• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Wysychająca ziemia

Wyszukiwarka Forumowa:

melex

Well-known member
Buchów
0
Witam mam mały problem ponieważ mam 5x ak 48 fem na spocie we wiadrach po 30l problem polega na tym ze moge chodzić na niego tylko w godzinach nocnych i jak podleje to przez cały dzien ziemia wysusza sie na maxa teraz pytanie jak temu zapobiec? I czy ta odmiana dojdzie mi w 100% pusciła już pierwsze włoski 3 dni temu

melex

Well-known member
Buchów
0
mam kermazyt ale za duzo to on nie pomaga

D

delete

Guest
Ciężko rozkminić o co kaman ;)
Twoje AK to automaty, ile mają dni? Jeżeli to AF-y i sa pierwsze włosy to pewnie coś z nich zdejmiesz ale w jakim stadium nie wiadomo. Uważaj na pleśń.
Co do gleby masz pewnie piaszczystą lekką zimię w doniczkach i pewnie nie ma ani perlitu w glebie ani keramzytu na wierzchu. Proponuje ściółkowanie wierzcniej warstwy gleby agrowłókniną, w tańszej opcji może byc trawa położona na góre. Ograniczy to parowanie wody z donic. Dodatkowo jak nie masz tam mokro to wkop doniczki w 3/4 wysokości w glebę.
Powodzenia

melex

Well-known member
Buchów
0
to nie są automaty tylko sezonowe

---------- Aktualizacja posta 14:48 ---------- Czas poprzedniego posta 14:47 ----------

agrowłoknine mam ale czarną może być?

---------- Aktualizacja posta 14:52 ---------- Czas poprzedniego posta 14:48 ----------

mam je od 25 kwietnia (wybiły)

D

delete

Guest
Tylko i wyłącznie czarna, najgrubsza jaka masz. Na góre wrzuć dodatkowo trawę, uschnie i też ograniczy parowanie. W doniczakch warto zastosować perlit, hydrożel i dobrą próchniczą ziemię. Taka mieszanka dobrze trzyma wilgoć, nie trzeba zbyt często podlewać ;)
Z Twoim AK może byc problem, na sezonówke mała doniczka to po pierwsze a po drugie białe włosy to pewnie preflovery a nie zalążki kwiatów. Włochy wychodzą przy odrostach czy na głównym stożku wzrostu?
mam je od 25 kwietnia (wybiły)
jeśli to roślina reagująca na zmianę długości dnia (naświetlania) to nie ważne ile jest w okesie wegetacji. Zakwitnie przy określonej długości dnia (fotoperiod) i nic na to nie poradzisz chyba, że będziesz jej robił sztuczną noc :p

melex

Well-known member
Buchów
0
na wszystkich szczytach i odrostach leje juz planton k moze być?
a zbiore chociaż coś klepiącego?

D

delete

Guest
Skoro zakwitła to na bank będziesz mial palenie, może nie do końca dojrzałe ale zawsze swoje. Wszystko zależy od pogody. Kup cos na pleśń. Bez ciśnień niech sobie spokojnie kwitnie, podlewaj ją plantonem zwiększając dawkę piramidalnie, co tydzień więcej o pół łyżeczki i będzie git.
Powodzenia

melex

Well-known member
Buchów
0
dzieki a na pleśn w co mam się uzbroić?

S

sru

Guest
poprostu za mało podlewasz i pewnie jest bardzo przesuszona ziemia - daj w każdą donicę po 5l dozowane po litrze do każdej [tak żeby dobrze nasiąkło - litr do jednej do drugiej trzeciej i tak w kółko]

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół