woda niz wszklance

D

delete

Guest
Ile ten grow box ma wysokości? Bo z zdjęcia wnioskuję, że jak rośliny urosną, to nie będą miały miejsca... :scratch:

T

tazzzz

Guest
to jest tylko na weg ... przygotowanie do Scrog'a ... l] pozniej hps 250 ... na flo .

[ Dodano: 2006-10-10, 17:45 ]
+ wyzsze miejsce ...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół