• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Wysychają i żółkną liście i topy euforia

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
Witam nie wiem co sie dzieje ale żółkną wysychają i zwijają sie liście a nawet topy, w ogóle słabo idzie ta roślinka ma już 15 tydzień, kwitnie już 10 tydzień świeci sie nad nią 8 żarówek philipsa cfl 23wat 1450 lum 12/12, do 2 tygodni temu nie było problemów teraz sie zaczeły, podlewam ją zestawem z canny boost, pk13/14 oraz na flo wczesniej dawałem prawie całą dawke teraz daje połowe dawki bo myslałem że przenawoziłem ale nic to nie dało jeszcze gożej, ziemia ma ph 6.4 więc też dobre wodą podlewam z biedry ona tez ma dobre ph, wode leje raz w tygodniu na maksa aż sie przeleje no chyba że ma sucho i doniczka jest lekka to częściej . Nie mam pojecia co jest 3 tygodnie temu miałem ak47 i było to samo aż musiałem go ściąć bo była masakra bałem sie że wszystko strace zresztą na zdjęciach widać te niżej to było ak47, bardzo prosze o rady i z***y bo są potrzebne pozdrawiam

johnsmith

New member
Buchów
0
Moim zdaniem roślina korzysta z azotu zawartego w liściach, nie widzę tutaj nic niepokojącego.

Niech wypowie się ktoś lepiej obeznany, ekspertem nie jestem :salut:

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
zolte liscie widoczne na pierwszych zdjeciach: ok, moze azot - ale nie pousychane wokol topow. poobcinaj wszystko co suche i wrzuc zdjecia. ciezko ocenic co sie z nia dzieje...

D

delete

Guest
ale dla czego ma pobierać azot z liści skoro dostają cały czas nawóz chyba że jest tam mało azotu w tych nawozach, sam nie wiem może dobrze by było dokupić sam azot z canny i dodawać. A kolego johnsmith jeśli dla Ciebie ostatnie cztery zdjecia to nic niepokojącego to ja nie wiem, może mam inne wyobrażenia o pięknych topach bo te wyglądają jak bym je spryskał roundapem

marcysia

Well-known member
Buchów
0
a jaka masz temperature moze przypalone od lampy mi to wyglada jak by mialy za goraco

D

delete

Guest
Temperatura to 27 stopni ale nigdy nie dopusciłem do zbyt małej przerwy miedzy szczytami a żarówkami to napewno nie od tego. Sprubuje z tym azotem może i racja że go brakuje

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
zawsze pod koniec flo azot jest pobierany z lisci. nie dodawaj zadnych nawozow z duza zawartoscia azotu, bo na flo nie jest az tak potrzebny. nic w tej sprawie nie wykombinujesz.

co do problemu z uschnietymi liscmi to nie pomoge, radzilbym je uciac, do niczego nie sa potrzebne. przytnij i wstaw foto topow

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
A ja mysle ze ja przekoksowales,jak czesto lejesz wode a jak czesto koksy? Gdzie i za ile kupiles tego voltcrafta jesli mozna wiedziec?

D

delete

Guest
za każdym razem leje koksy ale nigdy nie daje całej dawki jak pisze na etykiecie, a jeśli chodzi o voltcrafta to dałaem 110zł gosciowi z gumtree ale było bezz sondy którą kupiłem za 160 zł

---------- Aktualizacja posta 12:26 ---------- Czas poprzedniego posta 11:46 ----------

no dobra ale nie za długo to wszystko trwa jak na euforie, ak47 juz dawno sie pali a tutaj sie to przeciąga o co to chodzi

S

ssssss

Guest
Siemka . Po pierwsze obetnij te liście tak jak mówili Ci wyżej.Ja tez mam Euforke która ma 8 tygodni i liście robią się żółtawe, to normalne w ostatniej fazie kwitnienia.Najprościej bd jeśli w dłoń pójdzie lupa/mikro i obadasz ją dokładnie.Jeśli 10 tyg. kwitnie a producent podaje 7 to tym się nie sugeruj.Lupa i do roboty:) Może już przekwita?:zjarany: z fartem!

D

delete

Guest

---------- Aktualizacja posta 23:01 ---------- Czas poprzedniego posta 22:15 ----------

Tak to wygląda po paru dniach i obcieciu paru żółtych liści i co o tym sądzicie

Rafik

Well-known member
Buchów
0
Według mnie to tylko pobieranie azotu z liści. Widocznie ma duże zapotrzebowanie. Najwyżej jak uschnie to nie będziesz musiał później suszyć xD

D

delete

Guest
Poszedłem w wasze porady i postanowiłem poobcinać te syche liście i pare innych zbędnych i to efekty, oprócz tego sprawdzałem lupą i powiem że jest dziwna sprawa bo cześć trichomów jest dalej przeźroczysta, a część jest już lekko żółtawych takich mętnych. Po za tym jest jeszcze spora ilość białych włosków na dolnych topach, więc nie myśle ażeby już przekwitła. Nie leje już nawozów tylko samą wode i powiem wam że nie tylko nam to gorącą daje czadu bo i euforka jest spragniona, strasznie szybko robi jej sie sucho, nawet 3 dni i suchutko, doniczka leciutka jak piórko. Ciekaw jestem jaka będzie w smaku bo jeśli chodzi o ak47 to jestem bardzo mile zaskoczony, petara straszna jeden dobry buch i pozamiatane i nawet dobrze wyszło bo ponad 29g suchego i moge to udowodnić a nie tylko puszczać słowa na wiatr.:harvest:

Jest jeszcze jedna rzecz pościągałem sznurki którymi ją naginałem i w główną łodyge sie wrósł troszke czy to mogło mieć jakiś wpływ??

I tak jak wspomniałem udowadniam:

Tutaj jest puste pudełko (68.2g)

Sama słodycz(29.5g)

Oraz całość z pudełkiem (97.6g) Jest różnica między całością a samym 0.1g ale myśle że to nie robi różnicy

:spalony:

S

ssssss

Guest
elegancka i o to chodzi

---------- Aktualizacja posta 09:38 ---------- Czas poprzedniego posta 00:40 ----------

Siemka ładne te topki ale na następny raz poupie****aj te liście zrób jakiś ładny trimm i bd git >liście psują smak.Pozdro:spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół