akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Wyrwane krzaki

Wyszukiwarka Forumowa:

Bebzoll

Member
Buchów
2
Dobry wieczór.

Krótkie pytanko.
Krzaki 170/200 cm, już pokazują białe/brązowe włoski zostały wyrwane z korzeniami. Bryły korzeni które zostały przy krzaku to max.20 na 20 cm.
Posadzone w przeciągu 2h od wyrwania.
Dodam że pod roślinami była sypana mikoryza, także korzenie rośliny nie były zbyt szeroko rozwinięte??

Proszę poradźcie , co najlepiej zastosować w takim wypadku by rośliny się przyjęły i dożyły złotej jesieni. 😏

Ostatnia edycja:

PiekneChwile

Well-known member
Buchów
116
lać wodę klepać zdrowaśki
ciekawi mnie historia tego wyrwania ?
sam wyrwałeś ? jeśli nie to już bym pomijał lanie wody a skupił na tych zdrowaśkach

spooge

Well-known member
Buchów
276
Miałem raz taki przypadek - najprawdopodobniej dzik. Tylko u mnie to było dużo więcej, niż 2h. Przyjął się normalnie.
Będzie pewnie zamulał kilka dni i odbije. Myślę, że rada wyżej jest adekwatna. Masz może Asahi SL? Zapewne pomógłby ze stresem.

Bebzoll

Member
Buchów
2
Miałem raz taki przypadek - najprawdopodobniej dzik. Tylko u mnie to było dużo więcej, niż 2h. Przyjął się normalnie.
Będzie pewnie zamulał kilka dni i odbije. Myślę, że rada wyżej jest adekwatna. Masz może Asahi SL? Zapewne pomógłby ze stresem.
Na dzień dzisiejszy, to już będzie 11 dni od sytuacji. Byłem po 7 dniach, od sytuacji i 10/20 krzaków wyglądało całkiem normalnie. 10 krzaków nie zwiędło, tylko miały liście oklapnięte na całości (zwisały w dół)i zlekka żółte liście do dwóch pięter od dołu.
Podlałem biobizz juice roots i activera i jutro zobaczę co z tego będzie .
Mam asahi, ale czy po takim czasie to jeszczę coś dopomoże?? Mogę prysnąć.

Ostatnia edycja:

Bebzoll

Member
Buchów
2
lać wodę klepać zdrowaśki
ciekawi mnie historia tego wyrwania ?
sam wyrwałeś ? jeśli nie to już bym pomijał lanie wody a skupił na tych zdrowaśkach
Sam wyrwałem, bo myślałem że ktoś się nagrał na fotopułapce, a to byłem osobiście ja. Tylko daty w pułapce mi się poprzestawiały nie wiem jak. 🙃 Paranoje.

Eko

997
Weteran
Buchów
26,305
Odznaki
13
Jprd to dopiero trzeba miec burdel żeby nie wiedzieć że sie samemu nagrało na fp, zero BHP mimo reakcji i wyrwania krzaków, opisać to można jednym słowem ale zakaz używania, takie moje zdanie

spooge

Well-known member
Buchów
276
Ale siebie nie poznałeś? :ROFLMAO:
Asahi jest na stres więc na pewno nie zaszkodzi.

Bebzoll

Member
Buchów
2
Ale siebie nie poznałeś? :ROFLMAO:
Asahi jest na stres więc na pewno nie zaszkodzi.
Nie poznałem, bo nie ma bezpośrednio w kadrze, tylko kawałek ręki przy pułapce złapało, jak włączyłem tuż przed wychodzeniem. stanąłem , by sobię pooglądać jeszczę kwiatki i chytnęło jeszczę rąbkiem. 😅 Pozmieniało daty , godziny. Ale doszedłem, że to ja.

Aj szkoda gadać. Trudno .
Szykuję na noc oprysk. Dzięki bardzo.😏

Eko

997
Weteran
Buchów
26,305
Odznaki
13
Odklejenie level hard

HWDPLP

Well-known member
Buchów
2,201
Ja w tym roku też musiałam wykopać dwie rośliny podlane po 10 litrów spryskane ashai i wszystko rośnie tak jak trzeba
IMG_20250728_035804.jpg

IMG_20250728_035641.jpg

A tak wyglądają po dwóch tygodniach rosną dobrze
IMG_20250814_010908.jpg

IMG_20250814_010759.jpg

Pozdro

Ewelina420

Active member
Buchów
37
Sam siebie nie poznał, chyba korba dobra musi być u ciebie all day 😅

Bebzoll

Member
Buchów
2
Siemka.
Z tych 20 uchowało się tylko 6. Tyle dobre, ze te największe. Reszta, to albo pousychały i kilka leżało wyciągniętych . Dołki rozkopane. Coś weszło.
Poradźcie proszę czy już je ciąć czy czekać?? Byłem 2tyg. Temu, to włoski były lekko już pomarańczowe ale większość białe. Trichomy jeszczę przeźroczyste, lecz już się kleiło ładnie.
Planowałem na weekend iść, lecz jak ma być pogoda jak teraz deszczowa, jest sens trzymać??

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół