• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Wymiary boxa, czy pchac tam HPS'a?

Wyszukiwarka Forumowa:

Sudocrem

Well-known member
Buchów
0
Witam
Mam zamiar zrobic boxa z wymiarami 30x40x120 cm, wychodzi ze potrzebuje 6000 lumenow, a akurat mam hpsa 70w ktory tyle posiada (lub 7000 nie pamietam).

Czy oplaca sie tam wsadzac tego hpsa? nie bedzie zbyt goraco? (mam 2 wiatraki komputerowe 8x8cm), a box znajdowac sie bedzie w szafie (w poprzednich mikro uprawach nie mialem problemu z temperatura), ale teraz z hpsem to nie wiem jak bedzie, wiec chyba wpierw przetestuje wszystko na sucho.

Mialem wczesniej w tym boxie 3 cfl 23w + 1x 18w i strasznie slabo roslo, wiec chce zwiekszyc wysokosc do 120 cm i wsadzic tam hpsa ktory sie kurzy w pudle.

Lampa ledwo weszla do tego boxa, bo musialem mocniej nagiac odblysnik i pasuje na styk.

Co o tym myslicie? i ile automatow uda sie upchnac do srodka? max 3?

pozdro i z fartem all

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
jeden fem i dobrze go gnij - bedzie ok
zrobisz wentylacje dla lampy na szczycie to bedzie ok tylko niewiem czy mozesz czuc grasa w pokoju...

M

Mr. Edek

Guest
Pchaj tam Hps'a, opłaca się. Maksymalnie upchasz tam dwa automaciki, możesz wybrać jakąś odmianę co rośnie wyżej.:zjarany:

libertas

Member
Buchów
0
Witam, podepnę się, żeby nie śmiecić na forum. Szykuję podobnego boxa, nieco większa powierzchnia, ok. 40x40, za to wysokość tylko 71cm. Dwa wiatraczki 6cm, wentylacja raczej słaba (wiatraki od strony ściany, box "wydzielony" w szafce dwiema dyktami). Montować tam HPSa 70W? Z góry dzięki za odp :)

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Sudocrem - tak jak napisałeś zrób najpierw testy i zobaczysz jaka będzie temp. Moim zdaniem nie powinieneś mieć problemów, a jezeli nawet jakies się pojawią , to są przecież sposoby na obniżanie jej.
Ja włożyłbym tam 2 krzaki ewentualnie jeden. Zależy też ile masz czasu na hodowlę i jak długo pociągniesz vega.

libertas - wsadź tam przynajmniej 100Watt, no chyba że też masz jakiegoś starego hpsa 70tke który się kurzy.
Wentyle na taka wysokość boxa masz za słabe, więc na pewno musisz myśleć już teraz o poprawieniu wentylacji

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół